ساشا ریاحی مقدم سرپرست معاونت میراث فرهنگی درگفتگو با
خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛گفت: آب انبار به نام های مختلفی همچون منبع، مصنع، انبار، حوض، برکه، واژه برکه در منابع متاخر اسلامی به همان معنای آب انبار است در دیگر کشورهای اسلامی به این نوع از مخازن آبی، سردابه در ترکمنستان، مصنع در مصر، خزان در فلسطین و حوض در هرات نام می نهند.
وی افزود: به دلیل خشکی آب و هوای بخش عمدهای از کشور ایران و عدم ریزش باران کافی در بیش از شش ماه از سال در اکثر نقاط و در نتیجه فصلی بودن آب رودخانهها و عدم دسترسی به آب، تمهیدات گوناگونی جهت تأمین آب شیرین در فصول خشک سال شده است که احداث بند، قنات و آب انبار را میتوان از این جمله نام برد.
این مقام مسئول عنوان کرد: آب انبار همان گونه که از نام آن مشخص است، برای ذخیره آب در فصول پر آب و استفاده از آن در بقیه ایام سال میباشد و یکی از عناصر شاخص در سکونتگاههای کویری از جمله مناطق یزد می باشد.
ریاحی مقدم خاطرنشان ساخت: آب انبار تاریخی علی مراد اردکان در بلوار کمربندی شهرستان اردکان و منطقه زمین های کشاورزی قراردارد و عمده مرمت آن شامل: دیوار چینی ، مرمت سقف ضربی، اندود کاه گل روب بام بوده است.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی یزد اظهار داشت: مرمت های در حال انجام به صورت امانی و با مشارکت هیات امنای مسجد علی مراد اردکان در حال انجام است.
انتهای پیام/ ی