دکتر رامین نصرتی فوق تخصص جراحی قفسه سینه در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: بیمار آقای 22 ساله جویباری که با شکایت زردی و کاهش اشتها تحت بررسی قرار گرفت ، در تصویر برداری توده به سایز 8*10 سانتی متر رویت شد که تحت هدایت سونوگرافی نمونه برداری انجام گرفت و تشخیص سرطان فيبرولاملار کبد داده شد.
وی افزود: این تومور پاسخ مناسبی به درمان از جمله شیمی درمانی یا رادیوتراپی نمی دهد و تنها درمان آن جراحی جهت خارج کردن توده و برطرف کردن علائم تومور یعنی زردی و خارش است.
دکتر نصرتی گفت: پس ازارزیابی اولیه در حین جراحی درگیری تقریبی 3 قسمت از کبد با توده مذکور رویت شد، که با دقت فراوان و بصورت کامل توده از عروق حیاتی و بافت های اطراف آن جدا شد.
فوق تخصص جراحی قفسه سینه افزود: با توجه به احتمال نیاز به پیوند کبد در این بیمار جراحی آن سخت بوده و جداسازی کامل توده از بافت های سالم کبد باید رعایت می شد.
دکتر نصرتی با بیان اینکه این گونه جراحی ها معمولا در مراکز پیوند کبد از جمله دانشگاه شیراز انجام می گیرند، گفت: این جراحی اولین بار در مرکز روحانی بصورت کاملا موفقیت آمیز انجام شد و بیمار با حال عمومی خوب و برطرف شدن زردی ، خارش و علائم دیگر مرخص شد.
وی افزود: در پيدايش سرطان كبد (كارسينوم هپاتوسلولار) عواملی از جمله هپاتيت، الكل، آفلاتوكسين (قارچ های سمی)، نارسایی کبد (سیروز) مستعد كننده إيجاد بيماری است اما سرطان فيبرولاملار كبد نوعی بدخيمی اوليه كبد است و دليل واضحی برای آن مشخص نشد لیکن جهش های ژنتيكی در سطح كروموزوم ١به عنوان عامل ايجاد کننده آن مطرح می شود.
انتهای پیام/ م