دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور در برنامه تلویزیونی دستخط درباره نامه چندی پیش خود به حسن روحانی، مسائل داخلی و منطقه ای، برجام و ایجاد فضایی جدید در انتخابات توسط نیروهای انقلابی سخن گفت.

جنگ اصلی، معیشت مردم است/ دو اشتباه اساسی در برجام رخ داد/ قاسم سلیمانی‌های ۱۸ – ۱۹ ساله فراوان داریم
به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور در برنامه تلویزیونی دستخط درباره نامه چندی پیش خود به حسن روحانی، مسائل داخلی و منطقه ای، برجام و ایجاد فضایی جدید در انتخابات توسط نیروهای انقلابی سخن گفت.
 
محسن رضایی در ابتدای برنامه و در پاسخ به سوالی در خصوص نامه چندی پیش خود به روحانی گفت: در نامه کاملاً مشخص بود که از موضعِ دلسوزی نوشته شده است و اصلاً هدف سیاسی یا انتخاباتی در آن نبود. دولتمردان ما بعضی وقت‌ها در درکِ شرایط تغییریافته اشتباه می‌کنند و زمانی را از دست می‌دهند تا متوجه شوند شرایط عوض شده و آن‌ها هم باید رفتار و سیاست هایشان را تغییر می‌دادند.
 
برداشت من این بود که ادبیات دولت یازدهم حتی اگر در گذشته دستاوردی داشت، امروز در مواجهه با ترامپ خود تبدیل به بهانه‌ای می‌شود که آن‌ها بگویند به گفته رئیس جمهور خود کشور هم عده‌ای در ایران جنگ طلب هستند و قاعدتاً به همین بهانه بعضی از تخلفات خود در آینده را به اسم ما تمام کنند، کما اینکه اخیراً ستونی از ناو‌های آمریکا از تنگه هرمز عبور کرده بود و با اینکه قایق‌های ما ۳ کیلومتر از آن فاصله داشتند، یکی از ناو‌ها از مسیر خارج شده و خودش را به ۵۰۰ متری قایق ما رسانده بود. البته بعد اطلاعیه دادند که ایرانی¬‌ها به ۵۰۰ متری ما نزدیک شده اند و این نشان می‌دهد که تغییر رفتاری در ستون‌ها و ناوهای آمریکا در منطقه خلیج فارس شکل گرفته است.
 
در چنین شرایطی همخوانی صدای داخلی با تغییرات بیرون مرزها، امروز دیگر نه تن‌ها دستاوردی ندارد بلکه می‌تواند به یک تهدید تبدیل شود؛ لذا من به در نامه ام به آقای روحانی تأکید کردم که لازم است وارد بحثِ جنگ اصلی، یعنی جنگ اقتصادی، جنگ با تحریم‌ها و حل مشکل معیشت مردم شوید.
 
رضایی با اشاره به عدم امکان اداره کشور با تفکر جناحی افزود: حل مشکلاتی که وارد زندگی مردم، اداره کشور و اقتصاد شده است، خارج از ظرفیت جناح هاست و ما به ظرفیت جدیدی نیاز داریم. الان زمانی است که نیروهای انقلاب باید با تفکر انقلابی و با برخورداری از تخصص در اقتصاد و صنعت به صحنه بیایند و اوضاع اقتصادی را اصلاح کنند.
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از این مصاحبه و با تشریح ابعاد گوناگون برجام گفت: در مساله برجام واقعاً نظام هزینه داد و از اینکه مذاکرات جلو برود، دفاع کرد. رهبر بزرگوار انقلاب بار‌ها دفاع کردند و خود ما بار‌ها به پیروی از رهبر انقلاب اسلامی از مذاکرات حمایت کردیم، ولی در برجام دو اشتباه اساسی صورت گرفت که یکی اشتباهات تاکتیکی و دیگری از اشتباهات استراتژیکی بود.
 
بخشی از اشتباهات تاکتیکی به شتابزدگی مربوط بود. ازطرف دیگر پیوستی که باید در زمینۀ اقتصاد نوشته می‌شد، بسیار ضعیف از کار در آمد؛ در پیوست اقتصادی لازم بود حداقل ۱۰، ۱۵ حکم برای خزانه داری آمریکا می‌نوشتند تا به محض اینکه این امضاء شد، خزانه دارایی آمریکا آن ۱۰، ۱۵ حکم را ابلاغ به اقتصاد آمریکا و اقتصاد بین الملل ابلاغ کنند. بانک مرکزی ما به بانکهای بزرگ خارجی مراجعه می‌کنند، می‌گویند ما می‌ترسیم، زیرا تحریم‌ها برطرف شده است، ولی حکم روشنی از طرف خزانه داری آمریکا برای ما نیامده است تا مبادلات با ایران را شروع کنیم.

استاد دانشگاه جامع امام حسین (ع) در پاسخ به سوال مجری برنامه که پرسید بنا به گفته برخی ترامپ به دنبال راه انداختن جنگ است و آیا این موضوع جدی است؟ گفت:اینکه نباید ترامپ را تحریک کرد، حرف درستی است، ولی نباید به ایشان میدان بدهیم که بیاید و در زمین ما بازی کند یا گام به گام جلو بیاید که این به هنر دیپلماسی نیاز دارد؛ به همین دلیل من به دولت پیشنهاد کردم به جای دیپلماسی سیاسی، روی دیپلماسی اقتصادی متمرکز شود.
 
فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس، در بخش دیگری از مصاحبه با برنامه "دستخط" و در جواب پرسش مجری برنامه درباره حاج قاسم سلیمانی گفت: به نظر من ایشان موفق عمل کرده است. حاج قاسم را من از عملیات فتح المبین می‌شناسم، ما در منطقه معروف به چاه نفت و عین خوش یک تیپ کم داشتیم. به من گفتند بچه‌های کرمان در این منطقه مستقرند که حدود ۱۵۰، ۲۰۰ نفر یا بیشتر می‌شوند؛ می‌دانستند ممکن است بگویم یک تیپ درست شود، گفتند ما نگران هستیم که اگر از این بچه‌ها یک تیپ تشکیل دهید، شاید نتوانند و تعداد زیادی درعملیات شهید شوند.
 
مطالعه کردم و ّدیدم این برادر‌ها می‌توانند، لذا گفتم تیپ ثارالله کرمان تشکیل شود، شهید حسن باقری می‌گفت: زود است، اما بالاخره با او به توافق رسیدیم که به جای تیپ، گروه رزمی ایجاد شود. آقای قاسم سلیمانی هم فرمانده گروه رزمی شد که خیلی خوب عملیات را انجام داد و بعد از عملیات فتح المبین تیپ ثارالله تشکیل شد. الان هم در بین جوانان هجده نوزده ساله ما قاسم سلیمانی‌های دیگری هستند که اگر میدان پیدا کنند، مثل او می‌شوند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوال مجری برنامه که پرسید آیا ممکن است شاهد تغییراتی ساختاری در مجمع تشخیص مصلحت نظام باشیم، گفت: پیشنهادهای بسیاری به محضر رهبر معظم انقلاب در خصوص اعضا، ساختار و رئیس مجمع ارائه شده است. از جمله ویژگی‌های خوبی که رهبر معظم انقلاب دارند، این است که همه نظرات را می‌شنوند، مطالعه می‌کنند و با حوصله تصمیم می‌گیرند.

مجری در بخش دیگری از برنامه سؤال کرد: سال ۷۶ برای چه از فرماندهی سپاه بیرون آمدید؟
 
رضایی در پاسخ گفت: برای اصلاح اقتصاد کشور از سپاه خارج شدم، سه سال بود که قصد و انگیزه ام را خدمت آقا گفته بودم و آقا قبول نکرده بودند. دیگر داشتم ناامید می‌شدم که یک روز خود آقا صدایم کردند و فرمودند: برای چه می‌خواستی استعفا بدهی؟ من یک ساعت و چهل و پنج دقیقه خدمت آقا بودم که بیشتر هم من صحبت می‌کردم. بعد از اتمام حرفهایم آقا فرمودند: حالا من قانع شدم، ولی شرطش این است که بتوانیم کسی را جایگزین شما کنیم. گفتم آقا تا چه زمانی؟ آقا فرمودند: از دو هفته تا دو سال، و بعد آقا رحیم دو سه ماه بعد انتخاب شد.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار