به گزارش
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پرهام پارسانژاد در آستانه برگزاری اولین کنگره بین المللی و بیست و هشتمین کنگره فیزیوتراپی ایران، اظهارداشت: فیزیوتراپیست به عنوان متخصص حرکت و آسیبهای مرتبط با آن، مسئولیت بزرگی بر عهده دارد. این مسئولیت از آن جهت اهمیت دارد که حرکت مورد توجه تخصصهای مختلف پزشکی در مواجهه با بیماری هاست. یک متخصص گوارش در بررسی وضعیت بیمارش، میزان تحرک او را مورد پرسش قرار میدهد و به دنبال رابطهای میان اختلالات حرکتی با نقص در سیستم هضم و دفع است. یک جراح عمومی برای کامل شدن درمان خود نیاز به تحرک مناسب بیمار دارد. جراح قلب، جراحی خود را بدون بازگرداندن بیمار به فعالیتهای روزمره بی نتیجه میداند و جراح ارتوپد از روزهای اول بعد از عمل به راه اندازی بیمار میاندیشد.
وی ادامه داد: این رویکرد در سایر تخصصهای پزشکی همچون زنان، روماتولوژی، نورولوژی، جراحی اعصاب، روانپزشکی و... وجود دارد. فیزیوتراپیست در هریک از این موقعیتها با ارزیابی سیستم حرکتی و معاینه عضلات، مفاصل و اعصاب مربوط به آنها، نقاط ضعف سیستم را شناسایی کرده و با بهره گیری از الگوهای حرکتی از پیش طراحی شده که اصطلاحا تمرین درمانی گفته میشود به اصلاح اختلالات حرکتی میپردازد.
این فیزیوتراپیست افزود: گاه بروز یک التهاب در هر یک از ساختارهای بدن میتواند حرکت را مختل سازد که تکنولوژیهای نوین فیزیوتراپی همچون لیزر، اولتراساند، تحریکات الکتریکی و سرمادرمانی میتواند به تمرین درمانی افزوده شود.
پارسانژاد اظهارداشت: بیماری که قادر به تحرک و راه رفتن نباشد، الگوی زندگی او تغییر کرده و بالاجبار از نقشهای اجتماعی و فعالیتهای مورد علاقه خود دور میشود. متعاقب این شرایط رابطه این فرد با اعضای خانواده، دوستان و همکاران تغییر کرده و علاوه بر بروز اختلال در وضعیت روحی و عاطفی وی، سلامت روحی و روانی افراد نزدیک به او هم مورد تهدید قرار میگیرد.
وی تاکید کرد: نقص حرکتی یک فرد علاوه بر تحمیل هزینههای سنگین درمانی و نگهداری به خانواده و جامعه، همچون یک بیماری مسری سلامت اطرافیان را هم به خطر میاندازد. اینجاست که نظام سلامت میتواند با سیاست گذاری مناسب در جهت بهره گیری از متخصصان فیزیوتراپی در بحث پیشگیری، مانع از تحمیل چنین هزینههای سنگینی به دولت شود و از نزول شاخصهای سلامت جلوگیری کند.
عضو هیات مدیره انجمن علمی فیزیوتراپی ایران، ادامه داد: والدین پیش از سن بلوغ کودکان میتوانند با مشاورههای فیزیوتراپی، عواملی را که سلامت جسمانی و حرکتی فرزندان خود را تهدید میکند، شناسایی و برای آنها چاره اندیشی کنند. فرزندانی که والدین شان پا به دوران سالمندی میگذارند میتوانند با مشاوره و دریافت رژیمهای حرکتی مناسب، مانع از ناتوانی زود هنگام آنها شده و سالهای بیشتری از وجود پدران و مادران سالم و فعال خود لذت ببرند.
پارسانژاد افزود: افرادی که گرفتار بیماریهای زمینهای همچون دیابت، تیروئید، فشارخون، اضافه وزن و... هستند، با مشاورههای فیزیوتراپی و آگاهی از عوامل خطرساز بیماری خود در ناتوانی و زمین گیر شدن، قادر به افزایش کیفیت سالهای عمر خود خواهند بود.
وی در پایان گفت: فیزیوتراپی و سلامت از محورهای بیست و هشتمین کنگره سالیانه و اولین کنگره بین المللی فیزیوتراپی انجمن فیزیوتراپی ایران است که سوم لغایت پنجم خرداد ۹۶ در محل هتل المپیک تهران با حضور محققین برجسته داخلی و خارجی، به همراه برپایی نمایشگاه بزرگ تجهیزات فیزیوتراپی و توانبخشی برگزار خواهد شد.