وی با اشاره به اینکه اعتماد به نفس یکی از عوامل تاثیرگذار در زندگی فرزندان است، افزود: کودکان میتوانند با تشویق و تقویت از سوی خانواده و دوستان خود، به انجام هرچه بهتر کارهای خود ترغیب شوند، چراکه تایید و تشویق موجب افزایش اعتماد به نفس در آنها میشود.
ذوالفقاری گفت: در دوران بلوغ، عواطف نوجوان و وضعیت هورمونی وی گسیخته است، به طوری که نوجوان دوست دارد به گونهای اغراق آمیز سخن بگوید تا در والدین و اطرافیان خود هیجان ایجاد کند.
وی بیان کرد: یکی از واکنشهای مناسب در پاسخ به یک گفته عاطفی این است که والدین نباید از ابراز احساسات فرزندان خود عیب جویی کنند بلکه باید احساس او را تشخیص و عواطف او را درک کنند.
این روانشناس با اشاره به اینکه فرزندان در سن نوجوانی با 2 حالت مواجه هستند، افزود: تعدادی از آنها با پا گذاشتن به سن بلوغ به شکل مخالفت، دعوا، پرخاش، سخت گیری و سرسری رفتار میکنند و تعدادی دیگر نیز در خود فرو رفته و حالت افسردگی به آنها دست می دهد.
وی با تاکید بر اینکه نحوه ارتباط والدین با فرزندان در میزان امیدورای آنها بسیار ارزشمند است، تصریح کرد: اگر والدین با فرزندان ارتباط مناسبی برقرار نکنند، نمیتوانند امید را به آنها بیاموزند.
ذوالفقاری گفت: فرزندان در مرحله خاصی از زندگی و در ورود به اجتماع با کلمهای به نام امید آشنا میشوند و بخشی از مسایل زندگی خود را به وسیله امید حل و فصل میکنند، چرا که داشتن امید و امیدوار بودن روند فکری را در فرد ایجاد می کند تا بتواند با برای رسیدن به اهداف و نیازهای خود تلاش مستمر داشته باشد.
انتهای پیام/