به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اسماعیل نجار اظهار کرد: به طور کلی در هر حادثهای، پس از مدت کوتاهی با برآوردی که دستگاههای اجرایی استان محل حادثه انجام میدهند، پس از تأیید استاندار آن منطقه، میزان برآورد خسارات به سازمان مدیریت بحران ارسال میشود.
وی افزود: سازمان مدیریت بحران نیز بر اساس دستورالعملهایی که دارد جمع بندیهای لازم را انجام میدهد و سپس جمعبندیها برای سازمان برنامه و بودجه ارسال میشود. فرآیند پرداخت خسارات در سازمان برنامه بودجه باید طی شود تا اعتبارات موردنظر در بحث پرداخت خسارات انجام گیرد.
نجار، با بیان اینکه از سوی سازمان مدیریت بحران 30 میلیارد تومان خسارت به خوزستان تخصیص داده شده است، تصریح کرد: خسارتهای پرداخت شده به استان خوزستان برای بحث زیرساختها و خسارتهایی است که به آنها وارد شده است.
وی گفت: در بحث برآورد خسارات، استانهای آسیب دیده آماری ارائه میدهند اما سازمان مدیریت بحران بر اساس دستورالعملهایی که دارد، میزان خسارات را برآورد میکند و سپس برای پرداخت از محل ماده 10 و 12 در اختیار سازمان برنامه و بودجه قرار میدهد.
نجار، در خصوص پرداخت خسارات واردشده به کشاورزان در بحث سیل فروردین ماه عنوان کرد: دولت در بخش کشاورزی برای پرداخت خسارات دو راهکار را پیشنهاد داده است. یکی از پیشنهادات بند «و» تبصره 13 است مبنی بر اینکه سود وامهای خسارت دیدگان را دولت برای سه سال پرداخت کند.
وی افزود: راهکار دوم از طریق صندوق توسعه بیمه محصولات کشاورزی است که دولت از محل ماده 10 و 12 که مربوط به مدیریت بحران در کشور است، خسارتها را پرداخت میکند. امسال قانونگذار یک هزار و 350 میلیارد تومان برای این صندوق پیشبینی کرده است .
نجار خاطرنشان کرد: در بحث کشاورزی بر اساس دو روش صندوق بیمه محصولات کشاورزی و پرداخت سود تسهیلات توسط دولت، خسارات کشاورزان جبران میشود و مبلغی به صورت نقدی به آنها داده نمیشود.
وی گفت: برای خانههایی که در روستاها به طور کامل تخریب شده باشند، 20 میلیون تومان تسهیلات و 5 میلیون تومان به صورت بلاعوض داده میشود. همچنین 2 میلیون تومان نیز به صورت معیشتی به خسارت دیدگان کمک میشود البته خسارات از سوی سازمان مدیریت بحران بر اساس دستورالعملی که دارد برآورد میشود.
انتهای پیام/