به گزارش خبرنگار
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، شماری از احزاب و جریانهای سیاسی به شامل شورای حراست و ثبات افغانستان میگویند که نشستهای مشورتی را که پیش ازین با رییسجمهور میگرفتند، اکنون تحریم کردهاند.
مسعود ترشتوال سخنگوی شورای حراست و ثبات دلیل این کار را «مرموز» و «بی معنا» بودن این نشستها عنوان کردند.
ترشتوال در گفتگو با طلوع گفت: در نشستهایی که جنبۀ تبلیغاتی داشتند و نمادین و فاقد متحوا بودند، اعضای رهبری شورای حراست و ثبات از اشتراک در این نشست ها اجتناب کردند.
این روزها انتقادها از رهبری حکومت، بار دیگر اوج گرفتهاند و فاصلهی احزاب سیاسی و رهبران جهادی با حکومت بیشتر شدهاست.
جبهه ملی نوین نیز که دیگر در نشستهای مشورتی با رییسجمهور شرکت نمی کند، می گوید که رییس جمهور راستکار نیست و نشستهای مشورتی را تنها برای گزارش دهی برگزار می کند و به مشورههای احزاب سیاسی گوش نمی دهد.
انوارالحق احدی، رهبر این جبهه افزود: ما فوقالعاده ناراض استیم از این حکومت. فکر میکنم که این وظیفهی وجدانی حکومت است که استعفاء بدهد و بگذارد که یک حکومت نو بیاید.
شمار دیگری از سیاست گران در کشور، رییس جمهور را یک آدم خودکامه و انحصارگرا می دانند.
فتانه اسحاق گیلانی، مسوول اجتماع زنان افغانستان میگوید: «رییسجمهور خود را یک آدم دیکتاتور ساختهاست و آدمیاست که تمام قدرت را به دست خود گرفته است؛ خود را به دامن غرب انداختهاست و هیچ برنامه ای برای منافع ملی، برای ختم جنگ و تأمین امنیت افغانستان ندارد. نه تنها رهبران جهادی را ناراحت ساخته، بل تمام مردم افغانستان را ناراحت ساخته است.»
ریاست جمهوری در پاسخ به این همه نگرانیها اما میگوید که احزاب سیاسی باید دلایل ناخشودیهایشان را مشخص سازند. دوا خان مینه پال، معاون سخنگوی رییس جمهور تأکید دارد که در موارد که رییس جمهور از احزاب سیاسی و دیگر شخصیتها مشوره گرفته، برمبنای آن تصمیم نیز گرفتهاست.
این نگرانیها در حالی ابراز میشوند که تا دو سال دیگر عمر حکومت وحدت ملی به پایان میرسد. اما تاکنون انتخابات شورای ملی برگزار نشدهاست و از برگزاری لویه جرگه قانون اساسی نیز خبری نیست.
انتهای پیام/