بسیاری از دفاتر فنی، کتاب یک انتشاراتی را کپی می کنند و در دسترس مخاطبان قرار می دهند.

هیچ قانونی برای کپی کتاب نداریم
مجید باشعور، مدیر مسئول نشر تایماز در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به زیاده خواهی برخی ناشران به عنوان دلیل کپی کتاب انتشاراتی دیگر گفت: به هر کسی که از خواب بیدار شده است، مجوز نشر داده اند. بسیاری از دفاتر فنی، کتاب یک انتشاراتی را کپی می کنند و در دسترس مخاطبان قرار می دهند. اخلاقیات زیر سوال رفته است و اوضاع اقتصادی جامعه خراب است.
 
وی افزود: مخاطب کتابش را می خواهد. در این بین ناشر باید کتاب پرمخاطب را کپی کند یا اینکه روی یک کتاب جدید کار کند. کار مخاطب خرید کتاب است. در کشور ما اینکه همین الان در یک دفتر فنی ببینم، کتابم کپی شده است؛ دست وی را بگیرم و به آگاهی ببرم وجود ندارد. هیچ قانونی برای تنبیه این فرد وجود ندارد . هم اکنون باید مجلس شورای اسلامی و دولت دست به دست هم بدهند و قانون کپی رایت را سفت و محکم بگیرند.
 
 
باشعور ادامه داد: در صورتی که قانونی برای کپی کتابها باشد فرد مجبور است در این سیستم پیش برود . اگر بخواهیم این مسئله ریشه ای حل شود، مهمترین مسئله قانون است که بتواند اخلاق را حاکم کند. اگر فرد بداند در صورت کپی یک کتاب تعلیق می شود و هزاران مشکل برایش پیش می آید، دست به این کار نمی زند. در دنیا اگر کسی کتابی را کپی کند، با وی به شدت برخورد می شود. ما هم باید مانند دنیا پیش برویم.
 
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.