به گزارش
گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از سیانان؛ موسسه مطالعات استراتژیک در گزارش سالانه خود، تعداد کشته شدگان در درگیریهای داخلی در جهان را طی سال 2016 مورد بررسی قرار داده که نتیجه آن نشاندهنده بدتر شدن وضع امنیت در مکزیک است.
در فهرستی که از 5 کشور مرگبار جهان در سال 2016 اعلام شده، به ترتیب نام سوریه، مکزیک، عراق، افغانستان و یمن به چشم میخورد. قرار گرفتن نام سوریه، عراق، افغانستان و یمن در این فهرست چندان دور از ذهن نبود زیرا هرکدام از این کشورها درگیر جنگ داخلی و یا مبارزه با تروریستها هستند؛ اما مکزیک به دلیل وجود کارتلهای مواد مخدر به دومین کشور مرگبار در جهان تبدیل شده است.
آمارها نشان میدهد در درگیریهای سال 2016، تعداد کشته شدگان سوریه 50 هزار، مکزیک 23 هزار، عراق 17 هزار، افغانستان 16 هزار و یمن 7 هزار نفر بوده است.
"جان چیپمن"، رئیس موسسه مطالعات استراتژیک، در این باره گفت: "این بسیار شوکهکننده است که در درگیریهای مکزیک و با استفاده از سلاحهای گرم کوچک، این تعداد قربانی برجای مانده است. در عراق و افغانستان که کشتهشدگانی کمتر از مکزیک دارند، جنگ در جریان است؛ اما درگیری میان قاچاقچیان مواد مخدر در مکزیک تلفاتی به مراتب بیشتر از مناطق جنگزده جهان دارد که اغلب از چشم رسانهها دور میماند."
قتل نیز عامل مهم دیگری در افزایش قربانیان مکزیکی به شمار میرود بطوریکه در 22 ایالت از 32 ایالت مکزیک آمار قتل و آدمکشی افزایش یافته است.
کارتلهای مواد مخدر در مکزیک سالانه بین 19 تا 29 میلیارد دلار درآمد دارند و برای حفظ این سود سرشار، حاضر به حذف هر مانعی از سر راهشان هستند.
با این حال، آمار کلی کشتهشدگان در درگیریهای سال 2016 سراسر جهان اندکی کاهش یافته است بطوریکه از 167 هزار کشته در سال 2015 به 157 هزار کشته در سال 2016 رسید. این آمار برای سال 2014، 180 هزار کشته بود.
آمار آوارگان سوری نیز در سال 2016 به 900 هزار، آوارگان عراقی به 234 هزار و آوارگان افغان به 260 هزار نفر رسید.
انتهای پیام/