به گزارش خبرنگار
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران واکنش هایی را در سطوح مختلف در افغانستان از مردم عام گرفته تا سیاسیون و دولت مردان به همراه داشته است.
شماری از اعضای مجلس سنای افغانستان برگزاری انتخابات و انتخاب مجدد حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور این کشور را یک دستاورد بزرگ برای مردم ایران میدانند.
"گلالی اکبری" سناتور ولایت بدخشان، ایران را کشور «بسیار دوست» به افغانستان دانست و گفت: پیروزی حسن روحانی یک دستاورد بزرگ برای مردم ایران است.
خانم اکبری در گفتگو با آوا، گفت: ما جشن و خرسندی مردم ایران را از طریق رسانه ها دیدیم، هر قدر در وضعیت کشورهای همسایه بهبود بیاید، صلح و آرامش بیاید، برای افغانستان تاثیرات مثبت خود را خواهد داشت.
وی با بیان اینکه مردم ایران با استفاده از وحدت و اتفاقی که دارند به خاطر صلح و ثبات شان همواره تلاش می نمایند راه های حل پیدا کنند.
این عضو مجلس سنای افغانستان در ادامه گفت: شما دیدید که انتخابات های ایران هیچگاه مثل افغانستان یک سال و شش ماه به درازا نمی کشد؛ بااین همه، امیدواریم انتخابات آینده افغانستان مانند انتخابات ایران برگزار شود.
با وجود وسیع بودن کشور ایران، بالابودن جمعیت آن و برگزاری انتخابات به شکل سنتی، با آنهم نتایج ابتدایی انتخابات پس از هشت ساعت و نتیجه نهایی آن پس از چهارده ساعت اعلام شد؛ اما در افغانستان نتایج انتخابات ریاست جمهوری گذشته پس از نزدیک به یک سال تاخیر اعلام شد.
نادر بلوچ، عضو مجلس سنا بر این باور است که انتخابات در افغانستان از پرچالش ترین موضوعات است.
آقای بلوچ در گفتوگو با خبرگزاری آوا، گفت: با آنکه دولت و جامعه بین المللی شعار نهادینه کردن دموکراسی در افغانستان سر می دهند، اما این موضوع برای مردم خسته کن شده که چرا انتخابات افغانستان همواره به بن بست می رسد.
او با اشاره به اینکه « سران حکومت وحدت ملی به تعهدات خویش در قبال برگزاری انتخابات عمل نکرده اند»، افزود: با تاسف باید بگوییم که دولت مردان و جامعه جهانی در این زمینه سکوت اختیار کرده و این نشان میدهد که اراده برای برگزاری انتخابات وجود ندارد.
به گفته بلوچ، عدم موجودیت اراده برای برگزاری انتخابات در افغانستان باعث نگرانی مردم شده است.
این عضو مجلس سنا در پاسخ به اینکه انتخابات ایران چه پیامی می تواند برای افغانستان داشته باشد، گفت: تا زمانی که صلح و امنیت در افغانستان تامین نشود و هنوز حرف زورمندان و قانون شکنان در افغانستان بازار داشته باشد؛ فکر نمی کنم همچون انتظار و توقع که در کشورهای همسایه در قسمت انتخابات و ساحه حاکمیت قانون وجود دارد، را در افغانستان داشته باشیم.
انتخابات ریاست جمهوری گذشته افغانستان با چالش های فراوان و اتهام تقلب گسترده به همراه بود، تا جایی که کشور را تا لبه پرتگاه و خطر تجزیه به پیش برد.
از سوی هم با وجود آنکه از زمان قانونی برگزاری انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالی بیش از دو سال می گذرد؛ اما با آنهم از زمان برگزاری آن هیچ خبری نیست.