در دو سال متوالی نکته مهم برای همه مسئولان پرداختن به موضوعات معیشتی و اقتصاد مقاومتی است، که در این گزارش به نقش اقتصاد مقاومتی در صنایع کوچک پرداخته شده است.

اقتصاد مقاومتی می‌تواند به صنایع کمک کند؟!
به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، نوسان‌های مختلف در اقتصاد کشور امواجی را به همراه داشته که خود را در زندگی و معیشت جامعه نشان می‌دهد و عامل اصلی بسیاری از معضلات اجتماعی است. 

با وجود تلاش دولت‌، اقتصاد کشور برپایه فروش نفت استوار است و همچون سایر کشورهای نفت خیز منطقه، اقتصاد رانتی در ایران وجود دارد. کشور دارای دومین ذخایر ثابت شده گاز و چهارمین ذخایر نفتی در جهان است و به همین دلیل تلاش چندانی برای اقتصاد بدون نفت صورت نگرفته است. درآمدهای آسان نفتی معمولاً دولت‌ها را تنبل می‌کند و این دولت‌ها خود را بی نیاز از کار و تلاش بیشتر جهت بالابردن توسعه اقتصادی برپایه تولید داخلی و صادرات محصولات غیرنفتی می‌بینند.

یکی از اصول سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، سیاست اقتصاد درون زای برون نگر است که به معنای صادرات محصولات غیر نفتی است. این شاخصه به طور مستقیم متکی به افزایش تولید محصولات داخلی و توسعه کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی است.

ما هم برای اطلاع بیشتر به سراغ دو عضو کمیسیون صنایع و معادن و کارشناس اقتصادی رفتیم تا اطلاع بیشتری دراین زمینه داشته باشیم.

سرمایه در گردش می‌تواند به تولیدو اشتغال کمک کند

حمید گرمابی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی ، با اشاره به ضرورت اجرایی شدن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در حوزه صنایع و معادن اظهار کرد: برای خروج از رکود در حوزه صنعت و معدن راهکارهایی مانند کاهش مشکلات بانکی و تقویت سرمایه گذاری داخلی و خارجی با رعایت مباحث مربوط به در آمد‌های نفتی وجود دارد، زیرا برای سرمایه گذاری باید نرخ ارز حقیقی باشد.

گرمابی پیشنهاد کرد: بانک‌ها می‌توانند طرح‌های در دست اجرا را به عنوان ضمانت وام قبول کنند که تا حدودی به کمک کردن مشکلات کمک می‌کند.

به گفته این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، جایگاه ما می‌تواند در رشد سرمایه در گردش حداکثری صورت گیرد چرا که به مراتب می‌توانیم تولیدات و افزایش اشتغال داشته باشیم.

خرید کالای داخلی موجب بهبود تولید و اشتغال 

محمد عزیزی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی، با اشاره به اینکه در سال گذشته نیز موضوع اقتصاد مقاومتی مورد توجه مقام معظم رهبری برای مقاوم سازی اقتصاد کشور بود، اظهارداشت: با توجه به مشکلات به وجود آمده در حوزه اشتغال و تولید در کشور، امسال این نامگذاری به صورت ویژه انجام شده است.

وی ادامه داد: بهبود تولید، ایجاد اشتغال و حل مشکلات اقتصادی از ثمرات اقتصاد مقاومتی محسوب می‌شود.

عزیزی نظارت جدی بر ورود کالا را از تأکیدات مقام معظم رهبری دانست و عنوان کرد: به گفته مقام معظم رهبری مجلس باید به طور جدی برای نظارت بر نحوه مبارزه با بحث قاچاق و مقابله با دانه درشت‌های آن وارد شود.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خرید کالای داخلی را موجب بهبود تولید، ایجاد اشتغال و حل مشکلات اقتصادی به عنوان ثمرات اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: قاچاق کالا نیز به اقتصاد کشور ضربه سهمگینی وارد می‌کند که ضروری است به این موضوع نیز توجه شود.

صنایع، حال خوبی ندارند

غلامحسین طاهری کارشناس اقتصادی نیز در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی در این باره گفت: درحال حاضر صنایع کشور وضعیت مناسبی ندارند، این درحالی است که فقط ۳۵ درصد از این صنایع درحال فعالیت هستند که به خوبی از آنها استفاده نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه از همه ظرفیت‌ها نمی‌توان به خوبی استفاده کرد، اظهار داشت: متأسفانه ظرفیت‌های موجود درکشور فرسوده است و نیاز به بازسازی دارد.

طاهری با اشاره به مشکلات موجود در صنایع گفت: درحال حاضر صنایع با تعدیل نیرو مواجه‌اند و نیازمند حمایت جدی از سوی مسئولان هستند، باید یک برنامه ریزی جدی و مدونی برای آنها صورت گیرد.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به عدم شناسایی بازار هدف برای صادرات کالا افزود: تاکنون واردات بی رویه توانسته، صدمات جدی به بازار داخل بزند.

طاهری گفت: صنایع سنگین در کشور به‌تدریج سبب نوسان شده است، این درحالی است که تولیدات، به‌دلیل رکود در بازار آن‌طور که باید در بازار جذب نشده اند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۰۹:۳۱ ۰۸ خرداد ۱۳۹۶
اقتصاد مقاومتی هرچی تا بحال به صنعت کمک کرده //از این به بعد هم کمک میکنه
آخرین اخبار