به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
ارومیه؛شاعران یکی از فرهیختهترین هنرمندان در طول قرنهای گذشته در سراسر کشورمان و در تمامی دورههای تاریخی بوده و در اورمیه نیز کم نبوده اند شاعرانی که آثاری داشته و آثار فاخری نیز از خود یادگار گذاشته اند.
متاسفانه شاعران بسیاری در شهر ارومیه در طی سدههای گذشته و معاصر بوده اند که علیرغم نبوغ زیاد در عرصه شعر و ادب در گمنامی وفات کرده و امروزه کمتر کسی از شهروندان با آنها آشنایی دارند.
شرح احوال ۳۰۰ شاعر بررسی و گردآوری میشود
احمد_اسدی مسئول فرهنگ سرای حاجی پیرلو ظهر امروز در نشست کارگروه تخصصی شعر و ادب فرهنگ سرای حاجی پیرلو در این باره و در خصوص ضرورت گردآوری آثار و اشعار شعرا و ادبای ارومیه گفت: بسیار ضروری است که دائره المعارفی از شعرای متوفی و در قید حیات ارومیه گردآوری شود و امروزه یکی از نیازهای اصلی جامعه شعر و ادب ارومیه همین موضوع میتواند باشد.
وی در این نشست که با حضور صاحب نظران عرصه شعر برگزار شد، افزود: از این رو با توجه به تشکیل کانون تخصصی شعر و ادب در فرهنگ سرای حاجی پیرلو و حضور نخبگان و هنرمندان عرصه شعر و ادب در برنامههای فرهنگ سرا و در کارگروههای ویژه فرهنگ سرا، طی مشورت با اساتید این رشته تصمیم به گردآوری و تألیف دائره المعارف شعرای ارومیه از ابتدا تاکنون گرفته شده است.
مسئول فرهنگ سرای حاجی پیرلو اظهار کرد: ما در قالب فرهنگ سرای حاجی پیرلو و کانون شعر و ادب آن در مرحله اول این کار را به صورت گردآوری پیگیری و ادامه خواهیم داد که جز کارهای شاخص و برجسته این فرهنگ سرا برای تاریخ ادبیات ارومیه میتواند محسوب شود.
وی یادآور شد: طی پیش بینیهای اولیه باید اشعار و شرح احوال نزدیک به ۳۰۰ شاعر را گردآوری و بررسی کنیم که به نوبه خود کار بسیار عظیمی است که در مرحله دوم و در صورت چاپ و ارائه به مردم، فاخرترین اثر مکتوب در حوزه شعر و ادب ارومیه میتواند باشد که امیدواریم به این مرحله نیز بتوانیم اثر مذکور را برسانیم.
اسدی با بیان اینکه آثار شعرا در همه سبکها و قالبها از جمله شعر عروضی، هجایی، نو و ... بررسی میشوند، تصریح کرد: اکثر این شاعران از زمان صفویه تاکنون را شامل خواهند شد که بسیاری از چهرههای جدید شعر و ادب را به شهروندان معرفی خواهیم کرد.
انتهای پیام/م