به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: این استان در سالهای اخیر یکی از موفق ترین استانهای کشور در زمینه جذب سرمایه گذاری های کلان اقتصادی بوده است.
جواد میر افزود: مس چهل کوره با ظرفیت اسمی حدود 16 هزار و 700 تن، شرکت آرمان گستر کنارک در زمینه قوطی سازی برای تکمیل خوشه قوطی مورد نیاز صنایع شیلاتی، کارخانه لوله G.R.P زابل، فولاد مکران، سیمان نیکشهر، نخ طلایی بلوچ، کارخانه کاشی در زابل و زاهدان و نوسازی بافت بلوچ از جمله طرح های کلان سیستان و بلوچستان محسوب می شود که برخی افتتاح و برخی دیگر نیز در حال راه اندازی است.
وی با بیان اینکه به ظرفیت رساندن واحدهای تولیدی یکی از اولویت های این نهاد است گفت: حدود 330 واحد تولیدی سیستان و بلوچستان در کارگروه ستاد تسهیل استان به بانک ها معرفی و 120 واحد موفق به دریافت هزار میلیارد ریال (100 میلیارد تومان) شدند.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: همچنین پارسال 104 واحد تولیدی در استان پروانه بهره برداری دریافت کرده اند که نسبت به مدت مشابه سال 94، 100 درصد رشد داشته است.
وی با اشاره به ظرفیت های معدنی سیستان و بلوچستان گفت: هم اینک در سطح 85 هزار کیلومتر از زمین های استان اکتشافات معدنی در حال انجام است.
گفتنی است: سیستان و بلوچستان با برخورداری از بیش از هزار و 100 کیلومتر مرز خاکی با کشورهای پاکستان و افغانستان و 310 کیلومتر مرز آبی در ساحل دریای عمان و استقرار در کنار آبهای آزاد بین المللی خارج از تنگه هرمز، نزدیکی مناطق ساحلی استان با کشورهای حوزه خلیج فارس و دریای عمان، شبه قاره هند و کشورهای آفریقایی شرایط ممتازی را برای تصدی نقش بازرگانی ملی و ترانزیت خارجی میان اروپا و آسیای مرکزی با آبهای شرقی وجنوبی و شاخ آفریقا فراهم کرده است .