به گزارش
حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اسحاق جهانگیری پیش از ظهر امروز (سه شنبه) در چهارمین جشنواره آموزش دانشگاه تهران، اظهار داشت: دانشگاه نهادی است که اگر مسائل آن به خوبی حل و فصل شود و بتواند نقش واقعی خود را ایفا کند، قادر خواهد بود در کمک به حل مشکلات و دغدغههای اصلی کشور نقش آفرین باشد.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به تلاشهای دولت یازدهم در جهت توسعهی علم و فناوری خاطر نشان کرد: دولت تدبیر و امید تلاش کرد سیاستهای دقیقی برای توسعهی علم و فناوری وضع و مدیران مجربی را برای اجرای این سیاستها تعیین کند.
جهانگیری افزود: در دولت یازدهم تلاش شد که حلقهی علم و فناوری و تجارت مورد توجه قرار گیرد چرا که اگر این حلقه بصورت کامل تکمیل نشود و علم و فناوری به ثروت و تجارت تبدیل نگردد، علم و دانش محدود به کتابخانهها و مراکز آموزشی خواهد شد.
وی اضافه کرد: باید پیوندی پویا میان مراکز علمی کشور و مراکز مصرف جامعه بوجود آوریم و تلاش کنیم که علم در جامعه عمومی شود.
معاون اول رییس جمهور همچنین با یادآوری تلاشهای دولت تدبیر و امید برای روزآمد کردن مسائل آموزشی و پژوهشی کشور، تصریح کرد: دولت یازدهم تلاش کرد در مسائل دانشگاهی و آموزش عالی کشور تمرکز زدایی شود.
جهانگیری در ادامه با تاکید بر اینکه دانشگاه نهادی است که میتواند از هر نظر مستقل باشد، افزود: وزارت علوم و فناوری و دولت باید برای استقلال دانشگاه از جهات گوناگون گامهای بلندی بردارند و موضوع هیأت امنا که در دولت اصلاحات مطرح شد نیز با این انگیزه بود که دانشگاه از استقلال برخوردار باشد و بتواند تصمیم گیری کند.
وی با بیان اینکه منابع مالی همواره با محدودیت مواجه هستند و نباید تصور کنیم که میتوانیم به منابع نامحدود دسترسی داشته باشیم، گفت: تامین منابع مورد نیاز برای فعالیتهای علمی و پژوهشی دانشگاهها از سیاستهای دولت تدبیر و امید بوده است که بخشی از این سیاستها اجرایی شده و بخشی دیگر با موانعی روبرو بوده است.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به برخی محدودیتهای پیش روی دولت تدبیر و امید در حوزهی دانشگاهها اظهار داشت: دولت یازدهم چند نفر را بعنوان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد، اما متاسفانه موفق به کسب رأی نشد.
جهانگیری اضافه کرد: دکتر فرجی دانای عزیز مقطع کوتاهی بعنوان وزیر علوم فعالیت کرد و دورهی کوتاهی را موفق به خدمت رسانی شد و دکتر نیلی رییس پرتحرک و خوش فکر دانشگاه تهران نیز بعنوان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به مجلس شورای اسلامی معرفی شد که متاسفانه موفق به کسب رأی لازم نشد و به این ترتیب بود که متوجه شدیم در این بخش راه بسیار سخت و دشواری پیش روی دولت قرار دارد.
وی افزود: یکی از برنامه هایی که باید بصورت جدی مورد توجه دولت دوازدهم باشد توجه ویژه به دانشگاهها است و برنامه ریزیها باید به گونهای باشد که دانشگاه به نهاد اصلی تولید علم، اندیشه، نظریه پردازی، پرسش گری، آینده پژوهی و حل مسائل تبدیل شود.
جهانگیری افزود: لازمهی تحقق این برنامهها این است که در مجموعهی نظام توافق شود که دانشگاه از یک مکان منفعل به مکانی فعال تبدیل شود.
معاون اول رییس جمهور افزود: دانشگاه باید از دانشگاه امنیتی به دانشگاه امن و از دانشگاه نگران و مأیوس به دانشگاه برخوردار از آزادیهای علمی و فرهنگی و امیدوار به آینده تبدیل شود چرا که چنین دانشگاهی است که میتواند نسبت به مسائل مبرم و حیاتی کشور نقش آفرین باشد.
وی با تاکید بر اینکه امروز یکی از اصلیترین مسائل کشور که بعنوان ابرچالش مطرح است، موضوع بیکاری است و من معتقد هستم که برای حل مسئلهی بیکاری با همه عظمتی که دارد میتوانیم راهکار پیدا کنیم.
جهانگیری با تاکید بر اینکه با شعار و حرف زدن نمیتوان اشتغال ایجاد کرد، خاطر نشان کرد: اقتصاد ایران هم رشد ۱۲ درصدی و هم رشد منفی ۷ درصد، هم تورم ۵۰ درصدی و هم تورم ۶ درصد را تجربه کرده است و از سوی دیگر در بهترین دوران ایجاد اشتغال، سالانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ فرصت شغلی ایجاد شده، اما در سالهای پیش از این دولت در بهترین دوران درآمدی کشور، میزان ایجاد اشتغال جدید برابر با صفر بوده است.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه امروز متولدین دههی ۶۰ به سن کار و فعالیت رسیده اند و متقاضی کار و اشتغال هستند، افزود: اگر مدیریت کشور خوب باشد و بتواند همانند بهترین دوران اشتغال زایی سالانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ فرصت شغلی ایجاد کند این یعنی هر سال حدود ۶۰۰ هزار نفر به بیکاران اضافه میشود و ما باید راهی پیدا کنیم که بتوانیم بیش از ۷۰۰ هزار شغل در سال ایجاد کنیم.
وی با اشاره به ظرفیتهای فراوان کشور و امکان اشتغال زایی بالا تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم به اهداف مورد نظر در اشتغال زایی دست پیدا کنیم نیازمند الزاماتی هستیم که باید محقق شوند.
جهانگیری افزود: در کشور ما همواره هدفهای خوب مورد توجه قرار میگیرد و همه علاقمند هستند که این اهداف محقق شود، اما باید توجه داشته باشیم که بدون تحقق الزامات مورد نیاز نمیتوانیم به اهداف مورد نظر دست پیدا کنیم.
معاون اول رییس جمهور یکی از الزامات اشتغال زایی در کشور را عدم ایجاد تنش در تعامل بین المللی دانست و گفت: امنیت سرمایه گذاری نیز باید در حد عالی در کشور وجود داشته باشد و باید به این گونه الزامات تن دهیم چرا که در غیر اینصورت به اهداف مطلوب نخواهیم رسید.
وی در ادامه با اشاره به اقداماتی که در حوزهی توسعهی علوم دانش بنیان صورت گرفته، گفت: امروز مراکز و پارکهای علم و فناوری، کریدورهای علم و فناوری و مراکز رشد فعال شده اند و دانشجویان میتوانند با ارائه ایدههای خود جهشی جدید در اشتغال زایی کشور ایجاد کنند.
جهانگیری با تاکید بر اینکه باید به دنبال توسعهی پارکها و مراکز علم و فناوری و ایجاد شهرهای دانش در مجاورت دانشگاهها باشیم، خاطر نشان کرد: باید جهت گیری پایان نامههای دانشجویی به سمت ایدههای بازار گرا و حل مشکلات کشور حرکت کند و اساتید دانشگاهها نیز باید تلاش کنند موضوع پایان نامهها را به سمت حل ابرچالشهای کشور هدایت نمایند.
در این مراسم رییس دانشگاه تهران هم در سخنانی گزارشی از وضعیت دانشگاه و برنامههای آتی ارائه کرد و به بیان توضیحاتی در خصوص طرحهای در دست اقدام این دانشگاه پرداخت.
در این مراسم همچنین از ۴۹ نفر از اساتید برگزیدهی دانشگاه تهران با حضور معاون اول رییس جمهور قدردانی و از طرح شهر دانش، سومین برنامهی راهبردی دانشگاه تهران و نظام نامهی کد اخلاقی دانشگاه رونمایی شد.
گفتنی است معاون اول رییس جمهور پیش از حضور در این مراسم به همراه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رییس دانشگاه تهران از نمایشگاه یافتهها و دستاوردهای برگزیدهی پژوهش و فناوری دانشگاه تهران بازدید کرد.
انتهای پیام/