سیلاب و تگرگ هفته گذشته خسارت‌های فراوانی به بخش کشاورزی و باغداری پلدختر وارد کرد تا این امر باعث شد که کشاورزان چشم انتظار حمایت مسئولان باشند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ،بارش شدید باران و تگرگ هفته گذشته خسارات جدی و سنگینی به باغات، مزارع کشاورزی و موتور تلمبه‌های مردم بخش معمولان وارد کرد و حال که امسال سال خوبی برای کشاورزان این بخش نبود، کشاورزان در انتظار حمایت مسئولان هستند.

امیر محمودند یکی از کشاورزان بخش معمولان اظهار داشت: حدود سه هکتار گندم، کلزا، خیار و باقلا هر کدام به میزان  یک هکتار و لوبیا از مزارع ام در اثر بارش تگرگ به طور ۱۰۰ درصد از بین رفته اند.

«کاشتی» که «برداشتی» نداشت

وی بابیان اینکه اکثر مردم معمولان از طریق کشاورزی و دامداری امرار معاش می‌کنند، افزود: نه تنها مزارع من بلکه تمام مزارع و صیفی جات کشاورزان منطقه بر اثر سیل و تگرگ  از بین رفته و در این رابطه به بخشداری معمولان مراجعه کرده ایم و مقرر شد از سوی جهاد کشاورزی کارشناسانی برای برآورد خسارت به منطقه اعزام شوند.

مهدی زیودار یکی از باغداران روستای «برگلان سوخته» معمولان گفت: بر اثر بارش شدید تگرگ باغات هلو، انار و انگور من به طور ۱۰۰ درصد دچار ریزش شده و تمام سرمایه ما از بین رفته است.

«کاشتی» که «برداشتی» نداشت

بخشدار معمولان گفت: با توجه به حجم خسارت در منطقه، بارش تگرگ در طول  نیم قرن اخیر در این بخش بی سابقه بوده است.

عباس محمودی افزود: برآورد اولیه نشان می دهد بارندگی‌های شدید تگرگ در این بخش موجب خسارات جدی ۱۳۰ هکتار مزارع خیار که ۹۰ درصد تخریب کامل شده اند، ریزش میوه‌های انگور، به میزان ۵۰ درصد، تخریب زمین‌ها و انباشت گل‌ولای در سطح ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شده است.  

«کاشتی» که «برداشتی» نداشت

 وی گفت: بر اثر تگرگ همچنین میوه‌های آلو و هلو در سطح ۱۵ هکتار ۸۰ درصد خسارت ریزش داشته، میوه‌های انجیر نیز همین طور و باغات انجیر در سطح ۳۰ هکتار دچار آبگرفتگی شده است.

محمودی افزود: بر اثر این بارش ها  ۳۰ موتور تلمبه در بخش معمولان دچار  آبگرفتگی شده، جاده‌های  بین مزارع و  روستایی به میزان ۴۰ کیلومتر دچار خسارت شده و به مزارع گندم، جو، نخود، باقلا و لوبیا خسارات سنگین واردشده است.

«کاشتی» که «برداشتی» نداشت

بخشدار معمولان گفت: حدود ۴۰ خودرو در منطقه «آمیران کوشکی» و «بن تومان» در سیل گرفتار شدند که با کمک و همکاری نیروهای شهرداری نجات یافتند.

وی افزود: جاده‌های روستایی مناطق  «قلعه نصیر»، «طایی»، «چول هول» در منطقه میانکوه شرقی بخش معمولان، «سرفراش»، «بن تومان»، «چم شهران» و ... دچار آبگرفتگی شدند.

وی گفت: پل «دمرود امیر افرینه» و بعضی از منازل مسکونی در شهر معمولان دچار آبگرفتگی شده و به طور جدی به کشاورزان بخش معمولان خسارات سنگین واردشده است.

بخشدار معمولان اظهار کرد: کشاورزان این  بخش چون بیشتر مخارج و هزینه کرد مزارع کشاورزی مانند بذر و کود و ... را به صورت قرضی تهیه‌کرده‌اند و هم‌اکنون دچار فشارهای روحی و روانی بیش از حدی شده اند، نیاز به کمک ویژه بلاعوض و یا وام‌های کم‌بهره از طریق ستاد حوادث استان دارند.

منبع:مهر
انتهای پیام/پ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.