مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه به مناسبت روز جهانی دامپزشکی گفت:مقاومت ضد میکروبی یکی از مهمترین چالشهای متولیان سلامت جامعه است.

 به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛نادر پرور  ضمن گرامیداشت روز جهانی دامپزشکی گفت: روز جهانی‌ دامپزشکی در سال ۲۰۰۰ از طرف سازمان جهانی‌ دامپزشکی آخرین شنبه ماه آوریل تعین شد که امسال روز 29 آوریل مصادف با 9 اردیبهشت ماه و شعار آن "مقاومت ضد میکروبی، از آگاهی تا اقدام" است.
 
 
 نادر پرور  گفت:کنترل بیماری های دامی و صیانت از سرمایه های دامی از سیاست های دامپزشکی است که سازمان دامپزشکی در چارچوب سیاستگذاری و برنامه ریزی های منسجم و تلاش پرسنل سخت‌کوش خود گام های مهمی در راستای کنترل و ریشه کنی بیماری های دامی بر داشته است.
 
 
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: با توجه به حجم گسترده تجویز و مصرف داروهای ضدمیکروبی در صنعت پرورش دام‌،‌ طیور، آبزیان و زنبور عسل، چه به عنوان پیشگیری و چه به عنوان درمان بیماری‌ها، وظیفه حرفه‌ای و اخلاقی دامپزشکان را در تجویز منطقی این گونه داروها، رعایت مدت زمان منع مصرف فراورده‌های دامی پس از تجویز ضد میکروب‌ها و پایش باقیمانده‌های دارویی در مواد غذایی با منشأ دامی در راستای کاهش مقاومت ضد میکروبی دو چندان می‌کند.
 
پرور با تاکید بر آثار مخرب این پدیده بر سلامت انسان، بیان داشت: سهم بزرگی از مصرف آنتی بیوتیک‌های تولید شده و ضدعفونی کننده در پرورش حیوانات مولد غذای انسان‌ است که از این رو این موضوع بیشتر حائز اهمیت است.
 
 
وی درباره مصرف بی اندازه آنتی بیوتیک ها و مقاومت میکروبی خاطر نشان کرد: مصرف بی حد آنتی بیوتیک ها نه تنها به پزشکی بلکه به دامپزشکی ارتباط دارد و باید این دو سازمان برای حفظ سلامت جامعه همپای یکدیگر گام بردارند تا تاثیر آن در جامعه نیز دیده شود.
 
 
 پرور اظهار داشت: آنتی بیوتیک برای کنترل بیماری ها در انسان و حیوان به مصرف می رسند، اما به دلیل آنکه انسان مصرف کننده نهایی آن است، این موضوع می تواند چندان مشکل ساز نباشداما این موضوع در دام و فرآورده های دامی که در انسان به مصرف می رسد می تواند اثرات نامطلوب و جبران ناپذیری در ایجاد مقاومت میکروبی داشته باشد.
 

وی با اشاره به تلاش های  دامپزشکی استان کرمانشاه در زمینه نظارت بر تولید فرآورده‌‌های خام دامی بدون آنتی بیوتیک، افزود: در همین راستا در سال گذشته بیش از 600 تن مرغ بدون آنتی بیوتیک در استان تولید شده است و  با برنامه ریزی های به عمل آمده پیش بینی می شود در سال جاری حدود 1000 تن  مرغ بدون آنتی بیوتیک در استان تولید شود.
 
 
وی افزود: در راستای پایش باقیمانده های آنتی بیوتیک در ماهی قزل آلا، مرغ و شیر در  استان کرمانشاه در سال 95 طی نمونه برداری از مزارع پرورش ماهی، مرغ گوشتی، گاوداری های صنعتی، مراکز جمع آوری شیر با همکاری سازمان دامپزشکی کشور و مرکز ملی تشخیص، آزمایشگاه های مرجع و مطاعات کاربردی با انجام آزمایشهای مربوطه بر اساس نتایج مکتسبه مشخص شد که  در هیچ یک از فرآورده های خام دامی مشکل خاصی وجود دارد.
 
انتهای پیام/ز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.