به گزارش خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
بوشهر، محمدباقر بومیان با تاکید بر اینکه فضای انتخابات با توجه به شریط و لوازمی که دارد بستر رفتارهای معروف و
منکر است، اظهار داشت: در جامعه اسلامی «انتخابات سالم» باید فارغ از
منکرها باشد.
وی با اشاره به اینکه امر به معروف و نهی از منکر در انتخابات یک فریضه عمومی است تاکید کرد: حزب موتلفه تلاش کرده تا ضمن آشنایی با اهم معروفها و منکرهای انتخاباتی،
به عنوان یک مسلمان و شهروند جامعه اسلامی در عمل به تکلیف شرعی و قانونی و
لبیک به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب با برگزاری انتخاباتی سالم، حماسه
باشکوه و ماندگار دیگری در دفتر زرین انقلاب اسلامی ثبت شود.
رئیس شورای امر به معروف و نهی از منکر حزب موتلفه شناخت معروفها و منکرها در حوزه انتخابات را مهم دانست و افزود: حزب موتلفه اسلامی با تدوین معروفها و منکرها در عرصه انتخابات تلاش کرده
نامزدهای انتخاباتی و هواداران آنها را با این فریضه الهی آشنا کند.
بومیان به برگزاری انتخابات سالم و قانونمند با رعایت اخلاق انتخاباتی و اسلامی تاکید کرد و گفت: بنا به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی انتخابات سالم، انتخاباتی است که
هم داوطلبان و هم هواداران و سایر اقشاری که در ستادها فعالیت میکنند
ضوابط و قواعد انتخابات اسلامی رعایت کنند.
وی با بیان تفاوتهای انتخابات در نظام اسلامی با غرب، تصریح کرد: در انتخابات نظام اسلامی تمام ارزشهای انقلاب اسلامی همراه با آموزههای دینی و مذهبی مورد توجه قرار میگیرد که لازم است مجریان، ناظران، داوطلبان، حامیان نامزدها در فرایند مختلف انتخابات این ارزشها را مورد توجه قرار دهند تا شاهد برگزاری انتخاباتی سالم و قانونمند باشیم.
رئیس شورای امر به معروف و نهی از منکر حزب موتلفه اسلامی گفت: شش معروف و منکر در فضاهای انتخاباتی تعیین شده است.
وی نخستین معروف در عرصه انتخابات را حضور و شرکت فعال در این عرصه دانست و گفت: شامل 4 بخش داوطلب شدن، فعالیت انتخاباتی، فضای سیاسی و مواضع است.
بومیان معروفها و منکرات بخش داوطلبشدن را اینگونه عنوان کرد: بیتفاوتی، عدم احساس مسئولیت، خودرایی، ولایتستیزی، ریاستطلبی، تظاهر و نفاق، فتنهگری، بیکفایتی و خودپسندی از منکرات حوزه داوطلبشدن است و معروفهای این بخش، احراز تکلیف شرعی، ولایتمداری، مشورت، شایستگی کافی، شناخت وظایف، ترجیح افراد افضل بر خود، اخلاص، صداقت، تخصص لازم، تعهد و پاسخگویی به ملت است.
وی با بیان اینکه در فعالیتهای انتخاباتی باید خدامحوری، قانونگرایی، خردورزی، برخورد صادقانه با مردم و مشوش نکردن اذهان عمومی مد نظر داوطلبان باشد تاکید کرد: قانون ستیزی، انحصار طلبی، مشوش کردن فضا، اهانت به نهادهای قانونی و نسنجیده گویی از منکرات است که باید مورد توجه داوطلبان قرار بگیرد.
رئیس شورای امر به معروف و نهی از منکر حزب موتلفه اسلامی رعایت قانون در همه مراحل انتخابات از طرف داوطلبان را ضروری دانست و اعلام کرد: داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری در تبلیغات باید رقابت اثباتی، احترام به حقوق داوطلبان دیگر، تقوای سیاسی، صداقت و نقد منصفانه مورد توجه قرار دهند.
بومیان با تاکید بر توجه به محتوای تبلیغات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: استفاده از شعارهای هنجار شکن، شعارهای وعدهای و غیر عملیاتی و استفاده از تصاویر ضد ارزشی و بی تقوایی رسانهای از منکرات حوزه تبلیغات انتخابات است.
وی با بیان اینکه رفتار نامزدهای انتخاباتی ریاست جمهوری یکی از معیارهای نامزد اصلح است، تاکید کرد: برخی از نامزدهای انتخاباتی در نخستین مناظره تلویزیونی ارزشها و اخلاق اسلامی را رعایت نکردند و این در حالی است که رفتار کاندیداها یکی از معیارهای نامزد اصلح است.
رئیس شورای امر به معروف و نهی از منکر حزب موتلفه اسلامی تدین، صالح، پذیرش نظام و ارزشهای آن را از ویژگیهای نامزد اصلح دانست و خاطرنشان کرد: استقلال و عدم وابستگی، زیرپا نگذاشتن مصالح ملی، تخصص و تعهد و توانایی علمی و عملی، شناخت نسبت به مسائل جامعه، سپربلای مشکلات مردم بودن، مردمی و ساده زیست بودن از ویژگیهای نامزد اصلح است.