به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
تبریز؛کلامی مدیرکل کمیته امداد و دبیر شورای زکات استان آذربایجانشرقی با بیان اینکه کشاورزان خیر استان در سال گذشته بیش از 135 میلیارد ریال زکات پرداخت کردند گفت: از مجموع زکات جمعآوری شده 57 درصد برای امور محرومان و 43 درصد به پروژههای عمرانی عامالمنفعه هزینه شده است.
وی با بیان اینکه از زکات جمعآوری شده 73 میلیارد و 473 میلیون ریال برای امور محرومان هزینه شده است، اظهار کرد: اهدای جهیزیه به 342 نوعروس، پرداخت کمک هزینه درمان برای یک هزار و 373 بیمار نیازمند، پرداخت کمک هزینه تحصیلی 682 دانش آموز، تعمیر 40 واحد مسکونی و احداث 33 واحد مسکونی برای نیازمندان از جمله هزینههای زکات برای امور محرومان در سال گذشته بوده است.
کلامی با اشاره به اینکه بیش از 63 میلیارد ریال از زکات جمعآوری شده در سال گذشته برای پروژههای عمرانی عامالمنفعه هزینه شده است، تصریح کرد: طی این مدت 64 پروژه عمرانی از جمله مسجد،حسینیه و غسالخانه احداث و 48 پروژه نیز تعمیر و بازسازی شده است.
مدیرکل کمیته امداد استان با بیان اینکه پنج هزار و 957 عامل افتخاری زکات در استان وجود دارد، خاطرنشان کرد: طی سال گذشته از یک هزار و 610 روستای مشمول زکات در استان کشاورزان یک هزار و 33 روستا زکات خود را پرداخت کردهاند.
دبیر شورای زکات آذربایجانشرقی با بیان اینکه این استان طی سال گذشته در جمعآوری زکات رتبه ششم و در زمینه جمعآوری زکات فطره رتبه سوم را در بین استانها کسب کرد، افزود: سال گذشته 409 مبلغ زکات به روستاهای استان اعزام شدند.عاملان و مبلغان زکات طی این مدت برای 31 هزار نفر به صورت گروهی و چهره به چهره زکات را تبلیغ کردند.
وی با اعلام اینکه در سال گذشته بیش از 25 میلیارد ریال زکات فطره در استان جمعآوری شد، تصریح کرد: پیشبینی میشود امسال 73 میلیارد ریال زکات فطره در استان جمعآوری شود که 200 درصد نسبت به سال 95 افزایش خواهد یافت.
کلامی با تأکید به اینکه باید مبالغ و محل هزینه زکات جمعآوری شده بهصورت شفاف به مردم اعلام شود، افزود: هر سال باید سهم فقرا از زکات افزایش یابد و محرومان باید طعم شیرین پرداخت زکات را در سفرههای خود احساس کنند.
دبیر شورای زکات آذربایجانشرقی با اشاره به اینکه کار زکات کار اداری نیست و ساعات کاری مشخصی ندارد، خاطرنشان کرد: اگر آمار واقعی و عملکرد زکات صادقانه به مردم گفته نشود میزان مشارکت آنان و اعتماد افکار عمومی کاهش پیدا میکند.مردم باید بدانند که زکات چگونه جمعآوری و چگونه هزینه میشود.