این انجمن، تعداد ۱۵۰۰ نوجوان و جوان با میانگین سنی ۱۴ الی ۲۴ سال را مورد نظرسنجی قرار داده تا متوجه شود که پلتفرمهای شبکه اجتماعی، تا چه حد سلامت ذهن را در حوزه هایی مانند نگرانی، افسردگی، شناخت خود و تصویر بدن تحت تاثیر قرار میدهد.
طبق نتایج این تحقیقات نشان داده شده که یوتیوب تاثیر مثبت بیشتری را روی نوجوانان و جوانان میگذارد، اما اینستاگرام، اسنپ چت، فیس بوک و توئیتر، همگی تاثیرهای منفی خاص خود را روی سلامت ذهنی افراد می گذارد.
اینستاگرام، یکی از محبوبترین شبکههای اجتماعی فعلی با بیش از ۷۰۰ میلیون کاربر در سراسر جهان، از نظر تاثیرات منفی خصوصاً روی زنان جوان، در صدر لیست قرار دارد و موجب این می شود که زنان جوان خودشان را با نسخهای فتوشاپی، فیلتر شده و غیرواقعی از واقعیت مقایسه کنند.
جهت حل این مشکل، انجمن مورد اشاره با پلتفرمهای شبکه اجتماعی ارتباط برقرار کرده تا با قرار دادن نوعی هشدار روی تصاویری که به صورت دیجیتالی دستکاری شده اند، به مقابله با احساس «عدم کفایت» و «اضطراب» در میان کاربران جوان بپردازند.
مت کراچر یکی از نویسندگان در این باره عنوان کرد: ما از این پلتفرمها نمیخواهیم که فتوشاپ یا فیلترگذاری را ممنوع کنند، اما هنگامی که تصاویر دچار تغییر شده اند، به مردم اطلاع داده شود تا کاربر احساس نکند تصویر مورد نظر واقعی است. قصد ما این است که ابزارها و دانش لازم را در اختیار افراد جوان قرار دهیم تا نه تنها از پلتفرمهای شبکه اجتماعی به شکلی مثبت استفاده کنند، بلکه سلامت ذهنی شان هم بهبود یابد.
در جمع بندی این گزارش مطرح شده که گرچه اینستاگرام تاثیری منفی روی تصویر بدن، الگوهای خواب و افزایش «ترس از جداماندگی - FOMO» میگذارد، اما تاثیری مثبت در خود بیانی و شناخت از خود در میان بسیاری از کاربران جوانش داشته است.
انتهای پیام/