کیوان الچیان عضو هیئت مدیره جامعه متخصصان داخلی در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: مصرف مداوم هندوانه و گیلاس در فصل گرما احتمال ابتلا به مشکلات گوارشی آزار دهنده مانند ریفلاکس معده را افزایش داده یا منجر به شدت این عارضه در بیماران دچار ناراحتی های گوارشی میشود.
وی با تاکید بر کنترل بهداشت تغذیهای در ایام تابستان، افزود: هندوانه، گیلاس و چای تشدید کننده ریفلاکس هستند، زیرا این محصولات به علت داشتن برخی مواد، موجب شل شدن پرده حایل معده و مری و در نتیجه بازگشت اسید معده در جدارههای مری میشوند، البته استفاده از خوراکیهای بسیار شیرین و یا زیادی ترش همانند گوجه سبز و مصرف محرکهایی همچون غذاهای خیلی تند منجر به افزایش دفعات ریفلکس در افراد نیز میشود.
این عضو هیئت مدیره جامعه متخصصان طب داخلی، هشدار داد: تعدد ریفلاکس در بیش از ۸۰ درصد موارد مهمترین پس زمینههای ابتلا به سرطان مری هستند، زیرا ورود مکرر اسید معده به داخل لوله مری باعث ساییدگی و از بین رفتن جداره آن میشود که در این حالت اسید به بافتهای داخلی مری نیز نفوذ کرده و آسیبهای جدی به این نسجوج نرم وارد میکند که متاسفانه در صورت بی احتیاطی، عادت فرد به ریفلاکس و یا کم توجهی به این واکنش سیستم گوارشی، اولین جرقههایی انفجار سلولی و سرطان در بافت آسیب دیده مری ظاهر میشود.
الچیان یادآور شد: چکاپ دورهای در افراد مستعد ریفلاکس معده، کنترل نوع تغذیه روزانه و پرهیز از زیاده روی در مصرف محرکهای خوراکی ذکر شده، میتواند به میزان قابل توجهی از افزایش دفعات ریفلاکس و حتی ابتلا به آن در افراد جلوگیری کند، بنابراین، توجه به معاینات بالینی و حتی مراجعه به متخصصان داخلی یا گوارش برای انجام معاینات جنرال و ادواری ضروری است.
انتهای پیام /