در این نشست که با سخنرانی حمید ضرغام استاد دانشگاه علامه طباطبایی و بنیانگذار رشته گردشگری و توریسم در ایران همراه بود به نقد و بررسی راهکارهای توسعه گردشگری با رویکرد اشتغالزایی در بستر تعاون پرداخته شد.
وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به افق آینده گردشگری روندهای آتی این بخش را گردشگری با علایق ویژه، گردشگری ماجراجویانه، گردشگری توأم با خطر و گردشگری خانواده عنوان کرد و افزود: در رکود اقتصاد جهانی که در آن به سر میبریم تنها صنعتی که توانسته نرخ صعودی رشد خود را نگه دارد صنعت گردشگری بوده که در سال گذشته با 4.1 درصد بالاترین نرخ رشد صنایع را به خود اختصاص داده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به 3 درصد افزایش سبد ثروت جهانی توسط گردشگری در هر سال در قرن 21 را از جنبههای مثبت این صنعت برشمرد و اذعان کرد: ایران قابلیتهای بالایی برای تبدیل شدن به مقصد گردشگری فرهنگی جهان را دارد.
ضرغام با اشاره به سهم 6 درصد گردشگری در تولید ناخالص ملی تصریح کرد: در برنامه سال آینده این سهم باید به 7.5 درصد ارتقا پیدا کند.
وی با اشاره به رشد 10 درصد سهم گردشگری در تولید ناخالص ملی خاطرنشان کرد: به استناد آمار unwto ایران در رتبه چهارم دنیا به لحاظ نرخ رشد گردشگری در تولید ناخالص ملی بوده است.
بنیانگذار رشته گردشگری با اشاره به لزوم تقسیم بازارهای گردشگری جهان به دو دسته بازار 80 درصدی گردشگری انبوه و بازار 20 درصدی گردشگری طبیعت و گردشگری فرهنگی گفت: ایران میتواند از بازار گردشگری طبیعی یا بومگردی و گردشگری فرهنگی سهم قابل توجهی را به خود اختصاص دهد.
وی با اشاره به نگرانیهای ناشی از گردشگری انبوه افزود: این نگرانیها به واسطه تقابل جامعه میهمان و میزبان از یک سو و نگرانیهای زیستمحیطی از سوی دیگر فاقد جایگاه ارزشمند برای کشوری همچون ایران است.
پس از اتمام سخنرانی اصلی نشست، حبیب اله بهرامی رئیس اتاق تعاون استان اصفهان با اشاره به برنامهریزیهای صورت گرفته به منظور راهاندازی کمیسیون گردشگری اتاق تعاون اظهار داشت: در این کمیسیون جمعی از اساتید و نخبگان صنعت گرد هم آمدهاند تا ضمن تبیین مباحث روز در حوزه گردشگری زمینه را برای جذب سرمایهگذاری و کمک به تعاونیهای فعال در این بخش فراهم آورند.
وی با اشاره به نقش امنیت در توسعه گردشگری افزود: این مؤلفه با تلاش همه برنامهریزان نظام به منظور ایجاد ثبات در منطقه و حفظ امنیت کشور و با زحمت بسیار حاصل شده و میتواند زمینهساز حضور گردشگران از اقصی نقاط دنیا در ایران باشد.
رئیس اتاق تعاون استان اصفهان با اشاره به جاذبههای بسیار گردشگری در استان اصفهان اذعان کرد: این پتانسیلها و استقرار مشوقهای دولتی میتواند زمینهساز جذب سرمایهگذاری دوچندان در اصفهان باشد.
محسن یارمحمدیان هم با اشاره به حضور افراد توانمند، دانشگاهی و آشنا به صنعت گردشگری در کارگروه تخصصی گردشگری اتاق تعاون استان اضافه کرد: ما از حضور اندیشمندان و فعالان بخش خصوصی در زمینه گردشگری استقبال کرده و از نظرات و راهکارهای توسعهای ایشان استفاده خواهیم کرد.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به ورود جدی و مؤثر اتاق تعاون به مقوله گردشگری، شکلگیری کارگروه گردشگری اتاق را مثبت و باعث رونق این صنعت ارزیابی کرد و از اتاق تعاون بابت این حرکت قدردانی نمود.
در ادامه امین حاتمیان رئیس کارگروه گردشگری اتاق تعاون استان اصفهان و عضو کمیسیون صنایع دستی و گردشگری اتاق ایران با اشاره به حساسیتهای بخش گردشگری اظهار کرد: ما باید مؤلفههای کسب و کار در این زمینه را با حمایت دولت، بهبود دهیم و با تعریف مدلهای جدید تأمین سرمایه، ظرفیتهای معطلمانده در این بخش را بهرهور کنیم.
وی با اشاره به لزوم توجه به بازارهای تأمین مالی گفت: یکی از راهکارهای مؤثر در جذب سرمایه در بخش گردشگری میتواند بهرهمندی از بازارهای متنوع تأمین مالی و سرمایه داخل و خارج از کشور باشد.
رئیس کارگروه گردشگری اتاق تعاون استان اصفهان با اشاره به ماهیت سرمایهگذاری در امر گردشگری و شرایط خاص آن افزود: دوره میانمدت بازگشت سرمایه در این بخش از یک طرف و جریان دائمی سودآوری صنعت گردشگری به همراه نرخ رشد پایدار آن از طرف دیگر موجب میشود ساختار تعاونی یکی از شیوههای مطلوب ساختاری و تأمین منابع در مقوله گردشگری مورد توجه قرار گیرد.