به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ فایننشال تایمز با انتشار گزارشی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، تلآویو و ریاض -بزرگترین دشمنان تهران- را به عنوان دو مقصد نخستین سفر خارجیاش برگزید. ترامپ از این اقدام دو هدف داشت: نخست، متحد کردن عربستان و اسرائیل علیه ایران (کشور مسلمان شیعه و طبق دکترین ترامپ، محور شرارت) و دستیابی به صلح میان اسرائیل و فلسطینیان (که ترامپ معتقد است تنها در صورت برقراری صلح میان اعراب و اسرائیل حاصل خواهد شد).
نگارنده گزارش درخصوص واقعگرایانه بودن این دو هدف اظهار تردید میکند و میافزاید ترامپ با ایستادن در کنار عربستان -در برابر ایران- بر اختلافات فرقهای در منطقه خاورمیانه دامن میزند و آتش جنگ در این منطقه را شعلهورتر میکند.
در ادامه این گزارش آمده است: حل مسئله اسرائیل-فلسطین نیز مشکل و تقریباً غیرممکن است؛ زیرا هیچ نشانهای دال بر اینکه کابینه بهشدت راستگرای «بنیامین نتانیاهو» قصد پایان دادن به اشغال کرانه غربی رود اردن و شرق بیتالمقدس -و موافقت با تشکیل کشور مستقل فلسطینی- را دارد، دیده نمیشود.
نگارنده مطلب سپس میافزاید: ترامپ روز یکشنبه، خطاب به رهبران سنی کشورهای عربی در ریاض، خواستار انزوای ایران شد؛ آنهم درست زمانی که مردم ایران -با امید به تحقق چشمانداز افزایش روابط با دیگر کشورهای جهان- قاطعانه «حسن روحانی» را برای 4 سال دیگر به عنوان رئیس جمهور انتخاب کردند. این سخنرانی قطعاً به مذاق مخاطبان سنی ترامپ خوش آمد. اما تعبیر ترامپ از «مبارزه با افراطگرایی» با واقعیت همخوانی ندارد.
در ادامه گزارش آمده است: عربستان سعودی مدتهای مدیدی است که ایدئولوژی متعصبانه «وهابیت» را تغذیه میکند. آموزههای استبدادی (رژیم آل سعود) در دیانای «داعش»، «القاعده» و گروههای [تروریستی] مشابه نهادینه شده است. سیاستها و خط مشی این گروهها بسیار شبیه یکدیگر و غیرقابل تمیز است. «ملک سلمان»، پادشاه عربستان، از سفر ترامپ به عنوان فرصتی برای افتتاح مرکز [به اصطلاح] مبارزه با تروریسم در ریاض سود برد. این در حالی است که پادشاهی عربستان نه تنها سلاحهای آمریکایی خریداری میکند؛ بلکه میلیاردها دلار برای صدور «وهابیت» به کشورهای دیگر -بویژه کشورهای آسیایی- هزینه میکند.
نگارنده گزارش سپس مینویسد در عراق و سوریه، نیروهای آمریکایی و نیروهای ایرانی (و برخی از نظامیان تحت حمایت این دو کشور) علی رغم عدم اتحاد و همپیمانی میان آنها -و با نقض دکترین ترامپ- در یک جبهه واحد علیه گروه تروریستی داعش میجنگند. ترامپ در سخنرانی خود از جنگ میان «اهریمن و نیکی» حرف زد. شاید اگر وی بتواند برای این پرسش که «واقعیتهای جاری چگونه با آنچه در ذهن وی میگذرد جور در میآید» پاسخی بیاید، حصول توافق میان عربستان و اسرائیل بر سر فلسطین نیز تسهیل شود.
نگارنده گزارش در ادامه با اشاره به اینکه «محمد بن سلمان»، جانشین ولیعهد سعودی [در رژیم آل سعود] و «جرد کوشنر»، داماد ترامپ [در کاخ سفید] هر دو دارای اختیارات فراوانی هستند، میافزاید نقاط مشترک زیادی میان ساختار سیاسی کاخ سفید و پادشاهی آل سعود وجود دارد.
در ادامه گزارش به حملات تروریستی داعش در شهرهای منچستر، پاریس، نیس، بروکسل و برلین، اشاره شده است و نگارنده مطلب میافزاید درست است که ایران از [دولت] بشار اسد در سوریه حمایت میکند (و به این دلیل باید مجازات شود)؛ اما همانطور که رئیس جمهور ایران -حسن روحانی- این هفته به دونالد ترامپ گوشزد کرد: این هواپیماربایان سعودی بودند که حملات تروریستی 11 سپتامبر سال 2001 میلادی را علیه آمریکا انجام دادند و نه اتباع ایرانی.
انتهای پیام/