به گزارش
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پیشرفت فنّاوری در کنار آثار خوبی که داشته پیامدهای منفی نیز بهجا گذاشته است؛ از جمله اینکه استفاده مداوم و بیش از حد از وسایل الکترونیکی مانند تلویزیون، رایانه و تلفن همراه به دلیل امواج الکترومغناطیسی که ایجاد میکند، سبب افزایش سودای اندامهای مختلف بدن و بهخصوص مغز میشود. این افزایش سودا در افرادی که طبع سرد و خشک یا به عبارتی غلبه سودا دارند و همچنین اشخاص بالای ۴۰ سال میتواند مشکلساز باشد.
به طور کلی، مزاج افراد پس از ۴۰ سالگی به سمت سرد و تری یا سرد و خشکی سوق پیدا میکند.
***آشنایی با خصوصیات جسمی و روانی افراد سوداوی مزاج
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در خصوص ویژگیهای ظاهری و تمایلات اشخاص سوداوی مزاج (دارای طبع سرد و خشک) بیان کرد: به طور کلی افراد دارای این مزاج اندامی لاغر، قدی کوتاه و گرایش به مصرف مواد غذایی دارای مزاج گرم و شیرینی دارند. همچنین رنگ چهره آنها نیز سبزه است.
وی اظهار داشت: فصل بهار و تا حدودی تابستان برای افرادی که مزاج سرد و خشک دارند، فصل خوبی محسوب میشود و فصل پاییز و زمستان برای این گروه از اشخاص نامناسب است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی در خصوص خصوصیات افراد سوداوی مزاج افزود: این گروه از اشخاص در صورتیکه دچار غلبه سودا نشده باشند، اشخاصی بسیار دقیق، منظم، دوراندیش، محاسبهگر و دارای حافظه قوی هستند.
عظمایی با بیان اینکه اغلب دانشمندان و فلاسفه دارای طبع سرد و خشک هستند، عنوان کرد: اشخاصی که این مزاج را دارند باید توجه داشته باشند که بر اثر مصرف غذاهای سوداوی یا تجربه حادثه غمانگیز میتوانند دچار غلبه سودا و علائمی از قبیل افسردگی، گریه کردن، کدر شدن سفیده چشم، سیاهی پوست اطراف چشم، سوزش معده، سوزش ادرار، لاغری، کدر شدن رنگ چهره، یبوست شدید، لجبازی، عصبانیت و در موارد شدید وسواس فکری و عملی، توهم، بوی بد دهان، کابوس دیدن و بیحالی شوند.
***مواد غذایی مضر برای افراد سوداوی مزاج
وی تأکید کرد: مصرف مواد غذایی چرب، مانده و شور، گوشت گاو، غذاهای کنسرو شده، ماهیدودی، شیرینیهای قنادی، چای سیاه و ترش، استفاده از داروهای ضدبارداری در زنان، پنیر (به دلیل اینکه موجب ایجاد رسوبات در خون میشود)، خیار شور، نوشابه گازدار، آب یخ، عدس، انواع سسها، غذاهای ساندویچی سرد و گرم و بادمجان سبب بروز سودا در بدن میشود.
***غذاهای مفید برای اشخاص سوداوی مزاج
این محقق و پژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: استفاده از مواد غذایی دارای طبع گرم، گوشت گوسفند جوان، شتر، کبوتر و گنجشک، سبزیجاتی از قبیل کرفس و جعفری، عسل، بذرهای ملین مثل قدومه شیرازی، تخم شربتی، لوبیا، شلغم، هویج، کدو حلوایی، گلابی، انگور، خربزه، آناناس، موز، طالبی و انبه در افرادی که دارای مزاج سرد و خشک هستند، ضروری است.
عظمایی توصیه کرد: اشخاص سوداوی مزاج باید برای پختوپز از روغنهایی مانند زیتون و کنجد استفاده کنند. همچنین این گروه از افراد باید بدن خود را به وسیله روغنهای زیتون و کنجد یا بنفشه و بادام ماساژ موضعی دهند.
وی اظهار داشت: در شرایط عادی مغز اشخاص دارای طبع سرد وتر است. بر اثر مصرف برخی مواد غذایی یا انجام تعدادی از رفتارها و قرار گرفتن در محیط سودازا مغز از سرد و تری به سمت سرد و خشکی میرود.
***در چه شرایطی مغز به سمت سرد و خشکی میرود؟
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: قرار گرفتن در مجاورت امواج الکترومغناطیسی، دیر خوابیدن، انجام کارهای فکری خستهکننده مانند استفاده طولانیمدت از رایانه را از جمله رفتارهایی است که سبب سوق پیدا کردن مزاج مغز به سوی طبع سرد و خشک میشود، فعالیتهای سخت جسمانی که بر اثر آنها قوای بدن تحلیل رفته و تعریق زیاد روی میدهد.
عظمایی در ادامه با بیان اینکه زندگی در آب و هوای سرد و خشک و غم، غصه و استرس زیاد داشتن از دیگر عوامل مؤثر در گرایش مزاج مغز به سمت سرد و خشکی به شمار میآیند، گفت: قرار گرفتن در معرض امواج الکترومغناطیسی و وای فای، تماشای تلویزیون، کار با رایانه و استفاده از تلفن همراه و تبلت سبب شده که سودای افراد افزایش پیدا کند.
وی تأکید کرد: وسایل الکترونیکی در زمان روشنایی حتی اگر به کار برده نشوند میتوانند باعث افزایش سودا در افراد مستعد به سودا شده که تأثیر مخرب و مستقیمی بر روی مغز، عملکرد و متابولیسم بدن میگذارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: روشن بودن تلویزیون و تماشای بیش از حد آن، خوابیدن اطفال در کنار تلویزیون، خوابیدن در کنار گوشی همراه روشن، وای فای روشن، نصب آنتنهای تلفن همراه در پشتبام منازل یا ادارات از عوامل تأثیرگذار در افزایش سودای مغز محسوب میشوند.
***راهکارهایی برای کاهش سودا در بدن
عظمایی با بیان اینکه دستگاه مایکروفر در صورتی که روشن و درب آن باز باشد، امواج مضری از خود ساطع میکند، یادآور شد: انجام حالت سجده بر روی خاک مثل حالت نماز یا راه رفتن با پای برهنه بر روی چمن، ساحل دریا، سنگ فرش خیابانها و خاک سبب دفع امواج مضر الکترومغناطیسی از بدن میشود.
وی عنوان کرد: راه رفتن با پای برهنه بر روی آسفالت نیز نقشی در خروج امواج مضر الکترومغناطیسی از بدن ندارد. دیر خوابیدن و بیدار ماندن در طول شب نیز سبب افزایش سودای بدن میشود؛ بنابراین تنظیم خواب در افراد سوداوی بسیار حائز اهمیت است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: اشخاص بالای ۴۰ سال به خاطر ورود به سن سودا باید از تماشای فیلمهای غمانگیز، حوادث دلخراش و برنامههای سیاسی اجتناب کنند؛ زیرا از یک طرف به دلیل امواج منفی الکترومغناطیسی و از سوی دیگر به خاطر احساس غم و غصه سودا در بدن این گروه از افراد افزایش پیدا میکند.
عظمایی تأکید کرد: سالمندان باید از تماشای زیاد تلویزیون خودداری کرده و اگر قصد دارند تلویزیون نگاه کنند به تماشای فیلمهای شاد بپردازند. این گروه از افراد باید در مکانهای دارای آب و هوای خوب و خوش زندگی کرده تا روحیهای شاداب و بانشاط داشته باشند.
وی تصریح کرد: استحمام گرم و معتدل (آب گرم معدنی) و در صورت نیاز و داشتن بنیه بدنی حجامت معمولی برای دفع سودا و غم و غصه از بدن ضروری است. اشخاصی که مزاج سرد و خشک دارند باید روزانه یک لیوان شیر گرم به همراه عسل یا یک لیوان آب هویج با کمی روغن زیتون میل کنند.
عظمایی یادآور شد: افراد سوداوی باید از ترکیب دمکردههای اسطوخودوس، سنبلالطیب، گل گاو زبان، بادرنجبویه، افنستین، برگ سنا و گل سرخ استفاده کنند. برای این منظور اشخاص باید یک قاشق غذاخوری از نیم پودر شده این گیاهان را به مدت حدود ۱۰ دقیقه دمکرده و روزانه چهار تا پنج لیوان از این دمنوش را بنوشند. این دمکرده سودا را از بین برده و خواب راحت را برای افراد به ارمغان میآورد.
گزارش از پگاه آقایی
انتهای پیام/