به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ؛مدیرکل انتقال خون کردستان ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان به روزه داران به ویژه جامعه اهداکنندگان خون استان، گفت: هر ساله در ماه مبارک رمضان آمار اهدای خون حدود 30 الی 40 درصد کاهش را نشان میدهد و این کاهش در سالهایی که ماه رمضان در فصول گرم سال قرار میگیرد چشمگیرتر است .
محمد سعید کریمیان، دلیل این کاهش آمار را طولانی بودن فاصله سحر تا افطار، ترس از اختلال در روند روزه داری و تصور ضعف و بیحالی مفرط برشمرد و گفت: براساس فتوای علماء و مراجع اهل سنت و اهل تشیع روزه داران یقین داشته باشند که اهدای خون در شرایط روزه داری دلیلی بر ابطال روزه آنها نخواهد بود.
وی بیان کرد: اهداکنندگان میتوانند با میل کردن وعده سحری مناسب و نوشیدن مایعات کافی و همچنین استفاده از خوراکهای مناسب و با ارزش غذایی مطلوب در افطار اقدام به اهدای خون به منظور نجات جان بیماران کنند.
وی به زمان استاندارد نگهداری فرآوردههای خونی نیز اشاره کرد و گفت: قابلیت ذخیره و نگهداری فرآوردههای حاصل شده از خون مانند داروهای موجود در داروخانهها نیست و این فرآوردهها بر اساس استانداردهای جهانی و ملی و نوع فرآورده پس از 3 تا 35 روز منقضی میشوند و بر این اساس استمرار اهدای خون و دعوت همیشگی از اهداکنندگان اجتناب ناپذیر است .
مدیرکل انتقال خون کردستان در خصوص ساعات کاری پایگاههای انتقال خون استان کردستان هم عنوان کرد: به جهت رفاه حال روزه دارانی که قصد اهدای خون پس از افطار را دارند پایگاه انتقال خون سنندج بعدازظهرها از ساعت 18 الی 23 و صبحها از ساعت 8:00 الی 13:00 آماده پذیرش اهداکنندگان گرامی است و پایگاه انتقال خون شهرستان سقز نیز همچون گذشته در شیفت کاری صبح میزبان اهداکنندگان خون است.
وی تاکید کرد: تمهیدات لازم در استان کردستان برای ورود به ماه رمضان با حفظ ذخایر مناسب خون پیش بینی شده است اما مردم مطلع باشند که عمر فرآورده پلاکتی مشتق از خون که عمدتاً به مصرف بیماران مبتلا به ترومبوسيتوپنی ناشی از سرطان، خونریزی و یا جراحی است تنها سه روز است و فقط با مشارکت انسان دوستانه اهداکنندگان خون میتوان این بیماران را همچون گذشته نجات داد.
16 مرکز درمانی مصرف کننده خون در استان کردستان وجود دارد
انتهای پیام/م