به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ سرهنگ علی کریمی در نشست بررسی فرصتها و تهدیدهای فضای مجازی که امروز (18 اردیبشهت) در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به استفاده قابل توجه ایرانیات از تلگرام نسبت به سایر کشورها اظهار کرد: بر اساس آمار ایرانیان پنج برابر مردم دنیا از تلگرام استفاده میکند و استفاده از تلگرام در کشوری مانند آمریکا نیز بسیار کمتر از ایران است.
وی دلیل استفاده زیاد از تلگرام را فیلتر نبودن آن دانست و تاکید کرد: بر اساس آماری دیگر، کشورهای دیگر استفاده مثبت بیشتری از تلگرام دارند، اما بخش زیادی از استفاده تلگرام در ایران منفی است.
رئیس پلیس فتای استان کرمانشاه با بیان اینکه اینترنت و فضاهای مجازی به خودی خود بی ضرر است، افزود: این فضاها به دست خود ما به آسیب تبدیل میشود، مضرات فضای مجازی از زمانی آغاز شد که وارد مدارس، دانشگاهها و ادارات شد.
کریمی با اشاره به پیامدهایی که استفاده نادرست از فضای مجازی برای افراد دارد، خاطرنشان کرد: برخی آسیبها مانند بی خوابی، فشار عصبی، چاقی، آسیب به چشم و ... از پیامدهای جسمی استفاده نادرست از شبکههای اجتماعی است، البته در بعد روحی هم آسیبهایی به فرد وارد میشود.
وی نخستین عارضه روحی شبکههای اجتماعی را وابستگی شدید فرد به آن دانست و تاکید کرد: گاهی افراد تا پاسی از شب در اتاقهای گفت و گو غرق میشوند و از همه چیز دور میمانند که نتیجه این امر فراموش شدن همنشینی با خانواده است.
کریمی از رواج فضای مجازی و شبکههای اجتماعی بین کودکان نیز یاد کرد و ادامه داد: این روزها کمتر کودکی را میبینیم که در کوچه مشغول بازی باند و اکثر آنها با گوشی و یا تبلت بازی میکنند.
وی خاطرنشان کرد: گاهی فضای مجازی به شکل بازیهای اغواگر مانند "کلش" و ... کودکان و حتی بزرگسالان را تحت تاثیر قرار میدهد و مسائلی مانند جنگهای قبیلهای را رواج میدهد.
کریمی از عشقهای اینترنتی هم یاد کرد و افزود: گاهی میبینیم یک مرد 60 ساله خود را جوان معرفی میکند و با دختری 20 ساله چت میکند، از او عکس میگیرد و در نهایت با همین عکسها او را تهدید و از او اخاذی میکند.
به گفته این مسئول، 80 درصد قربانیان فضای مجازی زنان هستند.
رئیس پلیس فتای استان کرمانشاه از افراد خواست به هیچ عنوان عکسهای خصوصی را در اختیار دیگر و حتی پروفایلهای شخصی قرار ندهند، زیرا در برخی از موارد عکس این افراد در فضای مجازی منتشر میشود.
وی تصریح کرد: از دیگر پیامدهای فضای مجازی آموزش کارهای نادرست مانند مصرف مواد مخدر، مشروبات الکی و یا روابط جنسی نامشروع است.
کریمی در خصوص شبکههای ماهوارهای هم هشدار داد و گفت: مواردی داشتیم که مردی 60 سال با دیدن فیلمهای چندین قسمتی ماهواره دست به ازدواج مجدد زده است.
وی در پایان یادآوری کرد: امروز دنیا با کمک همین فضای مجازی به جنگ نرم با ما میپردازد و میتوان گفت تا حدودی هم پیروز شده و این در حالی است که در هشت سال جنگ 34 کشور علیه ایران متحد شدند و نتوانستند کاری از پیش ببرند، اما امروز جنگ نرم از مرزها گذشته و به مغز و افکار جوانان ما رسیده است.