رییس جمهوری در این پیام گفته است که باید مسئولین حوزه مربوط در نشر کتاب کودک طرح و برنامههای کلانی را روی دست بگیرند تا فرهنگ مطالعه در کشور رونق پیدا کند.
از سوی دیگر، سید آقا فاضل سانچارکی معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ در این مراسم گفت که در ۱۵ سال گذشته در عرصه مطالعه کتاب کارهای خوب صورت نگرفته و ما تلاش داریم که فرهنگ کتابخوانی را در میان کودکان و نوجوانان از طریق برنامهها متعدد افزایش دهیم.
به گفته وی، هدف از برگزاری نمایشگاه کتاب بهانهای است برای فرهنگ کتابخوانی و این نمایشگاه مختص به ادبیات کودک بهخاطر بیرون رفت عدم فرهنگ مطالعه و روی آوردن به مطالعه می باشد.
وی از ناشران و نویسندگان خواست که توجه جدی در عرصه ادبیات داشته باشند و کتاب کودکان را به زبان ساده و آسان بنویسند تا کودکان علاقه مند به مطالعه شوند.
این در حالی است که اکثر جوانان و نوجوانان از نبود جای مناسب مطالعه رنج میبرند و از حکومت میخواهند که فرهنگ کتاب خوانی را در میان جوانان رونق دهند و تا به فرهنگ تبدیل شود.
در همین حال، مهربان شهرام افضلی نوجوان ۱۴ ساله که تا هنوز چهار کتاب تحت عنوان های جنگ افغانستان منافع دشمنان، ترانه ها، بهترین شعر و اسلام نوشته است، گفت که در چندین سازمان دولتی مراجعه کردم اما هنوز در پخش و نشر این کتاب ها همکاری نکردند.
وی از وزارت اطلاعات و فرهنگ خواست و گفت که این وزارت باید ما جوانان را کمک کند تا بتوانیم در سراسر کشور این کتاب ها را نشر و پخش کنیم.
افضلی از مشکلات اقتصادی نیز یاد کرد و افزود که اکثر نویسندگان جوان به مشکلات مالی دچار هستند و نمیتوانند کتابهایشان را به چاپ و نشر برسانند.
گفتنی است که هفته آخر ماه ثور از سوی حکومت به نام " هفته کتاب" نام گذاری شده و همه ساله وزارت اطلاعات و فرهنگ در کابل و ولایات کشور، نمایشگاه متعدد کتاب برگزار میکند و این نمایشگاه نیز برای سه روز در باغ بابر کابل و دانشگاه کابل دایر میباشد.
انتهای پیام/
برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید