به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از به روز شدن «سامانه شتابدهنده پرتو الکترون مداوم» (CEBAF) متعلق به وزارت انرژی آمریکا، دانشمندان در اولین مطالعات آزمایشی، امکان شناسایی شکل جدیدی از ماده را نوید دادهاند.
به نقل از دیلی میل، به روز کردن فناوری مزبور بخشی از یک پروژه 338 میلیون دلاری است که هدف آن سه برابر کردن انرژی عملیاتی این شتاب دهنده بود. این امر به فیزیکدانان امکان درک بهتر ذرات ابتدایی و همچنین "چسبی" که آنها را به هم متصل نگه میدارد، فراهم میکند.
محققان با بررسی این چسب به دنبال یافتن "مزونهای هیبردی" جدیدی هستند و معتقدند روزی قادر خواهند بود پدیدهای مرموز موسوم به «حبس کوارک» را توضیح دهند؛ حالتی که در آن، هیچ کوارکی به تنهایی یافت نمیشود.
دانشمندان «سامانه شتابدهنده ملی تامس جفرسون» از ابزار آپگرید شده جهت جستجوی مزونهای هیبریدی بهره خواهند برد. در این مزونها، چسبی که ماده را متصل به هم نگه میدارد، در مقایسه با چسب موجود در مزونهای معمولی رفتار متفاوتی از خود بروز میدهد.
کورتیس میر، پروفسور فیزیک دانشگاه کارنگی ملون و سخنگوی آزمایش GlueX گفت: مزون عبارت است از یک کوارک و آنتیکوارک که به هم متصلاند و ما بر این باوریم چسبی این دو را به هم متصل نگه میدارد و خود را به عنوان یک میدان برانگیخته شده بین این کوارکها بروز میدهد. مزون هیبریدی، مزونی است که دارای میدان چسبناک برانگیخته شده است.
میر و همکارانش به دنبال تحلیل بیشتر دادههای بدست آمده و انجام آزمایش دیگری هستند و هدفشان یافتن مزونهای هیبریدی احتمالی گزارش شده است.
به روز کردن سامانه مزبور تقریبا کامل است و ماه سپتامبر به طور رسمی کار خود را از سر خواهد گرفت.
جزئیات این مطالعه در Physical Review C منتشر شد.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/