چه زمانی باید قرص یا انسولین تزریقی مصرف کرد؟

یک فوق تخصص غدد گفت: افرادی که قند خون ناشتای آن‌ها بالای ۱۰۰ باشد، باید پس از بررسی‌های لازم و به تشخیص پزشک، با مصرف داروی خوراکی یا تزریقی اقدام به کنترل قند خون خود کنند.

چه زمانی باید قرص یا انسولین تزریقی مصرف کرد؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر محمدرضا مهاجری تهرانی افزود: معمولا افرادی که قند خون آنها زیر ۳۰۰ باشد، باید از طریق رژیم غذایی و یا قرص آن را کنترل نمایند.
 
وی عنوان کرد: برای شروع درمان در افرادی که قند خون آن‌ها از میزان طبیعی آن بالاتر رفته باشد، معمولا قرص‌های متفورمین خوراکی تجویز می شود.
 
این فوق تخصص غدد گفت: در شرایطی که فرد به صورت حاد دچار افزایش قند خون شود که آن را «کتواسیدوز دیابتی» می‌نامند و علائمی مانند کاهش وزن، تکرر ادرار، پر نوشی و پر ادراری در فرد دیده شود ، برای درمان و کنترل قند خون توسط پزشک معالج، انسولین تجویز خواهد شد. کتواسیدوز زمانی اتفاق می افتد که در بدن انسولین کافی برای بردن قند به داخل سلول‌ها جهت تبدیل به انرژی وجود نداشته باشد.  
 
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: افرادی هم که در بیمارستان برای عمل جراحی بستری باشند و قند خون آنها به صورت حاد بالا ر فته باشد، نیز باید از انسولین استفاده کنند البته چنانچه پس از عمل جراحی نیازی به تزریق انسولین نباشد به تشخیص پزشک نوع درمان تغییر کرده و ممکن است خوراکی آن تجویز شود.
 
افرادی که برای اولین بار متوجه بالا رفتن قند خون خود می شوند​
 
همچنین دکتر اسدالله رجب، رئیس انجمن دیابت ایران نیز در گفتگو با سلامت آنلاین درباره افرادی که برای اولین بار متوجه بالا رفتن قند خون خود می شوند، توضیح داد: اگر فردی زمینه و سابقه دیابت نداشته است و پس از انجام آزمایش متوجه بالا رفتن میزان قند خون خود شود، چنان‌چه قند خون ناشتای آن زیر 200 باشد و اضافه وزن نداشته باشد، نیازی به مصرف دارو ندارد و تنها از طریق آموزش تغذیه صحیح، اصلاح شیوه زندگی و مدیریت استرس می‌تواند قند خون را کنترل کرد.
 
دکتر رجب افزود: پزشک با توجه به آزمایش بعدی و در صورت مؤثر نبودن روش‌های ذکر شده، داروی خوراکی تجویز می‌کند.
 
وی گفت: در افرادی که پس از سه الی چهار ماه با وجود عمل به دستورات قبلی پزشک، علی رغم فعالیت جسمی و مدیریت استرس، همچنان قند خون آنها بالا باشد، در یک فاصله زمانی معین به تشخیص پزشک دوز داروی خوراکی افزایش می‌یابد. البته در صورتی که با یک نوع داروی خوراکی تک دوز، درمان شروع شده باشد و مجددا نیاز به تغییر در میزان مصرف دارو باشد.
 
رئیس انجمن دیابت ایران اظهار کرد: این آزمایش ها تا زمان تثبیت قندخون در فاصله زمانی کوتاهی انجام می شود و پس از آن فرد باید با انجام آزمایش‌های سالیانه قند خون خود را کنترل کند.
 
دکتر رجب گفت: چنان‌چه این افزایش قند خون به صورت صعودی باشد و حتی با درمان دارویی از نوع خوراکی بهبودی حاصل نشود، به تشخیص پزشک باید تزریق انسولین را شروع کرد، البته در بعضی مواقع، در برخی افراد به دلیل بارداری، مصرف برخی داروها، عمل‌های جراحی و مصرف داروهای کورتون دار، موقتا قند خون آن‌ها بالا می رود که به تشخیص پزشک دستورات لازم برای کنترل آن داده خواهد شد.
 
وی انجام آزمایش هموگولوبین ای وان سی (HbA۱C) را یکی از آزمایش‌های لازم برای کنترل کیفیت قند خون برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند، ضروری دانست و افزود: با انجام این آزمایش هر دو سه ماه یکبار می توان پی برد که کنترل قند خون تا چه میزان موفقیت آمیز بوده است. مراجعه به پزشک به محض بالا رفتن قند خون بسیار حائز اهمیت است و در اکثر مواقع دیابت به راحتی قابل درمان خواهد بود.
 
 
منبع: سلامت آنلاین
 
انتهای پیام/
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سمانه ز
۱۱:۰۴ ۲۹ خرداد ۱۴۰۱
سلام.این آزمایش قند بارداری تحمل گلوگز هست.میخواستم بدونم آیا دیابت بارداری دارم؟
قند ناشتا ۹۶
یک ساعته۲۰۳
دوساعته۱۷۵
سه ساعته۸۸
ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۹ ۰۵ دی ۱۴۰۰
سلام من دیابت نوع 1دارم از 7سالگی 32ساله هستم باردارم بارداری دومم هس تو هفته نوزدهم هستم 12واحد صبح نوورپید میزنم 12واحد ظهر و 14واحد قبل شام ولی اکثرا قند قبل شام و بعد شامم بالاست من به ازای هر 30واحد افزایش یه واحد نوورپید استفاده میکنم مثلا قندم بالای 200بودنی 4یا5واحد نوورپید میزنم تا وعده اصلی شدنی همون 14واحد رو میزنم دوباره بعد شامم که بالاست بازم 4یا5واحد میزنم میخاستم بدونم ایا برا جنینم ضرر داره یا نه در کل من شبا 20واحد اینا انسولین میزنم تا که قندم میاد پایین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۵ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
سلام قند خون داداشم ۶۵۰ بود تو بیمارستان بستری شده اگه قندش بیاد پایین باید انسولین استفاده کنه با با قرص هم میشه کنترل کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۷ ۱۷ آبان ۱۴۰۰
سلام...من قند ناشتا 200 است
از انجا که خوردن قرص رافراموش میکردم وقندم پایین نمیومد از دکتر درخواست تجویز انسولین کردم...والان انسولین تزریق میکنم ....ب نظرتون تزریق انسولین بهتر یا قرص
Iran (Islamic Republic of)
رزا
۰۰:۲۹ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
در پاسخ به این دوست عزیز، انسولین زدن که دایمی نیست، و بخصوص برای دیابت نوع ۲ اما اگه قند خون پایین نیاد، چشم و کلیه و قلب و ...در معرض خطرن، گاهی با زدن انسولین طی یکی دو هفته، قند تنظیم میشه و دکتر فقط،قرص تجویز میکنه لطفا با ترس بی مورد از انسولین کار خودتون رو سخت تر نکنید
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۲:۲۰ ۰۹ دی ۱۳۹۸
قند خون من خیلی بالا هست و پزشک انسولین تجویز کرده ولی من نمی خواهم انسولین بزنم ارتباطمان قرص می شود کنترل کردند خون ناشتا ۳۶۵ هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۸ ۰۲ دی ۱۳۹۶
سلام بر زحمتکشان.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۸ ۰۲ دی ۱۳۹۶
سلام بر زحمتکشان.