نادره ترکمانی کارگردان سینما، در گفتگو با خبرنگار
حوزه سینماگروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با تاکید بر تاثیر چشمگیر تولید آثار کودک بر رشد سینمای کودک و رونق آن، اظهار داشت: با تولید تعداد مناسبی از آثار کودک و اکران یک یا دو اثر در هر فصل، مخاطب به دیدن اثر کودک عادت میکند و خود به خود سیستم تماشای فیلم تبدیل به یک فرهنگ میشود.
وی افزود: با تولید تعداد مناسبی از آثار کودک افرادی از قبیل پخشکننده و سینمادار که تاثیر بسزایی در مسیر اکران و نمایش فیلم دارند، روشهای تبلیغاتی و معرفی یک اثر سینمایی را یاد میگیرند.
این کارگردان سینما همگامی سازمانهایی چون صدا و سیما و آموزش و پرورش در تربیت ذهنی و ایجاد فضای مناسب برای معرفی آثار سینمای کودک به مخاطبانش را مهمترین مسئله سینمای کودک دانست و گفت: آموزش و پرورش به واسطه نزدیکی به کودکان و نوجوانان میتواند از سینمای کودک حمایت کند. صدا و سیما نیز میتواند در معرفی اثر کودک روی پرده و فرهنگسازی دیدن فیلم ایرانی برای بچهها موثر باشد.
ترکمانی با اظهار اطمینان نسبت به علاقه خانوادهها به اینکه کودکانشان فیلمهای مناسب خودشان را ببینند، تصریح کرد: متاسفانه به خاطر اندک بودن فیلمهای کودک و نوجوان و محدودیت اکران این فیلمها شاهد حضور کودکان در سالنهای اکران فیلمهای ویژه بزرگسالان و تمایل بیش از اندازه آنها به تهیه و تماشای آثار غیر ایرانی هستیم. اگرچه این آثار جذاب دقایقی از وقت کودکان را به خود اختصاص میدهند و والدین آنها را به مدت کوتاهی راضی میکنند؛ اما من به عنوان خانواده یک کودک دوست دارم که فرزندم با فرهنگ و کلام و زبان و شیوایی ایران آشنا شود و به همین دلیل میخواهم که کودکم فیلم کودک ساخته کشور خودمان را ببیند.
وی ادامه داد: معتقدم بهتر است که بچههای ما با فرهنگ کهن خودمان از قبیل افسانهها، ضربالمثلها و موسیقی آشنا شوند.
این کارگردان سینما در بخش دیگری از سخنانش نواخته شدن زنگ سینما در مدارس را طرح بسیار خوبی دانست و خاطرنشان کرد: زنگ سینما میتواند کودکان را با مقوله سینما آشنا کرده و هنر هفتم را به عنوان بخشی از آموزههایشان مطرح کند؛ زیرا کودکان نکاتی را از پدیدههای اطرافشان یاد میگیرند و سینما به دلیل ماهیت سمعی و بصری خود از جمله مواردی است که نکات زیادی را به آنها میآموزد.
انتهای پیام/