مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح افزایش تولید در دامهای عشایر با همکاری علمی دانشگاه یاسوج، و مرکز تحقیقات دام و طیور جهاد کشاورزی از سال 95 در استان آغاز شده است.
مجید علی پور افزود: بررسیها نشان میدهد که اجرای این طرح در دامهای عشایر موفقیت آمیز بوده است.
به گفته وی، میزان تولید در هر باروری بهطور صد درصد ثبت شد و از هر 100 مورد باروری در گوسفندان یکصد بره زاییده شد.
وی تاکید کرد که این رقم پیش از اجرای طرح افزایش تولید دامهای عشایر، به ازای هر 100 باروری حدود 56 زایش صورت میگرفت.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد در ادامه گفت: از دیگر برنامههای امور عشایر برای افزایش تولید در دامهای عشایر، طرح همزمانسازی باروری دامها است.
علی پور تصریح کرد که در این طرح تلاش میشود که با کمک روشهای علمی باروری دامها در یکزمان صورت گیرد تا بهتر بتوان خدمات لازم را به دام عشایر ارائه داد.
وی اظهار داشت: در این طرح زمان باروری و زایش دام عشایر مشخص میشود و میتوان تمهیدات لازم برای جلوگیری از ورود بیماری و تلف شدن دامها را اندیشید.
علی پور خشکسالی را تهدیدی جدی برای عشایر استان دانست و افزود: بحران خشکسالی موجب شده حتی در برخی مناطق عشایری باران نبارد.
وی گفت که برای مقابله با این پدیده با انعقاد تفاهم نامهای با دانشگاه یاسوج تلاش میشود بهطور علمی با این پدیده برخورد شود.
وی افزود: در این طرح در زمینه جمع آوری آبهای سطحی و استفاده از سطوح صیقلی برای تأمین آب با کار مطالعاتی دقیق اقدامات لازم صورت میگیرد.
اداره کل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد در دولت تدبیر و امید برای مقابله با پدیده خشکسالی، 570 حلقه چشمه در مناطق عشایری استان شناسایی و 227 حلقه چشمه را بهسازی کرد.
برای رفع مشکل کم آبی مناطق عشایری در کوتاه مدت تاکنون بیش از 2300 منبع ذخیره آب شرب در مناطق عشایری استان ساخته شده که از این تعداد 280 مورد در دولت یازدهم بوده است.
عشایر استان 35 درصد صنایعدستی شامل 10 هزار مترمربع انواع گبه، جاجیم، قالی، گلیم و فرش این استان را تولید میکند.
12 درصد از جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد در قالب 21 هزار خانوار با جمعیتی معادل 70 هزار نفر عشایر هستند.
هشت ایل بومی و سه ایل غیربومی با 13 زیستبوم در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.
انتهای پیام/ش