به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
تبریز؛ ایمانلو مدیرعامل شرکت آبفای آذربایجان شرقی گفت: در سال های 92 تا 95 به ترتیب 112، 145، 229 و 150 کیلومتر شبکه فاضلاب در استان اجرا شده است.
وی با اشاره به اینکه در سال های 90 و 91 طول شبکه اجرا شده در استان 30 تا 40 کیلومتر بوده است، گفت: در زمان حاضر در 17 شهر این استان همچنین شهر جدید سهند لوله گذاری خطوط انتقال و شبکه فاضلاب اجرا می شود.
ایمانلو با اعلام اینکه 3 هزار و 245 کیلومتر شبکه فاضلاب در استان آذربایجان شرقی اجرا شده است، گفت: در زمان حاضر 59 درصد جمعیت استان زیرپوشش این شبکه هستند.
وی با اعلام اینکه شرکت آبفای استان خدمات خود را در زمینه تامین و توزیع آب شرب بهداشتی در قالب یک میلیون و 203 هزار فقره انشعاب آب به جمعیتی افزون بر 2 میلیون 927 هزار نفر (100 درصد جمعیت شهری ) در 60 شهر استان ارائه می کند، اضافه کرد: در زمینه اصلاح ، بازسازی و توسعه شبکه ها اقدامات اساسی صورت گرفته بطوریکه درطول 4 سال دولت تدبیر و امید حدود 950 کیلومتر نسبت به توسعه و اصلاح شبکه و اجرای خطوط انتقال اقدام و بیش از 239 هزار و 550 فقره انشعاب آب در این مدت واگذار شده است.
ایمانلو با اشاره به اینکه در مدت 4 سال دولت تدبیر و امید بیش از 107 هزار و 450 فقره کنتور خراب مشترکان آب استان تعویض شده است، گفت: در این مدت بیش از 36 حلقه چاه عمیق حفر و تجهیز شده و بیش از 60 حلقه چاه نیز بازسازی شده است و 675 لیتر بر ثانیه ظرفیت تامین آب افزایش یافته است .
مدیر عامل شرکت آبفای آذربایجان شرقی با اعلام اینکه درطول 4 سال گذشته 14 مخزن در سطح استان احداث شده است، گفت : حجم مخازن بهره برداری شده در طول دولت تدبیر و امید در شهر های استان از جمله تبریز، مراغه، بناب، ملکان، تسوج، شبستر، سهند، باسمنج ، ایلخچی، جلفا و گوگان به ظرفیت 77 هزار و 500 مترمکعب رسیده است .
ایمانلو گفت: در طول فعالیت دولت تدبیر و امید شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی اقدام به احداث و بهره برداری از 3 باب تصفیه خانه در شهرهای بخشایش ، شربیان و جلفا با توان تصفیه 110 مترمکعب در ساعت با استفاده از فن آوری های پیشرفته کرده است .
وی افزود : با اقداماتی که شرکت در طول مدت دولت تدبیر و امید انجام داده است میانگین درصد هدرفت آب در شبکه های آبرسانی در استان از 19.6 درصد به 18.4 درصد کاهش یافته است .
وی در ادامه به عملکرد شرکت آب و فاضلاب استان در بخش فاضلاب در طول 4 سال گذشته اشاره کرد و افزود: امروزه ایجاد تاسیسات جمع آوری و تصفیه خانه های فاضلاب یکی از ضروری ترین تاسیسات مورد نیاز جوامع بشری جهت رعایت بهداشت عمومی محسوب می شود و بر این اساس شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی با نگاهی کلان و با صرف هزینه های سنگین و تحمل مشکلات اجرایی، اقدام به احداث شبکه فاضلاب خانگی مبتنی بر استانداردهای زیست محیطی جهانی کرده و با تلاش مستمر در ارتقاء سطح بهداشت عمومی اقدامات مهمی انجام داده است .
وی ادامه داد: اجرای طرح های جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب با هدف سالم سازی محیط زیست، افزایش سطح بهداشت عمومی، ممانعت از آلودگی آب های زیرزمینی همواره مورد تاکید شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی است بطوریکه در زمان حاضر در 17 شهر استان و همچنین در مسکن مهر کلانشهر تبریز( شهر جدید سهند) لوله گذاری خط انتقال و شبکه فاضلاب و به تبع آن واگذاری انشعابات فاضلاب اجرا شده و در مدت دولت 4 ساله تدبیر و امید بیش از 651 کیلومتر شبکه فاضلاب در سطح استان احداث و تعداد 191 هزار و 686 فقره انشعاب فاضلاب در این مدت به مشترکان واگذار شده است .
ایمانلو خاطرنشان کرد : در زمان حاضر 59.83 درصد از جمعیت شهری استان آذربایجان شرقی و 69.3 درصد از جمعیت کلانشهر تبریز تحت پوشش تاسیسات جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب قرار دارد که بیش از میانگین کشوری است و با روی کارآمدن دولت جدید و حمایت استانداری و مدیریت ارشد شهری مقرر شده تا چند سال آینده شبکه فاضلاب تبریز به اتمام برسد.
مدیرعامل شرکت آبفای آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه در زمان حاضر 11 باب تصفیه خانه فاضلاب استان از جمله در شهرهای تبریز، مراغه (دو مدول)، مرند، میانه، عجب شیر، جلفا، اهر، سراب، بستان آباد، سهند و بناب با روش های نوین در حال بهره برداری است، گفت: سالانه در حدود 90 میلیون مترمکعب فاضلاب در این استان توسط تصفیه خانه های موجود تصفیه می شود.
ایمانلو به تصفیه خانه های فاضلاب در دست اجرای شرکت اشاره کرد و افزود: تعداد 5 باب تصفیه خانه فاضلاب در شهرهای ملکان، هریس، آذرشهر، هشترود و همچنین مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب کلانشهر تبریز در دست است.
وی با اشاره به اینکه عملیات اجرایی مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب کلانشهر تبریز با حضور وزیر نیرو در خرداد مان سال 95 آغاز شده است، خاطرنشان کرد: استفاده از پساب تصفیه شده بعنوان تامین کننده بخشی از آب مورد نیاز دریاچه ارومیه در دستور کار است و افزون بر 75 میلیون متر مکعب در سال پساب تصفیه شده این تصفیه خانه به دریاچه ارومیه انتقال می یابد .
مدیرعامل شرکت آبفای آذربایجان شرقی افزود: فرایند این تصفیه خانه STEP FEED پیشرفته بوده و جمعیت تحت پوشش این طرح 960000 نفر و ظرفیت تصفیه خانه نیز 207000 متر مکعب در شبانه روز خواهد بود .
ایمانلو هزینه اجرای این طرح را افزون بر 2000 میلیارد ریال از محل اعتبارات تخصیص یافته برای احیای دریاچه ارومیه و درآمدهای عمومی و منابع داخلی شرکت اعلام کرد و گفت : امیدواریم در صورت تامین منابع مالی در سال 1398 در مدار بهره برداری قرار گیرد .
وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی طرح احداث تصفیه خانه فاضلاب آذرشهر با حضور دکتر جبارزاده استاندار استان آذربایجان شرقی، دکتر کلانتری دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه هدف از ایجاد این تصفیه خانه را جمع آوری، تصفیه و دفع بهداشتی فاضلاب، جلوگیری از آلودگی و تخریب محیط زیست از محل فاضلاب های شهری، ارتقای بهداشت عمومی منطقه و استفاده از پساب تولیدی بعنوان تامین آب مورد نیاز دریاچه ارومیه همچنین استفاده از کودهای شیمیایی استاندارد تولید شده در کشاورزی و ایجاد اشتغال متناسب بصورت مستقیم و غیر مستقیم عنوان کرد.
ایمانلو اعلام کرد: فرایند این تصفیه خانه از نوع SBR خواهد بود و جمعیت تحت پوشش تصفیه خانه در حدود 72000 نفر بوده و در حدود 12 هزار و 362 متر مکعب در شبانه روز فاضلاب ورودی را تصفیه خواهد کرد .
وی هزینه اجرای تصفیه خانه فاضلاب آذرشهر را 300 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: اعتبار این طرح از محل اعتبارات تخصیص یافته برای احیای دریاچه ارومیه، درآمدهای عمومی و منابع داخلی تامین خواهد شد .
ایمانلو در ادامه به اقدامات شرکت در راستای احیای دریاچه ارومیه اشاره کرد و افزود: با اقداماتی که در 3 سال آینده در راستای احیای دریاچه ارومیه انجام می شود سالانه بیش از 150 میلیون مترمکعب فاضلاب تصفیه شده به دریاچه ارومیه انتقال داده خواهد شد.
وی احداث مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب کلانشهر تبریز با ظرفیت اسمی 5/2 مترمکعب در ثانیه، اجرای خط انتقال فاضلاب تبریز به طول 11 کیلومتر، اجرای بخشی از شبکه فاضلاب تبریز بطول 300 کیلومتر، احداث تصفیه خانه فاضلاب آذرشهر و تکمیل و بهره برداری از تصفیه خانه فاضلاب بناب را در این راستا عنوان کرد.
وی اظهارکرد: شرکت آب و فاضلاب شهری استان آذربایجان شرقی که افتخار خدمتگزاری در جهت تامین و توزیع آب شرب سالم و بهداشتی مورد نیاز شهروندان گرامی و از طرفی جمع آوری دفع و تصفیه بهداشتی فاضلاب های خانگی را بر عهده دارد و با کوشش شبانه روزی پرسنل خدوم همواره سعی کرده است درجهت خدمت رسانی مطلوب به مشترکان گام های موثری را بردارد.