خسرو صادق نیت رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص حشرات سفید بالک یا مگس سفید که در فصل گرم در برخی مناطق شهری دیده میشوند، گفت: این حشرات عامل بیماری زا شناخته نمیشوند، اما مهمترین نگرانی که در مورد آنها وجود دارد این است که این مگسهای سفید وارد مخاطهای بدن شده و موجب تحریک و ایجاد حساسیت میشوند.
وی با اشاره به آسیبهای مگس سفید برای سلامتی ادامه داد: ورود این حشرات از راه دستگاه تنفس فوقانی موجب تحریک و ایجاد واکنشهای حساسیت در مخاط بینی، دهان و چشم میشود.
صادقنیت با بیان اینکه این حشرات بسیار ریز هستند و امکان ورود آنها به چشم، دهان و بینی زیاد است، افزود: با توجه به این موضوع باید تا حد امکان از رفت و آمد در محلهای تجمع این مگسهای سفید اجتناب ورزید.
وی ادامه داد: در صورتی که افراد در محل رفت و آمد خود به اجبار از محل تجمع این حشرات عبور میکنند، بهترین راه برای جلوگیری از ورود این مگسهای سفید ریز به دستگاه تنفسی فوقانی استفاده از وسایل محافظتی معمولی مانند ماسکهای ساده کاغذی یا پارچهای است که میتواند بسیار کمک کننده باشد.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه اقدامات پیشگیرانه در کاهش عسلکها بهترین راهکار است، گفت: اگر پیشگیری به موقع انجام شود و شهرداریها اقدامات لازم را انجام دهند، کمتر شاهد این مگسهای سفید در سطح شهر بوده و شهروندان کمتر مورد آزار قرار میگیرند.
صادق نیت بیان کرد: به منظور انتخاب روش مناسب برای مبارزه با این مگسهای سفید باید از استادان دانشگاه که در زمینه مبارزه با حشرات و ناقلان فعالیت کرده و تجربه علمی دارند مشاورههای لازم را گرفت. همچنین راهکارهای بیولوژیک در مبارزه با این حشرات میتواند موثر باشد.
وی دقت در انتخاب سم را برای مبارزه با این حشرات بااهمیت خواند و یادآور شد: باید سمومی مورد استفاده قرار گیرد که با کمترین آسیب به انسان بیشترین تاثیر را داشته باشند.
انتهای پیام/
اقای قالیباف کلاتو بزار بالاتر الان تو پایتخته بعدا تو کل کشور میشه