به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ مدیرامور شیلات و آبزیان جهادکشاورزی استان با مهم دانستن این فرآیند گفت : اجرای طرح سونوگرافی ماهیان خاویاری در شهرستان جلفااین روش را مرکز آبزیان استان و اساتید دانشگاه تهران به منظور حفظ نسل ماهیان خاویاری و افزایش تعداد آنها، در شهرستان جلفا اجرا کردند.
محمد صمدزاده افزود : در این روش که هیچ نوع خطری برای ماهی ها ندارد نخست ماهی را صید کرده و سپس با محلول گل میخک آن را بیهوش می کنند و سپس سونوگرافی برای تشخیص نر یا ماده بودن آن در دو دقیقه انجام می شود.
وی گفت : با این روش نوع جنسیت و سلامت جسمی ماهی ها شناسایی شده و جنس نر این نوع ماهی به صورت گوشتی مصرف شده و جنس ماده برای تکثیر به داخل حوضچه برگردانده می شود.
صمدزاده در ادامه گفت : در طی سال های اخیر به دلیل صید بی رویه این نوع ماهی در سواحل دریای خزر، نسل آن در حال انقراض است و طبق دستورالعمل مرکز شیلات کشور استان هایی که قادر به تولید این نوع ماهی هستند باید اقدامات لازم را انجام دهند.
مدیرامور شیلات و آبزیان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی افزود : سال گذشته بیش از 10 تن گوشت این نوع ماهی در استان تولید و به بازار عرضه شد.
صمدزاده گفت : در استان فیله ماهی که از نوع مرغوب ماهی خاویاری است در چهار مرکز پرورش ماهی در حال تولید است.
انتهای پیام/خ