به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، 4 مطالعهای که توسط پژوهشگران دانشگاه دوک انجام شد، نشان داد که این محصولات میتوانند آسیب سلولهای مغز، تغییرات رفتاری و تعاملات مضر با برخی داروها را موجب شوند. همچنین، دانشمندان مرگ سلول مغزی در حیواناتی که به طور مرتب در معرض DEET قرار گرفته یا پس از استفاده طولانیمدت از آن را مشاهده کردند.
مطالعهای دیگر نشان داده است که تا 15 درصد از DEET به صورت مستقیم از طریق پوست جذب میشود و وارد جریان خون میشود. از جمله آثار سمی این ماده شیمیایی میتوان به اختلالات باروری، جهشهای ژنتیکی و اختلالات سیستم عصبی مرکزی اشاره کرد.
برای دفع پشههای مزاحم نیازی نیست پیامدهای سلامت جدی را متحمل شوید و با انتخاب گزینههایی طبیعی میتوانید به طور موثر آنها را از خود دور کنید.
سنبل بری شما میتوانید با استفاده از روغن ضروری که در گیاه دارویی سنبل بری یافت میشود، گربهها را دیوانه کنید و پشهها را فراری دهید. این روغن ضروری در زمینه دفع پشهها 10 برابر موثرتر از DEET عمل میکند.
سنبل هندی برای کسب بهترین نتیجه باید از روغن ضروری خالص سنبل هندی و نه روغن معطر آن استفاده کنید. روغنهایی که برای سوزاندن به فروش میرسند برای استفاده موضعی روی پوست مناسب نیستند و باید روغن ضروری کیفیت بالا سنبل هندی را خریداری کنید. اگرچه کارایی آن به اندازه سنبل بری نیست اما همچنان گزینه خوبی محسوب میشود.
سیر با مصرف مقدار زیادی سیر تازه یا استفاده از کپسولهای سیر میتوانید پشههای مزاحم را از خود دور کنید.
اسطوخودوس روغن ضروری اسطوخودوس بوی فوقالعادهای دارد و به عنوان دافع موثر پشهها نیز مورد استفاده قرار میگیرد. بهتر است روغن ضروری اسطوخودوس را در یک روغن حامل مانند هسته زردآلو، بادام شیرین، یا روغن نارگیل رقیق کنید.
روغن سویای ارگانیک مطالعهای که در نشریه The New England Journal of Medicine منتشر شد، نشان داد که مواد دافع تهیهشده از روغن سویا به اندازه مواد دافع حاوی DEET موثر هستند. روغن سویای ارگانیک نهتنها در دفع پشهها موثر عمل میکند، بلکه یک مرطوبکننده عالی برای بدن نیز محسوب میشود.
از سوی دیگر، پژوهشهای صورتگرفته نشان دادهاند که یک ماده تشکیلدهنده در سویا میتواند رشد موهای بدن را هنگامی که به صورت موضعی استفاده شود، کند بکند. در صورت امکان از روغن سویای ارگانیک استفاده کنید زیرا بسیاری از محصولات سویا در حال حاضر از نظر ژنتیکی اصلاح شدهاند.
نیلوفر آبی مطالعهای که در نشریه Asian Pacific Journal of Tropical Medicine منتشر شد، نشان داد که نیلوفر آبی (Nelumbo Nucifera) یک دافع پشه موثر است و همچنین به کشتن لارو پشه نیز کمک میکند. از آنجا که نیلوفر آبی در آب رشد میکند، گزینه خوبی برای دفع حشرات محسوب میشود.
فلفل سیاه پژوهشی جدید نشان داده است که عصاره فلفل سیاه (در این مطالعه از یک عصاره الکلی استفاده شد اما روغن ضروری فلفل سیاه نیز احتمالا اثری مشابه خواهد داشت) گزینهای موثر در دفع پشهها محسوب میشود.
روغن چریش یا روغن دانه چریش نتایج مطالعه شورای پژوهش ملی آمریکا نشان داد که روغن چریش گزینهای موثرتر از DEET در دفع پشهها محسوب میشود. نتایج این مطالعه توسط دانشمندان موسسه مالاریا در هند تایید شد. چریش گیاهی است که در هند رشد میکند.
شما میتوانید در مجموع 30 قطره از روغنهای ضروری سنبل بری، سنبل هندی، اسطوخودوس، چریش و فلفل سیاه (از هر روغن ضروری تقریبا شش قطره) را در 30 میلی لیتر از یک روغن طبیعی و بدون بو یا مرطوبکننده ترکیب کرده و در یک ظرف شیشهای نگهداری کنید. مقداری از این ترکیب را روی پوست خود بمالید تا پشههای مزاحم را از خود دور کنید. همچنین شما میتوانید 30 قطره از این روغنهای ضروری را با روغن سویای ارگانیک ترکیب کنید تا از سد دفاعی قویتری برخوردار شوید. پیش از استفاده کلی ترکیب را روی قسمت کوچکی از پوست خود بمالید و 24 ساعت منتظر بمانید تا نسبت به عدم حساسیت به هر یک از روغنهای ضروری اطمینان حاصل شود.
منبع: عصر ایران
انتهای پیام/