نامزد دوازدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری گفت: در کشور حزب نداریم،اگر بخواهیم کاری کنیم که احزاب تشکیل شوند با توجه به اینکه احزاب ریشه‌های قدیمی دارند باید هسته‌هایی در شهرها و استان تشکیل شوند تا هوادارنشان در آنها حضور یابند.

در کشور حزب نداریم/ بیکاری عامل آسیب‌های اجتماعی است
به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان سید مصطفی هاشمی طبا نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه به انتخاب شما پاسخ سوالات جوانان را داد.

هاشمی‌طبا در ابتدا در پاسخ به این سوال که به نظر شما تقسیم‌بندی‌های رایج سیاسی باعث نمی‌شود تا بهره‌ گرفتن از ظرفیت‌ نیروهای جوان تحت‌الشعاع بحث‌های سیاسی قرار بگیرد، اظهار داشت: من اصولا حزب‌ها را که یک امر رایج در دموکراسی جهان است به عنوان یک حرکت قاطع قبول ندارم چرا که در آنها افراد با گرایش‌های خاصی حضور دارند اما تصمیم‌گیری‌ها در آن توسط عده خاصی صورت می‌گیرد.


نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: در کشور ما حزب به معنای واقعی وجود ندارد بلکه یک طیف‌هایی هستند که حسب مورد تشکیل می‌شوند و معلوم هم نیست که در اهداف خود جهت‌گیری خاصی وجود داشته باشد بنابراین بدان معنا ما خط‌‌ کشی مشخصی نداریم و گروه‌ها حسب حال شکل می‌گیرند و به عنوان تشکل اعلام موجودیت می‌کنند.


وی تصریح کرد: جوانان ما باید عاقل باشند و سرنوشت خود را به این گروهها نسپارند و تصمیم تفکرات لحظه‌ای نشوند چرا که هویت آنها مشخص نیست البته این را باید بگویم که اکثر جوانان ما اینگونه نیستند و فقط عده خاصی دنباله‌رو آنها هستند.


هاشمی‌طبا درباره اینکه آیا شما دسته‌بندی خاصی را برای احزاب در نظر دارید و تدبیر شما برای رفع این مشکل چیست گفت: من اصالت خاصی برای آنها قائل نیستم. این موضوع مشکل نیست ولی اگر بخواهیم کاری کنیم که احزاب تشکیل شوند با توجه به اینکه احزاب ریشه‌های قدیمی دارند باید هسته‌هایی در شهرها و استان تشکیل شوند تا هوادارنشان در آنها حضور یابند.


نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: در جریان گذر زمان احزاب شکل خود را پیدا می‌کنند.


وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در صورت رئیس جمهور شدن چه برنامه‌ای برای رفع آسیب‌های اجتماعی و چالش‌های نسل جوان دارید، بیان داشت:این گونه مسائل به سادگی قابل حل نیست به خصوص در کشور ما که به گونه‌ای ترانزیت مواد مخدر است. در کنار آنها توطئه‌های بین‌المللی نیز به این موضوع دامن می‌زند و فضای مجازی نیز زمینه آن را فراهم می‌کند. 


هاشمی‌طبا تصریح کرد: بسیاری از جوانان ما دچار کم کاری وبیکاری هستند و همین موضوع آنها را به سمت آسیب‌های اجتماعی می‌کشاند. برای جبران این موضوع باید ایران را به یک کارگاه بزرگ تبدیل کنیم تا باعث حفظ ایران شویم.


نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه دو سوم آسیب‌های اجتماعی مربوط به بیکاری است ادامه داد: اگر مسائل بیکاری رفع شود آسیب‌های اجتماعی کم می‌شود البته در کنار آن عوامل انتظامی باید تلاش بیشتری کنند و مرزها را کنترل نمایند و با افراد ذی‌نفع در این مسئله برخورد کنند.


وی درباره برنامه‌های خود در زمینه‌های تامین مسکن جوانان گفت: ابتدا مسئله ازدواج را باید مطرح کرد که موضوعی فرهنگی است چرا که وقتی موضوع مسکن گفته می‌شود ازدواج حذف می‌شود.


هاشمی‌طبا ادامه داد: فضای فرهنگی در کشور ما به گونه‌ای شده که ازدواج به خیلی از مسائل وابسته شده در حالیکه اگر اصل ازدواج را ببینیم باید فضای فرهنگی کشور به نحوی باشد تا بتوان با حداقل‌ها زندگی را ایجاد کرد.


نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص وظیفه دولت در این زمینه گفت: دولت باید امکانات و شغل را فراهم کند، تسهیلات خرید مسکن بدهد. به نظر من در شهرکهای اطراف شهرها می‌توان با همین وامهای خرید مسکن خانه‌دار شد. دولت نباید تولید کننده مسکن باشد و این عرصه را باید به بازار واگذار کند.


وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه برنامه‌ای برای ایجاد اشتغال پایدار دارید بیان داشت: اشتغال صرف مفید نیست ، اشتغالی مفید است که فرد را رشد دهد و بازده داشته باشد.


هاشمی‌طبا با بیان اینکه آنچه من در آسیب‌شناسی ایران به آن رسیدم حفظ ایران است،‌ ادامه داد: آسیب‌هایی که از لحاظ زیست محیطی به کشور وارد شده و به آن آسیب رسانده باید حل شود چرا که این امر باعث می‌شود تا برای جوانان اشتغال ایجاد شود.


نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: در کنار این موضوع مسئله اقتصاد مقاومتی نیز مطرح است. ما در این مقوله برای بند بندش نیاز به نقشه راه داریم زیرا دقتی که در تنظیم سند اقتصاد مقاومتی وجود دارد تولیدات با کیفیت صادرات است.


وی با بیان اینکه هر تولیدی در اقتصاد مقاومتی مطرح نشده بیان داشت: هر تولیدی قابل پذیرش برای صادرات نیست چرا که ممکن است محصولی امکان فروش نداشته باشد. در حال حاضر کشاورزی و صنعت به خاطر مکانیزه شدن اشتغال کمی ایجاد می‌کنند.


هاشمی‌طبا افزود: ما در حال حاضر حدود سه میلیون بیکار داریم که سالانه حدود یک میلیون به آن اضافه می‌شوند که برای جبران آن چاره‌ای جز گسترش گردشگری نداریم. چاره رفع بیکاری در کشور کشاورزی،‌صنعت وگسترش گردشگری است.


نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: اینکه ما عده‌ای را استخدام کنیم نیاز به بودجه دارد، کار و اشتغال باید زاینده باشد و ثروت بیافریند. زمینه در کشور ما زیاد است وباید بر روی آن سرمایه‌گذاری شود.


وی در پاسخ به این سوال که کاهش تورم چه تغییری بر وضعیت معیشت مردم گذاشته گفت: باید یادمان باشد کاهش تورم به معنی از بین رفتن آن نیست بلکه شدت آن کم می‌شود.


هاشمی‌طبا ادامه داد: وقتی که تورم کاهش می‌یابد قدرت خرید مردم کمتر کم می‌شود که سیستمهای جبرانی آن را پوشش می‌دهند. به نظر من در این موارد مردم باید تدبیر اقتصادی کنند.


نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان داشت: اگر مردم به دنبال کالایی بروند که تورم بیشتری دارد مسلما میزان این تورم افزایش خواهد یافت. مردم باید در این زمینه تدبیر کنند تا کمبودها باعث افزایش تورم نشود.


وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برای افزایش ضریب امنیت شغلی جوانان چه راهکاری دارید، گفت: برخی‌ها فکر می‌کنند اگر امنیت شغلی با مقررات و پیچیدگی‌های آن ایجاد شود ایمنی کار بالا می‌رود در حالیکه این موضوع بر عکس است.


هاشمی‌طبا ادامه داد: من افرادی را می‌شناسم که می‌گویند کسی را استخدام نمی‌کنیم چرا که پس از آن دچار مشکل می‌شویم پس بهتر است این کار را نکنیم در حالی که اگر یک نوع شناوری در جامعه باشد کارفرمایان راحت خواهند بود در انتخاب افراد و آن فرد مشغول به کار می‌شود در نتیجه یک تعامل خوبی میان آن فرد و کارفرما ایجاد می‌شود.


نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه موضوع کار در جامعه ما بد فهمیده می‌شود افزود: ما باید ببینیم که مفهموم کار وکارگری در کشور ما فقط بر اساس قانون کار است و یا یک نوع شناوری و تفاهم میان کارگر و کارفرما ایجاد شود که اگر مورد دوم باشد اشتغال بسیار پایدار تر از موقعی است که بخواهیم با مقررات کار کنیم.

هاشمی‌طبا در ادامه برنامه در پاسخ به سوال دیگری پیرامون چگونگی ارتباط جوانان با مسئولین گفت: جوانان می‌توانند از طریق پیامک، سایت و یا شیوه‌های دیگر با مسئولین مشکلات خود را در میان بگذارند لذا مشکلی در چگونگی ارتباط نداریم.

*دولت باید سبکبال و قابل انعطاف باشد
 
وی با اشاره به اینکه مشکل در این است که باید پس از برقراری ارتباط مسائل جوانان حل شود، خاطرنشان کرد: مشکلات عمومی وقتی منعکس می‌شود باید به فکر حل آن باشیم لذا دولت همه مسائل را نمی‌تواند حل کند، دولت باید سبکبال و قابل انعطاف باشد.

*دولت جمهوری اسلامی به قدری بارش سنگین شده که در تأمین حقوق کارمندان دچار سختی شده است
 
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: وزیر نفت بارها اعلام کرده است که وقتی می‌خواهند یارانه‌ها را بدهند عزا می‌گیرند، دولت جمهوری اسلامی به قدری بارش سنگین شده که در تأمین حقوق کارمندان خود در سختی قرار دارد لذا امکانات درآمدی دولت به گونه‌ای است که بسیاری از طرح‌های نیمه تمام روی زمین مانده است.

هاشمی‌طبا در پاسخ به سوال دیگری پیرامون راهبردهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، گفت: کلمات در شکل خودش حروف است لذا از این حروف می‌توان استنباط‌های مختلف کرد.  
 
وی با اشاره به عزت، حکمت و مصلحت به عنوان راهبرد سیاست خارجه جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: به دلیل استنباط‌های مختلف ممکن است اختلافات سیاسی میان انسان‌ها ایجاد شود لذا باید عاقلانه برخورد کنیم.

این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری پیرامون نرمش قهرمانانه افزود: نباید اصول خود را فراموش کنیم لذا باید در هر یک از موارد عزت، حکمت و مصلحت عاقلانه با علم و اندیشه و تفکر مسائل را انتخاب کنیم.

هاشمی‌طبا با بیان اینکه سخنور در مورد فلسفه این سه مورد خیلی راهگشا نیست، افزود: باید مورد به مورد در خصوص مصادیق این سه اصل را جاری کرد.

وی در پاسخ به سوال دیگری پیرامون تزریق اعتماد به نفس به جوانان گفت: اعتماد به نفس امری تدریجی است که از تربیت انسان برمی‌آید به طوری که در مسائل مختلفی اعتماد به نفس پیدا می‌شود، جوانان در تربیت بدنی و در زمان حضور در مسابقات می‌توانند به اعتماد به نفس خود تکیه کنند و از تجربیات گذشته خود بهره بگیرند به طوری که آن چیزی که امروز در آ‌موزش و پرورش کمبود داریم این است که همه باید از تجربیات خود در جهت اعتماد به نفس استفاده کنیم.

این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: اعتماد به نفس باید از کودکی رخ دهد لذا اگر جوانی اعتماد به نفس ندارد باید به کارشناسان و روان شناسان در جهت پیشرفت خود مراجعه کند.

هاشمی‌طبا با تأکید بر اینکه اعتماد به نفس لحظه‌ای نیست، گفت: جوانان باید به کار وارد شوند و اعتماد به نفس را از تجربه‌ها کسب کنند، البته این موضوع مقداری هم نیز ذاتی است بنابراین اگر روش‌های تربیتی را بر اساس تربیت بدنی استوار کنیم می‌تواند در اعتماد به نفس موثر باشد.

*کشاورزی در برخی نقاط کشور به دلیل کم آبی دچار ازمحلال شده است
 
وی در پاسخ به سوال دیگری پیرامون برنامه‌هایش برای توسعه بخش کشاورزی گفت: متأسفانه کشاورزی در برخی نقاط کشور به دلیل کم آبی دچار ازمحلال شده است و در برخی مناطق به دلیل کشت نامناسب باعث نابودی کشاورزی شده است.

*در درجه اول باید کشاورزی را اصلاح کرد
 
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه آب شور قابلیت آ‌بیاری درخت یا محصول کشاورزی را ندارد، عنوان کرد: کشاورزی به شدت در معرض خطر است لذا باید در درجه اول کشاورزی را اصلاح کرد.

هاشمی‌طبا با اشاره به انتخاب درست وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: آبیاری باید مدرن شود به طوری که بتوان با حداقل آ‌ب حداکثر محصول را به دست آورد پس اصلاح کشاورزی در کشور جزو اولین برنامه‌های بنده به حساب می‌آید و باید به صورت جهادی و علمی بر روی این موضوع کار کرد.

وی در پاسخ به سوال دیگری پیرامون سبک زندگی اسلامی ایرانی گفت: برخی مواقع با روش زندگی‌ای که ۲۰۰ سال پیش و یا در زمان قاجاریه بوده سبک زندگی را اشتباه می‌گیریم کما اینکه معماری اسلامی را معماری قاجاریه می‌دانیم و نمی‌دانیم که سبک زندگی اسلامی چیست لذا باید الگوسازی شود و از سبک زندگی اسلامی استنباط خاص خود را دارم، سبک زندگی اسلامی باید توسط فرهیختگان جامعه تدوین شود و در نهایت به مردم گفته شود.

هاشمی‌طبا در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چه اقداماتی برای مناطق مرزی و محروم خواهید داشت، گفت: اولویت بنده حفظ ایران است لذا مرزبانان ما غیورمند هستند و راه شهدا را ادامه می‌دهند باید به نقاط مرزی توجه کرد و این نقاط را آباد کرد تا اشتغال ایجاد شود.

وی با بیان اینکه ما در مناطق نفت خیز ثروت بزرگی را استخراج می‌کنیم، گفت: در خوزستان و مناطق نفت خیز باید از آلودگی ایجاد شده توسط صنعت پتروشیمی، صنعت نفت و کشت و صنعت جلوگیری کرد.

این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه از نظر فرهنگی برخی از نقاط خوزستان دچار مشکل هستند ،‌ گفت: یکی از بزرگ‌ترین مشکلات خوزستان مسئله فاضلاب است البته فازهایی از تصفیه خانه فاضلاب در اهواز به بهره‌برداری رسیده است.

هاشمی‌طبا با تأکید بر اینکه باید آب کارون را سالم کرد، افزود: سال ۶۰ دو رودخانه در آلمان رنگ سبزی داشتند ولی پس از ده سال رنگ آنها تغییر کرد.
 

وی در پاسخ به این سوال که برای رسیدگی به مناطق محروم چه برنامه‌ای دارید گفت: اشتغال در زمینه‌های کشاورزی و صنایع و کمک از خود آنها برای مرزداری و مرزبانی دربرنامه دولت بنده قرار دارد.


هاشمی‌طبا در پاسخ به اینکه دولت شما چگونه می‌خواهد مانع از فساد اقتصادی سازمان یافته شود بیان داشت: فسادها سازمان نیافته هستند، می‌شود سرنخ فساد سازمان یافته را با سیستم اطلاعاتی بدست آورد بنابراین مبارزه با این فساد امکانپذیر است به شرطی که سازمانهای پیگیر و اطلاعاتی از سلامت برخوردار باشند.


نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه مشکل ما فسادهای پنهان و فسادهای توافقی هستند گفت: پیدا کردن سر نخ این فساد معمولا برای دستگاه قضایی نیز مشکل است ، متاسفانه این امر در جامعه ما نیز مقداری گسترش پیدا کرده و باید هوشیارانه نسبت به آن عمل شود.


وی گفت:بنابراین فساد سازمان یافته را حتما می‌توان از طریق سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی پیگیری و مبارزه کرد، البته باید مبنای کار حسن نیت و حسن عمل افراد باشد .

هاشمی‌طبا افزود: فسادهای سازمان نیافته فسادهایی هستند که افراد بدون اینکه به زنجیره‌ای ارتباط داشته باشند به نحو شخصی فساد ایجاد می‌کنند که در این موضوع باید از نظر فرهنگی کار کنیم تا  فرهنگ مبارزه با فساد در همه پیدا شود تا اینکه بشود مانع از شکل گیری این فساد شد.


نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت‌: اینکه گفته می‌شود فسادها در اثر احتیاج افراد و نیاز آنها به وجود می‌آید را قبول ندارم چرا که افراد شرافتمند و انسانهای با شرف اگر نیازمند هم باشند دستشان آلوده نخواهد شد.


وی در خصوص اینکه شما چه برنامه‌ای برای ناکام گذاشتن تلاش دشمن در تحریم علمی و فناوری کشو دارید عنوان کرد: هم اکنون مراکز پژوهشی و تحقیق و توسعه در بسیاری از سازمانهای ما فعالیت می‌کنند ولی متاسفانه بودجه تحقیق و توسعه شان صرف حقوق و ‌دستمزد و امور جاری آنها میشود.



هاشمی‌طبا با اشاره به اینکه فناروی را در کشورهای دیگر با زنبیل از بهشت برای‌ آنها نفرستاده‌اند و نیازمند تلاش و کوشش در این حوزه هستیم گفت‌:هم اکنون مراکز تحقیق و توسعه در بسیاری از وزارتخانه‌ها وجود دارند ولی باید آنها را تشویق کرد و مبالغی که مورد نیاز آنهاست را تامین کنیم و اگر توفیقی بدست آوردند و کار خوبی ارائه دادند نتیجه تحقیق آنها را در مجموعه کشور پیاده کنیم.


نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: البته این امر هم اکنون در کشور نیز اتفاق افتاده ونمونه آن در بحث انر‍ژی اتمی ، صنایع دفاعی ،‌نانو تکنولو‍ژی و خیلی دیگر از موارد شاهد هستیم.


وی اظهار داشت: باید محققان را تشویق و نتیجه تحقیق آن را به کار گرفت به نحوی که دلبستگی به کار در آنها به وجود آید.


هاشمی‌طبا در بخش دیگری در پاسخ به این سوال که اگر یکی از بستگان شما دچار فساد مالی یا اداری شود اقدام شما چیست گفت: من حتما مسئله را به قانون می‌سپارم البته حکم در مورد اینکه چه کسی فساد ایجاد کرده در صلاحیت قانون است و قوه قضاییه باید با آن روبرو شود.


نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: اگر فسادی توسط بستگان  و چه غریبه اتفاق بیفتند باید حداقل خدمات متوقف شود و دلایل ارجاع شود و بر اساس حکمی که دادگاه خواهد داد عمل کرد و غیر از این حق نداریم که نسبت به شخصیت وشئون افراد عمل کنیم.


وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی  بر اینکه راهکار شما برای حل مشکل پذیرش و تقویت دانشجو که هم اکنون متناسب با نیازهای واقعی کشور است چیست، گفت: قائل نیستم رشته‌هایی که هم اکنون دانشگاههای ما آن ها را ارائه می‌کنند رشته‌های مورد نیاز ما نیست چرا که ما به همه علوم از جمله علوم انسانی،‌پزشکی ،‌مهندسی و اسلامی نیاز داریم ، مشکل ما جای دیگر است.

هاشمی‌طبا تصریح کرد: درس خواندن به معنی این نیست که افراد با مدرک وارد کار شوند بلکه اصولا گسترش دانشگاهها برای افزایش سطح علمی افراد است بنابراین اصل گسترش دانشگاهها عبارت است از گسترش علمی و بالا بردن سطح علمی جامعه اما در خصوص بحث بیکاران فارغ‌التحصیل نیز می‌توانیم مشکل را با کار آفرینی وسرمایه‌گذاری حل کنیم و برای آنها تسهیلات قائل شویم و فضای کسب و کارمان را اصلاح و بانکهایمان را مانند بانکهای اروپا کنیم.


نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص اینکه چه اقداماتی برای از بین بردن رانت به ویژه رانت اطلاعاتی انجام خواهید داد گفت: باید سر چشمه رانتهای اطلاعاتی را پیدا کنیم و می‌شود این کار را انجام داد و این کار نیازمند کار اطلاعاتی است و نیازمند دستگاههای اجرایی نمی‌تواند از به وجود آمدن این رانت جلوگیری کند.

وی در پایان اظهار داشت: اینکه دولت بگوید من این کنم یا من آن کنم یک تصور است و  کار اصلی را خود مردم انجام خواهند داد، امیدوارم دولت آینده در جهت حفظ ایران ارتقای ثروت ملی و ارزش افزوده کشور و تولید نا خالص ملی تلاش کند و مردم هم جهادگونه کار کنند تا سراسر ایران به یک کارگاه فعال تبدیل شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.