در ابتدا محمدباقر قالیباف در پاسخ به این سوال که چگونه میتوان در رشد علمی نظام آموزشی کشور شتاب ایجاد کرد و جایگاه علمی ایران در دنیا را افزایش داد اظهار داشت: در ابتدای مناظره لازم میدانم که حادثه تلخ مردم در استان گلستان را به مردم ایران تسلیت عرض کنم در مورد بحث آموزش موضوع فرهنگ یکی از مهمترین مسائل جامعه است که در این مورد دو نگاه وجود دارد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: یک نگاه بد و قیم معابانه وجود دارد و آن نیز تنگ نظری نسبت به مسائل فرهنگی است و یک نگاه خوشبینانه و مبتنی بر توانمندی مردم است تا بگذاریم خود مردم نقشآفرین باشند.البته معتقدم خود آموزش و پرورش میتواند نقش مهمی را در بحث آموزش کشور ایفا کند.
وی با اشاره به کشف یک محموله پوشاک در خانه یکی از وزرا گفت: در مسئله آموزش کشور باید میان معلمان و مردم و نهادهای آموزش کشور اعتماد وجود داشته باشد و حادثهای که هفته پیش رخ داد و گفته شد یک محموله مشکوک در خانه یکی از وزرا پیدا شده که البته این پرونده نیز رسیدگی شد یک سوال را بوجود میآورد آن هم این است که با این تخلف و این رفتار مناسب از سوی مسئول آموزش و پرورش کشور آیا میتواند اعتمادساز باشد و عجیب آن است که این اقدام توسط وزارتی انجام میشود که بانی آموزش کشور است و چگونه مردم و معلمان به چنین وزاتخانهای اعتماد کنند.
جهت رفع محرومیت کشور نظام پولی و مالی باید اصلاح شود
وی با بیان اینکه جهت رفع محرومیت کشور نظام پولی و مالی باید اصلاح شود تصریح کرد: اگر میخواهید فقرا و مردمی و اقتصاد کشور از این وضعیت نجات پیدا کنند نیاز است نظام مالی کشور را نجات دهیم.
پس از سخنان قالیباف، سید مصطفی میرسلیم به عنوان اولین منتقد به صحبتهای قالیباف گفت: کیفیت آموزش و پرورش به کیفیت معلمان باز میگردد اما وقتی بهای کافی به معلمان نمیدهیم چگونه میتوان انتظار ارتقا سیستم آموزشی کشور را داشت و شما به این موضوع اشاره نکردید.
میرسلیم در ادامه افزود: یکی دیگر از مسائلی که باعث رشد آموزش میشود بحث مقالات و مسائل پژوهشی است که متأسفانه در سالهای اخیر توجهی به این مسائل نشد و شما نیز به راهحلهای خود در این مورد اشاره نکردید در دولت قبلی شاهد بودیم که پروژههای علمی بزرگی راهاندازی شد که برای آن سرمایهگذاریهای میلیاردی صورت گرفت که یکی از آنها ساخت هواپیمای ملی بود اما متأسفانه در دولت یازدهم این پروژههای علمی متوقف شد و در مقابل برای ورود هواپیما دولتمردان خوشحال شدند باید پرسید آیا ورود هواپیما جای خوشحالی دارد.
در ادامه حسن روحانی در نقد سخنان قالیباف گفت: ما اگر میخواهیم فرهنگ کشور را توسعه دهیم باید زیربناهای لازم را نیز ایجاد کنیم که اولین مسئله از ساخت زیر بنا، رعایت اخلاق است و نباید حقالناس را زیر پا بگذاریم.
روحانی افزود: بر فرض اینکه یک فردی تخلف کرده باید پرسید چه کسی مرجع رسیدگی به این اتهام است و چگونه آقای قالیباف پیش از رسیدگی در محکمه در مناظره اول این اتهام را نسبت به وزیر دولت مطرح میکند، برای ایجاد فرهنگ آزادی لازم وجود داشته باشد و زمانی که یکی از نمایندگان مجلس و فرزند شهید مطهری به شیراز سفر میکند دوستان آنها به وی با آجر حمله میکنند.
وی تصریح کرد: این تنگنظری ها در مورد یک هنرمند نیز اعمال میشود و نمیگذاریم که صدایمان در زمان سحر ماه رمضان پخش شود.
همچنین مصطفی هاشمیطبا در نقد نظرات قالیباف گفت: سند آموزش و پرورش و سند بیست بیست اگر اجرایی شود آموزش کشور ما رشد پیدا خواهد کرد و امروز همه باید در کنار آموزش و پرورش باشند. متأسفانه امروزه این اجازه به اعضای هیأت علمی دانشگاهها داده شده که می توانند شغل دوم اختیار کنند در حالی که باید در کنار آموزش و پرورش و دانشآموزان باشند و چطور میتوان قبول کرد که دانشجوی دکتری و مهندسی با نمره 12 و یا پایینتر در دانشگاهها قبول شود که باید گفت این یک ضعف است.
اسحاق جهانگیری در نقد اظهارات محمدباقر قالیباف گفت: معتقدم این سوال از جهات مختلف مهم بود که به خوبی به آن پرداخته نشد.
وی با بیان اینکه توسعه علم کشور دو کانون اساسی دارد که رکن اصلی آن آموزش وپروش است بیان داشت: معتقدم باید به مسائل آموزش و پرورش، سند تحول آموزش و پرورش و همچنین معیشت فرهنگیان به خوبی توجه شود.
فرهنگیان تاثیرگذارترین قشر جامعه هستند
جهانگیری با بیان اینکه فرهنگیان تاثیرگذارترین قشر جامعه کشور هستند، اظهار داشت: خوشبختانه در دولت یازدهم علیرغم تمامی محدودیتهایی که وجود داشت دریافتی حقوق فرهنگیان از متوسط یک میلیون و 250 هزار تومان به دو میلیون و 850 هزار تومان رسید، لذا بنده اینجا اقرار میکنم که وضع معیشت فرهنگیان مناسب نیست که نیاز است کار جدیتری در این رابطه صورت پذیرد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه دانشگاهها بسیار مهم هستند، تاکید کرد: دانشگاه باید در یک محیط امن فعالیت کند و باید به دانشجویان توجه لازم صورت پذیرد لذا توسعه علم و فناوری متکی به دانشگاهها است و باید نشاط و امید در دانشگاهها حاکم شود تا اینکه استاد بتواند با فراغ بال به ماموریت خود بپردازد لذا ما توانستیم در دولت یازدهم دانشگاهها را به مراکز صنعتی کشور متصل کنیم.
جهانگیری با اشاره به بخش دیگری از اظهارات محمدباقر قالیباف گفت: بنده علاقهای نداشتم این موضوع را در این مناظره مطرح کنم اما بنده تا روز چهارشنبه که جلسه هیات دولت بود فکر میکردم وزیر دیگری این مسئله مذکور برایش حادث شده باشد، لذا در روز چهارشنبه معلوم شد که این حادثه برای وزیر آموزش و پرورش اتفاق افتاده است.
وی خطاب به مردم گفت: مردم شما مظلومیت دولت را ببینید. چرا که یک دفعه گفته میشود در خانه یک وزیری کالای قاچاق کشف شده است.در این رابطه باید بگویم وزیر مذکور دختری با مدرک فوقلیسانس دارد که بیکار بوده و کار شرافتمندانهای انتخاب کرده و 200 میلیون تومان کالای لباس به کشور از گمرک وارد کرده است؛ همچنین باید بگویم وی تمام تعرفههای قانونی واردات خود را پرداخت کرده اما یکباره کلانتری و دادگاه به سراغ وی میروند و او را دستگیر میکنند تا اینکه این مسئله موضوع مصاحبه معاون اول قوه قضاییه و همچنین موضوع مصاحبه کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری میشود، لذا در حال حاضر این وضعیت ماست.
برای تضارب آرای خود در این محل جمع شدهایم
سید ابراهیمی رئیسی در ادامه این مناظره در نقد اظهارات قالیباف گفت: ما 6 کاندیدا اینجا برای تظارب آرای خود در این محل جمع شدهایم تا مردم در پی اظهارات ما به نتایجی برسند. لذا این حق مردم است که بر اساس برنامه کاندیداها به نتیجه برسند و سایر بحثها را ما به هیچ عنوان نمیپذیریم.
وی با اشاره به مسئله رشد علمی در کشور گفت: شتاب رشد علمی متاسفانه در چند سال اخیر کاسته شده است. شورای عطف تشکیل نمیشود. برنامهریزی برای جذب دانشجو، استاد و برنامه درسی به نحوی که مطابق با نیاز اقلیمهای مختلف و نیازهای کشور باشد وجود ندارد، لذا یک میلیون دانشجو وجود دارد که مدرک تحصیلی خود را در دست گرفته و کاری برای آن وجود ندارد.
رئیسی با بیان اینکه تحریم علمی بیش از تحریم اقتصادی بر دانشگاههای ما اثر گذاشته است، تاکید کرد: در حال حاضر از مواد آزمایشگاهها کاسته شده است. امروز فرهنگیان ما مشکلاتی دارند که باید کاندیداها بیایند و این مسائل را مطرح کنند لذا وقتی خبری میشنویم که صندوق فرهنگیان از سوی افرادی تا سقف 8 میلیارد تومان به یغما برده شده به نحوی که هر فرهنگی 8 میلیون تا 7 میلیون در این صندوق سهم دارد، لذا این مسئله به شدت فرهنگیان را عذاب میدهد که چگونه یک فرهنگی برای یک زندگی معمولی مشکل داشته باشد اما عدهای بیایند و صندوق ذخیره فرهنگیان را به یغما ببرند؟
وی با بیان اینکه امروز بیکاری دانشجویان مهمترین مشکل ماست، تاکید کرد: عدم رشد علمی یکی از مشکلات عمده کشور است و به نظر بنده آقای روحانی به عنوان رئیس جمهور مستقر 4 ساله قبل، باید پاسخگوی این سوالات باشد لذا طرح مسائل دیگر حتما مشکلات کشور را حل نمیکند. بنابراین ایشان باید به عنوان رئیس جمهور قبل پاسخگوی سوالاتی از این دست باشند که چرا یک میلیون از دانشجویان باید بیکار باشند.
در ادامه محمدباقر قالیباف در طی فرصت 5 دقیقهای خود به طرح دیدگاههای نامزدها پاسخ داد.
قالیباف گفت: عزیزان نکات خوبی را مطرح کردند. بله پژوهش در کشور دچار مشکل است. حتما تجهیزات، وسایل کمک آموزشی، مدارس، دانشگاهها و معیشت معلمان دچار مشکل است، لذا سالها میگذرد که معلمان حقالتدریسی حقوق نمیگیرند. همچنین در مدارس ما آن اتفاق میافتد که کودکان در آن بسوزند. بله ما این حوادث را دیدهایم که بنده این موضوع را قبول دارم ولی بنده واقعا متعجبم جناب آقای روحانی که بنده در حال حاضر به واگویی درد مردم میپردازم و اخلاق را رعایت نمیکنم اما شما دارید فردی را مثال میزنید که پاسخگوی همین مشکلات مطروحه است لذا از قضا وقتی که بنده به این مشکلات اشاره میکنم و میگویم دولت 4درصدیها ویژهخواریها به دلیل همین موارد است.
دلالان به گرانی کشور دامن میزنند
وی با بیان اینکه دلالان به گرانی کشور دامن میزنند، ادامه داد: امروز قاچاق کالا و ارز بیشترین مشکلات کشور را در پی داشته است لذا ما وارداتچیای که تجهیزات، تکنولوژی و ماشینآلات بیاورند دستشان را میبوسیم ولی وقتی دختر وزیر آموزش و پرورش ما میرود و از کشور ایتالیا پیراهن بچه وارد میکند دیگر بدین نحو چطور اقتصاد ما درست خواهد شد؟ لذا درد ما اینجاست که بنده به نقل از آقای جهانگیری میگویم که گفت این فرد بیکار و مظلوم بوده و باید برود این کار را انجام دهد اما این جای سوال دارد که بقیه مردم باید چه کار کنند؟ تکلیف آنها چیست؟
قالیباف با بیان اینکه قضاوتی در رابطه با موضوع واردات کالای قاچاق از سوی دختر یکی از وزا نداشته است، گفت: قطعا این مسئله بر عهده قوه قضاییه است اما اصل این موضوع واردات قطعا خطا است. لذا این محموله وقتی از کشور دیگر به کشور ما میآید اصلش خطاست بنابراین نتیجه این امر این میشود که آموزش و پرورش به این شرایط دچار شود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: این مسئله شرمآور است که برای یک جامعه فرهنگی که وضع معیشتی معلمیاش بدین نحو است و وضع دانشآموزانش بدین نحو باشد که خانواده دانشآموزان میآید و خواهش میکند که شیفت صبح و بعدازظهر فرزندش را عوض کند و چون کودکش برای تعویض شیفت صبح و بعد از ظهر چادر ندارد دختر وزیرش باید برود و محموله وارد کشور کند.
وی خطاب به روحانی گفت: اصلا جناب آقای روحانی علت اینکه 5 میلیون شغل ایجاد نمیشود همین موارد است. علت اینکه به محرومین رسیدگی نمیشود همین است. علت اینکه در صندوق ذخیره فرهنگیان اتفاقی میافتد همین است. تازه با این موارد این دوستان میخواهند بروند و مشکلات را حل بکنند لذا چگونه این دوستان میتوانند بروند و این مشکلات را حل کنند؟
قالیباف با بیان اینکه برخی حقوقبگیران 200 میلیونی را ذخایر انقلاب میشناسند، گفت: ما میگویم وارداتچی مظلوم است اما بعد که بیاییم حرف و درد این افراد را بازگو کنیم میگویند قالیباف بداخلاق است. آیا این درس اخلاق است؟ بنده واقعا متاسفم و امیدوارم مردم ما انشالله به گونهای عمل کنند که همه رویهها برگردانده شود تا اینکه آرمانهای امام مهربانیها که میگفت: «مردم باید در مسند کار تصمیم بگیرند» و نه 4 درصد در دولت و با این روش برای مردم.
در ادامه مناظره میرسلیم دیگر کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به ضرورت حفظ وحدت ملی و انسجام اجتماعی چه نوع تعاملی را با احزاب و جریانات منتقده و مخالف دولت خود قائل هستید و تا چه اندازه دولت شما از شرح صدر لازم برای نقدپذیری و رشد تضارب آرا در جامعه برخوردار خواهد بود؟گفت: همه دولت های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی برای خدمت کردن به این کشور کوشش کرده اند و در حد توان و استعداد خود موفقیت هایی هم به دست آوردند.
وی ادامه داد: نامزدهایی هم که امروز اینجا حضور دارند هر کدام در چارچوب مسئولیت هایی که بر عهده داشتند موفق بوده اند و این موضوع قابل ارائه است.
این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه به نظر من هیچ دولتی نمی تواند موفق شود مگر اینکه انتقاد اقلیت ، احزاب، سازمان های مردم نهاد و تشکل های علمی، فرهنگی، هنری را بپذیرد تاکید کرد: این راه پیشرفت است بدون انتقاد هیچگونه پیشرفتی میسر نمی شود.
کاهش انتقادپذیری در دولت یازدهم
میرسلیم اضافه کرد: متاسفانه این انتقادپذیری در دولت یازدهم به شکل کمی وجود داشته است نمونه آن مطالبی است که بزرگواران ما با این عبارات در مقابل انتقاد کنندگان به آن پرداختند، صفت غیرانسان ، تخریب گر، بزدل، ترسو ، به جهنم، تندرو، عصر حجری، متوهم، هوچی باز، بی شناسانه و کم سواد، تعابیری نیست که در جمهوری اسلامی اجازه بدهد که انتقاد جای خود را باز کند و بتواند نواقص برطرف شود.
وی با بیان اینکه دیگر با این رفتارها کسی نمی تواند در این راه قدم بردارد گفت: باید راهی انتخاب شود که امکان انتقاد سازنده فراهم شود.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: ما در حزب به دفعات پیشنهادهای خود را به صورت دلسوزانه ارائه کردیم. من شخصا چندین نوبت خدمت آقای روحانی و جهانگیری مسائلی را مطرح کردم و عرض کردم که راه درست این است ولی آن ها به این پیشنهادات بی توجه بودند و کنار گذاشتند.چرا از این دلسوزی ها و پیشنهادهای سازنده از طرف احزاب ، رسانه و سازمان های مردم نهاد مطرح می شوند استفاده نمی کنید.
وی خاطر نشان کرد: به یاد دارم که پیشنهادی را به عنوان پیشنهاد علمی از طرف دانشگاه صنعتی امیرکبیر به دولت اصلاحات تقدیم کردیم و آن موقع عارف که معاون اول بود پیشنهاد ما را بررسی کرد و این تنها موردی بود که من به یاد دارم پیشنهاد عالمانه و منتقدانه ای به دولت تقدیم شد و پس از تصویب برای اجرا ابلاغ شد.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: دولت نباید دَر انتقاد را ببندد چرا که به ضررش است اگر مردم احساس مسئولیت نکنند و انتقاد نکنند یعنی مشارکت نکردند و سهم خود را در پیشرفت کشور ایفا نکردند لذا این روش باید اصلاح شود و من خود شخصا به آن انتقاد دارم.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی دیگر کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در واکنش به اظهارات میرسلیم گفت: اگر می خواهیم در مسائل سیاسی و اجتماعی به اهدافمان برسیم باید افکار مختلف را به رسمیت بشناسیم . وقتی برخی افکار در کشور ما اساسا به رسمیت شناخته نمی شوند و نمی گذاریم احزاب به صورت عادلانه فعالیت کنند چه انتظاری می توان داشت؟
این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: شما ببینید در این انتخابات چه کسانی در فضای مجازی آزادند و کاری به آن ها ندارند و چه کسانی هر روز به دلایل و بهانه های مختلف احضار می شوند . آیا ما از این طریق می خواهیم در جامعه عدالت گستری کنیم ؟
اگر می خواهیم در جامعه به شرایط مناسب سیاسی برسیم باید احزاب از حقوق مساوی برخوردار باشند
روحانی افزود: اگر ما می خواهیم در جامعه به شرایط مناسب سیاسی برسیم همه احزاب و گروه ها باید از حقوق مساوی برخوردار باشند.
وی با طرح سوالی مبنی بر اینکه آیا همه اقوام در کشور از حقوق مساوی برخوردار هستند گفت: زمانی که یک فرماندار خانم از اهل سنت را در جایی منصوب می کنیم از دو طرف مورد حمله قرار می گیریم از یک طرف اینکه چرا یک خانم مدیر شده و از سوی دیگر چرا یک نفر از اهل سنت مدیریت بالا را به دست آورده است.
این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: حقوق شهروندی برای همین مسائل است و انشا نیست. حقوق شهروندی در دولت دوازدهم به زنگ عمل تبدیل می شود .
وی ادامه داد: ما در دولت دوازدهم از بخش های مختلف حسابکشی می کنیم که چگونه نسبت به شهروندان کشور رفتار می کنند. ما یک ایران داریم و همه ایرانی ها باید از حقوق مساوی شهروندی برخوردار شوند.
هاشمی طبا در ادامه گفت: بنده بدون آنکه کوچکترین وابستگی به دولت یازدهم داشته باشم و بعد از 4 سال نخستین بار است که جناب روحانی را زیارت می کنم و تقریبا هیچکدام از وزرا را در طول 4 سال اخیر ملاقات نکرده ام گواهی می دهم که بزرگترین هجمه ها و تخریب ها علیه این دولت اتفاق افتاد.
این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: علت بی توجهی دولت به انتقادها، بزرگ شدن هزینه های دولت و مشکلات بزرگ برای دانشگاه ها را در پی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه درآمد تصویبی مجلس معلوم است گفت: اگر ما دولتمان را متناسب کنیم و هزینه ها را تامین کنیم و مشخص کنیم چه اقداماتی می شود انجام داد آن دستوالعمل ها قابل اجراست.
جهانگیری در ادامه افزود: انتقاد یکی از نعمت های بزرگی است که خداوند به مسئولین مختلف می دهد و هرکس درب انتقاد به روی دستگاهش را ببندد از یک نعمت بزرگ که عده ای با دلسوزی می خواهند برای اصلاح امور قدمی را بردارند بی بهره می ماند ، لذا همه مکلف به این هستیم که از انتقاد سازنده استقبال کنیم.
وی با بیان اینکه دولت یازدهم در این زمینه کارهای بسیار بزرگی را انجام داد گفت: ما خانه احزاب که بسته شده بود را احیا کردیم چرا که احزاب یکی از مراکزی هستند که نقد می کنند.
این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: به 8 هزار سازمان مردم نهاد در دولت یازدهم مجوز دادیم و از آزادی مطبوعات به طور کامل دفاع کردیم و هر میزانی که مجوز برای تاسیس مطبوعات خواسته شد در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز داده شد.
وی ادامه داد: قانون دسترسی آزاد به اطلاعات که در دولت های گذشته تصویب شده بود در این دولت آیین نامه اش ابلاغ شد لذا ما به عنوان دولت از هر نقدی استقبال کردیم ولی آقای میرسلیم مشکلی که وجود دارد این است که بخشی از جامعه با دولتی که با رای مردم سر کار آمده مخالفند و متاسفانه این مخالفتشان به شکل نهادینه در فضای مجازی به تخریب دولت می پردازد و هیچکس هم به آن ها معترض نمی شود.
در ادامه مناظره حجتالاسلام رئیسی در جایگاه قرار گرفت و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه راهکار مؤثری برای حفظ حقوق ملت در موضوع هستهای و رفع تحریمها با توجه به برجام خواهید داشت و چگونه از نقض مکرر حقوق مان توسط آمریکاییها جلوگیری میکنید اظهار داشت: برجام با توجه به تمام اشکالاتی که دارد توافقی است که به عنوان سند ملی قرار گرفته و باید این تعهد از ناحیه ما و طرف مقابل به رسمیت شمرده شود.
وی افزود: آنچه در اصل این مذاکرات و سند مورد اشکال است صحبتهایی است که از طرف دولت خطاب به خارجیها بیان شده است.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: از ناحیه دولت و روحانی گفته شد که خزانه خالی است این پیام بسیار بدی از ناحیه جمهوری اسلامی برای طرف مقابل میباشد گفتید ما اگر توافق نکنیم تأسیسات مان توسط طرف مقابل مورد هجوم قرار میگیرد این هم پیام بدی به آنان میدهد.
حجتالاسلام رئیسی اظهار داشت: صحبتهایی که شما کردید مثل این است که یک افسر در میدان جنگ اعلام کند که من نیرو ندارم در این سند متأسفانه پیشگام شدید و به صورت تام، تمام تعهدات را اجرا کردید.
وی با بیان اینکه برجام به صورت چکی است که باید نقد شود بیان داشت: با ضعفهایی که دولت به طرف مقابل نشان داده به هیچ عنوان توانایی نقد کردن چک برجام را ندارند.
حجتالاسلام رئیسی افزود: نکته مهم این است که ببینیم بعد از این سند چه اتفاقی افتاده است آقای روحانی قول داد که تمام تحریمها نه تعلیق بلکه به صورت قطع برداشته میشود.
وی با بیان اینکه در سفره مردم و کسب و کار هیچ اتفاقی نیفتاده است امروز باید به مردم پاسخ بدهید که اگر میگویید تحریمها برداشته شده پس نتیجهاش کجاست.
در ادامه قالیباف در نقد صحبتهای حجتالاسلام رئیسی گفت: برجام سند مورد احترام همه دولتهاست و طرف مقابل نیز باید به تعهدات خودش عمل کند امروز در اجرای برجام چه کردید آثارش برای مردم چه بوده است؟
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: زمانی که از مردم سوال میکنیم آیا با برجام زندگی شما بهتر شده است پاسخشان خیر میباشد و گشایشی در زندگی آنان ایجاد نشده است.
قالیباف افزود: اگر به فرض مثال هم گشایشی در زندگی مردم با برجام ایجاد شود باز هم اکثر مشکلات حل نمیشود چرا که اشکال کار در سیستم اجرایی و نگاه این دولت است.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: بانکهای ما در مجموع زد و بند می کنند اگر با برجام هم راهی باز شود باز سودش را همین 4 درصدی ها می برند.
قالیباف تأکید کرد: برجام به مرکز واردات اروپاییها به ایران تبدیل شده است منفعتش را 4 درصدیها بردند و زحمتش هم گریبانگیر مردم شد.
در ادامه میر سلیم دیگر کاندیدای انتخابات در نقد سخنان حجتالاسلام رئیسی گفت: برجام ندای مظلومیت ما را به گوش جهانیان رساند ملتهای جهان فهمیدند که مردم ما در پی سلاح هستهای نیستند بلکه به دنبال دانش هستهای هستند.
وی ادامه داد: ما قبل از مذاکرات دانش هستهای را داشتیم تحریمها هم برقرار بود بعد از مذاکرات تحریمها تشدید شد و در زمینه دانش و هستهای هم برایمان محدودیت ایجاد کردند.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: در قلب تأسیسات هستهای بتن ریختیم هنوز هم تحریمها برقرار و مشکلات بانکی رفع نشده است.
در ادامه حجتالاسلام روحانی در نقد صحبتهای حجتالاسلام رئیسی اظهار داشت: کاندیداها باید به صورت صریح به مردم بگویند با دنیا چگونه تعامل و با برجام چه میکنند اگر توافق مورد قبولتان است چرا در زمان مذاکرات آن همه بیلبورد زدید و بعضی ها حرفهای نامربوطی به مذاکرهکنندگان زدند و عدهای همپا و همانند مخالفین مردم ایران یعنی صهیونیستها و وهابیون شروع به مخالفت کردند.
وی تأکید کرد: برجام با زحمت فراوان به دست آمده معنای برجام رفع تحریمهای هستهای بود ما تحریمهای متفاوتی داریم اگر برجام نبود امروز ما به جای 2 میلیون بشکه نفت باید 200 هزار بشکه صادر میکردیم.
حجتالاسلام روحانی ادامه داد: وعدههای شما هیچکدام حساب و کتاب ندارد وقتی ترامپ آمد همه شما خوشحالی کردید و گفتید که برجام را پاره میکند اقای رئیسی شما در مسائل هستهای چه اطلاعاتی دارید که قضاوت میکنید.
وی گفت: امروز وضعیت ما در فناوری خیلی بهتر از گذشته است اراک در فناوری به بهترین شکل ممکن بازسازی میشود و فناوریاش هم ارتقا مییابد.
هاشمیطبا در ادامه این مناظره و در پاسخ به سخنان رئیسی گفت: اگر میخواهیم مسئلهای را بررسی کنیم باید به سابقه تاریخی آن نگاه کنیم.
وی با اشاره به ریزش ساختمان پلاسکو در سه ساعت و آواربرداری آن در 20 روز بیان داشت: در زمانی که ما از طرف قدرتهای بزرگ تحریم شده بودیم عدهای چون کبک سرشان را زیر برف میبردند و میگفتند تحریم اثر ندارد و از همان کشورهایی که ما را تحریم کرده بودند کالا را از مبادی دیگر گرانتر میخریدند.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: 50 درصد اتومبیلهای سوپرلوکس ساخت شرکتهای آلمانی که ما را تحریم کرده بودند با همان پولی که نفت را با واسطه میفروختند وارد کشور شد تا بگویند تحریم نشدیم.
برجام مانند هر معاهدهای مشکلاتی دارد
وی با بیان اینکه ما تحریم را قبول نداریم و یک چنین میراثی به این دولت رسیده است، اظهار داشت: ممکن است که برجام مشکلاتی داشته باشد اما هر معاهدهای مشکلاتی دارد که هر دولتی میخواهد معاهده را به نفع خود کند و ما باید در این مسئله پایداری کنیم.
جهانگیری به عنوان منتقد بعدی به سخنان رئیسی واکنش نشان داد و گفت: مردم به طور کامل در جریان هستند که وقتی دولت یازدهم سر کار آمد وضع کشور چطور بود و مردم برای تهیه دارو و شیر خشک چه میکردند و وضع کشور چطور بود.
دولت یازدهم در همه زمینهها موفق بود
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عملکرد دولت را در همه زمینهها موفقیت آمیز خواند و بیان داشت: ممکن است نواقصی داشته باشیم ولی یکی از مهمترین موفقیتهای تاریخ ما بدون تردید برجام است و به همه اهداف خود رسیده است.
جهانگیری با تاکید بر اینکه ما حق هستهای را به اثبات رسانده و تحریمهای ظالمانه را برداشتهایم، اظهار داشت: اگر برجام به توافق نمیرسید قدرتهای استکباری میخواستند همان کارهای قبلی را ادامه دهند و در آن صورت صادرات نفت ما متوقف میشد به طوری که همه مردم باید وضع نابسامانی را از نظر اقتصادی تجربه میکردند.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه توفیق برجام این بود که امروز میگوییم کشور در حال توسعه است و الان 2.5 میلیون بشکه نفت صادر میکنیم، گفت: ما صادرات پتروشیمی را 30 درصد افزایش دادیم و تمام بیمههای کشتیها را برطرف کردیم و امروز کشتیها به سمت ایران کالا میآورند.
وی افزود: دهها میلیارد دلار منابع نفتی که فروخته بودیم و مسدود شده بود آزاد شد بنابراین برجام توفیق بزرگی بود اگر چه به بدعهدی آمریکاییها هم ایمان داریم.
با پایان یافتن سخنان منتقدین نسبت به اظهارات رئیسی، وی به منظور پاسخ به انتقادات آنها با اشاره به دورانی که روحانی دبیر شورای عالی امنیت ملی بود گفت: آن موقع بنده در مورد مسائل NPT گفتم که آقای روحانی گزارشهایی به ما رسیده! آیا شما در جریان قضیه هستید و آقای روحانی گفت الان فرصت نیست و بعدا در فرصتی مناسب صحبت میکنیم.
رئیسی با تاکید بر اینکه اطلاعات من در مورد مسائل هستهای به خاطر جلسات زیادی که شرکت کرده بودم و مقالات زیادی که خوانده بودم بالا است، اظهار داشت: بنده کاملا در جریان مسائل سیاست خارجی هستم و ما حتما برای دیپلماتها و کسانی که در این عرصه زحمت کشیدند ارزش قائلیم.
مردم! آیا چرخ سانتریفیوژها میچرخد؟
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه روحانی در دوران انتخابات سال 92 گفته بود که هم چرخ سانتریفیوژها باید بچرخد و هم چرخ اقتصاد متذکر شد: سوال ما این است که مردم! آیا چرخ سانتریفیوژها میچرخد؟ بازاریها! شما کسب و کار دارید؟ آیا داد و ستد، تجارت و واردات و صادرات شما مناسب است؟
وی با بیان اینکه وقتی از رئیس بانک مرکزی در مورد رفع تحریمها سوال کردند که چه نتیجهای داشته و او گفته بود، هیچ! خاطر نشان کرد: وزیر اقتصاد نیز در خصوص مسئله بانکی گفته است تحریمها به قوت خود باقی است و تمام مسائل فلج است. آقای ظریف هم گفتند آمریکاییها نه به متن برجام و نه به روح آن متعهد نبودند.
رئیسی با تاکید بر اینکه اتفاقی که باید در پی برجام رخ دهد باید در زندگی مردم دیده شود، اظهار داشت: آقای روحانی میپرسد که چه تحریمی و من میگویم شما یک محموله نفت بفرستید و اگر پول آن به کشور بازگشت، معلوم است که تحریم برداشته شده است و الان تحریمی که در مورد بانک است یک بانک ترکیهای هم میگوید تحریم باقی است.
نامزد دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه معتقدیم نباید در مقابل دشمن ضعف نشان داد، اظهار داشت: آنچه من به عنوان ضعفهای مذاکره مطرح کردم، آنها را در مواضع خود راسخ کرده است. اگر آنها بگویند با یک دولت مقتدر طرف هستند که از حقوق ملت ایران گذشت ندارد حتما آن چک را میتوانند در بازار نقد کنند.
رئیسی در ادامه به فاجعه منا پرداخت و گفت: 500 خانواده ما که نزدیکان آنها در منا به شهادت رسیدند برای گرفتن پیکر عزیزانشان چند روز معطل ماندند و اگر رهبر انقلاب با اقتدار در این رابطه وارد نمیشدند وضعیت به گونهای دیگر بود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه بنده اعلام میکنم هر دولتی که سر کار بیاید باید به این تعهد وفادار باشد، اظهار داشت: حتی به تعهداتی که قبل از انقلاب بوده و مجلس آن را رد نکرده نیز باید پایبند باشد.
وی با بیان اینکه باید بدانیم نسبت به گرهگشایی از زندگی مردم چه میخواهیم کنیم، بیان داشت: ما میتوانیم در دولت کار و کرامت این مسئله را از موضعی که مردم به دولت میدهند دنبال کنیم و با این اقتداری که نظام دارد میتواند برخورد کند و حقوق ملت ایران را حفظ کند.
جهانگیری در پاسخ به نقد سایر نامزدها با اشاره به اینکه در یک طرف جریانی قرار دارد که میخواهد با بگم بگمها ناپختگی خود را در سیاست خارجی و داخلی پنهان کند، گفت: امروز ممکن است شرایط دیگری فراهم کنند. لذا در همین بیلبوردها برای خالی کردن دل ظریف و یارانش چه تهمتهایی زده نشد اما امروز با برجام عکس یادگاری میگیرند.
وی با اشاره به اینکه این نوع نگرش تحقیرکننده است و در دنیا آثار به جا خواهد گذاشت، ادامه داد: بنده سالهای سرد و گرم حوزه اقتصاد را چشیدهام. به طوری که توانستیم ماشین اقتصاد را از دره خارج کنیم و در مسیر توسعه قرار دهیم.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه باید از همه ظرفیتهای جامعه اعم از زنان، مردان، جوانان و بازنشستگان استفاده کنیم، خاطر نشان کرد: ما فرزندان انقلابیم و پیگیر آرمانهای انقلاب هستیم.
برای حل بحران باید بین بزرگان نظام اعتمادسازی کرد
جهانگیری با اشاره به اینکه با استفاده از همه ظرفیتهای کشور میتوان کاری کرد که سایه شوم جنگ را از منطقه دور کنیم، گفت: من جهادگر هستم به طوری که رهبر انقلاب در جلسهای فرمودند جهانگیری چپ بود و حالا اصلاحطلب است. باید با استفاده از همه ظرفیتهای مدلی را طراحی کنیم که آینده کشور مطمئن باشد. ما میتوانیم با تفاهم و گفتگوی ملی تمام مسائل را حل کنیم. روش بنده برای حل بحران اعتمادسازی بین بزرگان نظام است.
امروز مردم احساس آرامش و آزادی بیشتری میکنند
حجت الاسلام والمسلمین روحانی در ادامه برنامه در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه وجه تمایز سبک زندگی ایرانی اسلامی از سبک زندگی غربی چیست، گفت: مسئله فرهنگ و سبک زندگی جامعه مسئلهای بنیادین است و لذا در این زمینه تلاشهای بسیار خوبی صورت گرفته است و امروز ما شاهد هستیم که مردم احساس آزادی و آرامش بیشتری میکنند.
وی تصریح کرد: آمارهایی این روزها میدهند که برای مردم ما جالب است، یادآور آن روزی است که برخی به مردم وعده و وعید میدادند و دیدیم که بعد از آن وضع مردم و بهداشت چگونه شد. دیدیم که بعد از آن عزت مردم زیر پا گذاشته شد.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه ما باید بدانیم که چگونه میخواهیم با مردم رفتار کنیم، خاطر نشان کرد: آیا میخواهیم مردم را در تمام زمینهها توانمند کنیم یا در زندگی مردم بیشتر مداخله کنیم؟
وی با اشاره به اینکه در آن روزها وضعیت تورم و بهداشت مردم را دیدیم که چگونه بود، گفت: دیدیم وقتی مردم به بیمارستانها میرفتند دمپایی و ملحفه میخریدند و عزت مردم زیر پا گذاشته میشد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه سبک زندگی مردم به گونهای شده بود که هر چه میخریدند برای فردا ذخیره میکردند، ادامه داد: امروز برای مردم آرامش به وجود آمده است.
نباید کپیبرداریهای ناشیانه انجام دهیم
حجت الاسلام والمسلین روحانی با بیان اینکه میتوانیم زندگی مردم را در مسیر درستی قرار دهیم، گفت: اگر به نظام، انقلاب و قدرت مردم اعتقاد داشته باشیم مردمفریبی نمیکنیم، انشقاق در جامعه ایجاد نمیکنیم، درصد درست نمیکنیم و تقسیم بندی بیخود نباید انجام دهیم و از سوی دیگر نیز نباید کپیبرداریهای ناشیانه انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه سبک زندگی از اخلاق و ایمان آغاز میشود، اظهار داشت: یک جایی در یک کشوری درصدی گفته بودند نکنیم و الان کپیبرداری میشود که این کار اتحاد را از بین میبرد.
حجت الاسلام والمسلین روحانی با اشاره به اینکه همه با هم نباید تقسیم بندی بیخودی ایجاد کنیم، ادامه داد: انشقاق، امنیت جامعه را از بین میبرد.
وی با اشاره به اینکه شهرهای زیرزمینی را آمدند نشان دادند تا برجام را بر هم بزنند و اینکه میخواستند از برجام به صورت صد درصدی نتوانیم استفاده کنیم.
هاشمیطبا در نقد صحبتهای روحانی گفت: سبک زندگی از همین تریبونها شکل میگیرد. ما مسائل مختلفی از نظر فکری در جامعه داریم و سنتها را برخی اوقات با اسلام خلط کردیم و اینکه فقط بگوییم سبک زندگی اسلامی کفایت نمیکند.
علما و مسئولین فرهنگی میتوانند سبک زندگی را تدوین کنند
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه علمای ما و مسئولین فرهنگی هستند که میتوانند سبک زندگی را تدوین کنند.
وی با اشاره به اینکه خانه بزرگ و مرکب راهور مستحب است، اظهار داشت: برخی به دنبال آن میروند و شکاف طبقاتی ایجاد میکنند به طوری که ما یک قرار داد کرسنت داشتیم که به خاطر آن 14.5 میلیارد دلار جریمه شدیم. اما ما به خاطر عدم اجرا در دولت نهم و دهم جریمه شدیم. اگر بخواهیم به جایی برسیم باید بگوییم که درستی و صداقت باعث ایجاد سبک زندگی در جامعه میشود.
در بخش دوم مناظرات جهانگیری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برنامه دولت شما در استفاده از ظرفیتهای فرهنگی، هنری، سینمایی کشور برای تحقق گفتمان امام و انقلاب و حفظ ارزشهای اسلامی – ایرانی چیستگفت: فرهنگ ایرانی – اسلامی سهم بسیار مهمی در اقتدار ملی کشور دارد و ما با قدرت فرهنگیمان قادر هستیم بسیاری از مسائلی که وجود دارد را حل کنیم.
وی افزود: خوشبختانه هنرمندان کشور در تولیدات هنری که منطبق با مسائل انقلابی و اسلامی ایران بود گامهای بلندی را برداشتند. ما باید به هنرمندانمان آزادی عمل بیشتری دهیم و آنها نباید نسبت به کارهای هنری که در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران انجام میدهند با محدودیت روبرو شوند.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: از هیچکس پذیرفته نیست که هنرمندی همه مراحل قانونی برای برگزاری کنسرت اش را طی کند و به هنگام اجرای آن مقامی مانع کار او شود.
جهانگیری با بیان اینکه دیگر پذیرفته نیست که کسی خود را بالاتر از قانون بداند گفت: در کشور باید قانون مبنای کار باشد .
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: دولت به طور جدی خود را مقید میداند که تمام ظرفیت خود را به کار گیرد که هنرمندان ، نویسندگان و همه صاحبان اندیشه در بخشهای مختلف فرهنگی بتوانند فعالیت خود را انجام دهند .
وی تاکید کرد: طرح تحول نظام آموزشی جایی که مبنا و نقطه آغاز فعالیتهای فرهنگی کشور است در دولت آینده مورد توجه جدی خواهد بود.
جهانگیری گفت: دانشگاهها به عنوان پایگاه تولید علم و اندیشه و فناوری که مهمترین بخش برای توسعه کشور دارند و مدیران آینده کشور هم از آنجا بیرون میآیند باید از آزادی عمل در انجام امور خودشان برخوردار باشند.
قالیباف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برنامه عملی شما برای تقویت بعد پرورشی نظام آموزشی کشور چیست به نحوی که فارغ التحصیلان مدارس و دانشگاههای کشور برخوردار از مهارتهای متعدد مورد نیاز برای زندگی، کار و ساختن جامعهای سالم، فعال و پویا باشد گفت: برای اجرای هر برنامهای از جمله همین برنامهای که چالش بین حوزههای دانشگاهی با حوزههای مربوط به صنعت است، باید بدانیم چه تفکر و رویکردی را در پیش داریم.
وی ادامه داد: صحبتهای جلسه امروز نشان میدهد که دو تفکر وجود دارد . یک تفکر معتقد است، نداریم و به منابع و نیروهای داخلی توجهی ندارد و به دنبال سرمایه خارجی است. ما هم به سرمایه خارجی معتقد هستیم اما اساس کار منابع داخلی هستند.
این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: با این رویکرد مدیریتی نمیتوانیم از منابع استفاده کنیم و تنها به شعار بسنده کردهایم. من فکر میکنم این 4 سالی که گذشت دیگر برای شعار و حرف بس است.
وی ادامه داد: دولت مردم معتقد است ما به اندازه کافی منابع مالی و انسانی داریم و میتوانیم 5 میلیون شغل را ایجاد کنیم. میتوانیم سامانه ملی کارانه را سازماندهی کنیم و میتوانیم یارانه قشر محروم کم درآمدمان را افزایش دهیم.
در ادامه میرسلیم دیگر کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سیاست و رویکرد شما در ایجاد اتحاد بین قوا چیست و در صورت بروز اختلاف تا چه اندازه خود را ملتزم به تبعیت از قانون میدانید گفت:اهمیت قوه مجریه بسیار زیاد است و از نظر اجرایی قابل مقایسه با سایر قوا نیست.
قوه مجریه در درجه اول خود باید مجری قانون باشد
وی ادامه داد: قوه مجریه در درجه اول خود باید مجری قانون باشد و قانون را معطل نگه ندارد و آیین نامهها را سریعتر تصویب کند و به اجرا بگذارد.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: اگر ایرادی از طرف قوه مقننه به مجریه گرفته میشود باید سریعا برطرف شود. ما در دولتهای سابق شاهد این بودیم که برخی مقررات نادیده گرفته میشدند و مجلس اعتراض داشت بنابراین حتما باید تذکراتی که از طرف مجلس شورای اسلامی به دولت میشود محترم شمرده شود.
میرسلیم افزود: باید یک همکاری نزدیک و مستمر بین قوه مجریه و قضائیه باشد؛ ما یک مبحث بسیار مهمی را در قوه قضائیه داریم که بدون همکاری قوه مجریه قابل اجرا نیست و آن پیشگیری از جرایم است.
وی گفت: ما میدانیم که سرمنشاء اصلی جرایم در قوه مجریه است، بنابراین اگر همه وزرا و رئیس جمهور تدبیری داشته باشد برای اینکه چگونگی پدیدار شدن جرایم را مشخص کنند و سعی کنند با بررسی دقیق آماری این علل و عوامل به همراه قوه قضائیه نسبت به پیشگیری از جرایم اقدام کنند ما بسیاری از موانع و مسائلی که در حال حاضر داریم را دیگر شاهد نخواهیم بود.
میرسلیم تصریح کرد: به نظر من با چنین هماهنگی به ویژه با توجه به ضرورت اهتمام دولت به مراعات مقررات و قوانین و جلوگیری از جرایم، اغلب مسائل حل خواهد شد.
پاسخ میرسلیم به نقد سایر نامزدها + فیلم
دولتمردان فقط میتوانند از دولتهای قبلی انتقاد کنند
انشالله به کسی بر نخوره
انشای آقای جهانگیری رو به رشده
دست آقای روحانی لرزون و البته خالیه
هاشمی طبا قراره اسمش وحسن و فامیلش و روحانی کنه
این دوره دیگه گول نمیخورم وبه روحانی رای نمیدم
یا رئیسی یا قالیباف
علی برکت الله
و آقای دکتر روحانی شما هم می فرمایید کشاورزی رو رونق دادید،لطفا یک سری به کشاورزان خراسان شمالی بزنید امسال هر کشاورز چقدر پیازشون فاسد شد که الان هم بوی خرابی احساس می کنند.یا از تابستان 95 بگم که همه محصولاتشان رو دستشون مونده بود آه همه کشاورزان بلند شده بود،فقط گندم میفرمایید خود کفا شدید،این که توی دولت آقای احمدی نژاد هم همیشه اخبار می گفت خود کفا شدید!!!(در ضمن خودم فرزند یک کشاورز زحمت کش هستم،کشاورزی میکنم ، با نا امیدی کامل )
آقای روحانی شما چقدر استخدامی داشتید، من اگه به فامیل های خودم فقط نگاه کنم، که ده پانصد خانواده هستند و توی هر خانواده هرکدام چهار، پنچ نفر بیکار هستند، با مدارک دانشگاهی، حداقل توی دولت قبلی از دوستام چند نفراستخدام شغل های دولتی شدند!!!!
""ودر آخر هم الان همه نامزد ها برنامه های خوبی دارند، ولی به وقتش روز از نو روزی از نو""
لطفا پیام من به گوش مسولین برسانید
رای ما اون سه تا خوشتیپ ها.
درود بر میرسلیم
جناب جهانگیری فرد لایق و با کفایتی هستند و شایسته نیست که از شخصی که در حد و اندازه خودشان نیست طرفداری کند.متاسفانه تعصبات حزبی بر عقل و منطق اکثر اقشار جامعه از جمله سیاستمداران غالب هست.دوستان یک کم فکر کنید و عاقلانه تصمیم بگیرید.جناب اقای روحانی در این چهار سال امتحان خودشان را پس داده اند.حالا که در مانده شدند با شعار دادن ازادی به مردم وارد شده اند که شعار اشنایی هست.جناب روحانی شفافتر بگویید منظورتان از این ازادی چیست؟
خدا حفظتون کنه
آقای قالی باف اگه خیلی مدیروتوانمندبود شهرداری تهرانو خوب ادراه می کرد وازجیب مردم بذل وبخشش نمی کرد واینهمه چپاول درشهرداری صورت نمی گرفت .مطمئن باشید دورآخره که سرهنگ کاندیدا شده وریاست جمهوری روفقط میتونه درخواب ببینه .
اگه شما نامزد شدی یعنی دولت روحانیو قبول نداری و خودت میخوای مملکتو درست کنی
پس چرا حرفای الکی میزنی اخه
بیچاره باباش چهارپنج تا شرکت داره خودشم قاچاق میکنه کمر اقتصاد مملکتو میشکنه چندتا خانواده رو چندتا جوونو از نون خوردن میندازه
قالیباف
عالی عمل کردند...
جهانگیری که انشاء میخوند و از اون دختر مظلوم بیکار که سرمایه 200 میلیونی داره دفاع میکرد...
هاشمی طبا هم که هی خوابش میاد.
روحانی هم فقط مقابل دوربین میخنده ، این خنده عصبیه.
ازطرف رئیس اتحادیه کلید سازان
ارباب کلید حسن روحانی
در راه خدا به دولت بی تدبیر و ناامید رای بدید
ناجی مظلومان، قالیباف
همه ی این 3 تا بحق لایق هستن
دکتر قالیباف یکم بیشتر البته :)
کسی نیست جواب سوالات منطقی میرسلیم رو بده . روحانی اگه آب هم میخوره اونو مدیون برجام میدونه
رای بنده رئیسی هست
با فکر جواب سوال را می داد و اصلا تو حاشیه نمی رفت. بعضی از کاندیداها اصلا جواب سوال را نمی دادن هرچی عشقشون می کشید جواب می گفتن.
از میرسلیم خیلی خوشم آمد
آخه بگو کی به تو رای میده.؟
ایشالله با برنامه ترین و بهترین رای بیاره
اما سید
خخخخخخخ
در صورت برنده شدن ریسی یا قالیباف از وجود مهندس میرسلیم باید استفاده کنند خیلی با سواد است . وزارت علوم به مهندس میر سلیم خیلی احتیاج دارد .