یکی از اتفاقاتی که در حوزه کتاب افتاده، فراگیر شدن کتاب‌هایی با عنوان کتاب گویا است.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کتاب و کتاب‌خوانی از مفاهیمی است که سال‌هاست در موردش صحبت می‌شود و تا حدودی دلایل فاصله کتاب از مردم هم مشخص است، اما در این میان یکی از اتفاقاتی که در حوزه کتاب افتاده و آغاز شکل جدیدی از خلق و استفاده از کتاب است فراگیر شدن کتاب‌هایی با عنوان کتاب گویا است. 

کتاب‌هایی که این بار واژه‌های‌شان از روی کاغذ سفری دارند به صوت، موسیقی و صدای گوینده.

اما در این میان باید دید این کتاب‌ها فرصتی است برای رسیدن به گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی یا آنکه تهدیدی است برای از میان بردن کتاب‌های چاپی.

امیر حسین‌زادگان ناشر در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران در همین رابطه گفت: من با گسترش کتاب‌های گویا موافقم به شرط آنکه رویکرد آنها به سمت از میان بردن کتاب‌های کاغذی نباشد. 

حسین‌زادگان تصریح کرد: کتاب گویا برای زمان‌هایی که شما در حال رانندگی هستید یا در هر شرایطی نمی‌توانید نگاه متمرکز به کتاب داشته باشید، طراحی شده است و تأثیری بر جایگاه کتاب‌های کاغذی نمی‌تواند داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: طیف بیشتر مخاطبانی که از کتاب‌های گویا استفاده می‌کنند، کسانی هستند که رابطه‌شان با کتاب بسیار پایین است، مطالعه‌ای ندارند، و ما باید کتاب‌های گویا را به راهی تبدیل کنیم تا در نهایت این طیف از مخاطبان با کتاب چاپی آشتی کنند. 

کتاب‌های گویا با ابزار صدا و موسیقی یا کتاب‌های چاپی با ابزار کاغذ و واژه، این دو بال‌هایی‌اند که برای مقصد اصلی خود یعنی رسیدن و جذب ذهن مخاطب باید با هم به پرواز فکر کنند، اما در این میان کتاب‌هایی که در فضای مجازی بدون اجازه از ناشر، گویا می‌شوند یا در مواقعی وقتی هنوز چاپ نشده‌اند به شکل صوتی منتشر می‌شوند همه و همه اتفاق‌هایی‌اند که راه این اتفاق فرهنگی را به بیراهه می‌کشانند. 

فاطمه محمدی ناشر هم در مورد رابطه کتاب‌های گویا و چاپی گفت: کتاب‌های گوبا هیچ ضدیتی با کتاب‌های چاپی ندارند و نداشته‌اند. 

این ناشر ادامه داد: طبق آمار ما بسیاری از کتاب‌هایی که به شکل گویا منتشر کردیم در نهایت باعث شده مخاطب کنجکاو شود و به دنبال کتاب چاپی آن بیاید. 

محمدی اظهار داشت: کتاب‌های گویا در مواقعی بسیار به کتاب‌های چاپی کمک کرده‌اند و این روزها به راهی تبلیغی برای کتاب‌های کاغذی تبدیل شده‌اند و ما باید با این فن‌آوری همراه شویم و از آن بهترین استفاده را ببریم . 

پایین آوردن سطح خواندن و سواد، از بین بردن تمرکز و  قیمت پایین ساخت کتاب‌های گویا در مقابل مخارج چاپ کتاب، همه و همه نقدهایی‌اند که همچنان بر پیکر کتاب گویا سنگینی می‌کنند. 

اما در این میان، رفتن به سمت فن‌آوری در روزگار ما اجتناب‌ناپذیر است، و ورود این فن‌آوری به صنعت نشر و کتاب باید با ساز و کاری همراه شود که اقتصاد این صنعت و فرهنگ کتاب‌خوانی با هم، پیشرفت کند.


گزارش از بهنام صادقی 

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.