به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، در این نشست که با عنوان 'سیاستگزاری اجتماعی و خانواده در جوامع اسلامی، الزامات و بایسته ها' برگزار شده است، وزیران مرتبط با حوزه زنان از کشورهای ترکیه، اندونزی، آذربایجان، موریتانی، افغانستان، عراق، بنگلادش، سوریه، پاکستان و نیجریه حضور دارند.
علی رضا رشیدیان استاندار خراسان رضوی در آغاز این نشست با بیان اینکه وحدت و توسعه آگاهی از ارزشهای اسلام راستین، راهکارغلبه بر افراطی گری در جهان است گفت:امروز که با شعار " وحدت و همبستگی برای صلح و عدالت" در شهر زیبا و تاریخی مشهد مقدس گرد هم آمده ایم، فرصت مناسبی است تا به سرنوشت مشترک تمامی مسلمانان در جهان، بیندیشیم.
وی افزود: تنها چند قرن پیش، زمانی که تمدن بزرگ اسلامی در اوج قدرت و اقتدار خویش قرار داشت، شاید کسی تصور نمیکرد روزی جهان اسلام گرفتار این همه ضعف و سکون شده و در برابر تهاجم تمدن غربی، که در رشد فکری و علمی، وامدار مسلمانان بوده است، در موضع ضعف قرار گیرد.
استاندار خراسان رضوی گفت: آن روز که تمدن اسلامی همه نحلههای فکری و اقوام و طوایف مختلف را در درون خود جای داده و همزیستی مسالمت آمیزی را بین آنان برقرار کرده بود، شاید کسی تصور نمیکرد روزی چنان فرقه گرایی و افراطی گری در بین مسلمانان شایع شود که کشته شدن مسلمان به دست مسلمان امری عادی بدل شود.
رشیدیان خاطر نشان کرد: اکنون متاسفانه تاریخ تکرار میشودهجوم همه جانبه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و بخصوص فکری و اعتقادی به جهان اسلام مجدداً شدت گرفته است، ولی این بار به شکلی جدید و با استفاده از اسلام علیه اسلام و مذهب علیه مذهب است.
استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: چندسالی است کمکهای مالی و نظامی، به برخی گروههای ضد اسلام امکان میدهد که نام اسلام را به گروگان بگیرند و چهره زیبای اسلام را به جنایت و آدمکشی بیالایند و برای توطئه زشت اسلام هراسی، شاهد و بهانه بسازند تا سلم و سلام اسلام را به چالش کشند.
رشیدیان گفت: وحدت و توسعه علم و آگاهی از ارزشهای اسلام راستین توسط همه مسلمانان اعم از هر قوم و مذهب راه حل مناسبی برای غلبه بر افراطی گری در جهان اسلام است و اکنون مشهد از جانب آیسسکو در سال ۲۰۱۷ به عنوان پایتخت فرهنگ اسلامی انتخاب شده، میتواند نقطه کانونی برای طرح نوای صلح و عدالت و وحدت را به گوش جهانیان برساند.
وی افزود: در شرایط فعلی باید ندای وحدت و اخلاق و محبت در بین جوامع اسلامی سر داده شود، همانطور که پیامبر اکرم (ص) هدف اصلی خود را ترویج مکارم اخلاق میداند و معیارهای آیسسکو برای انتخاب پایتخت فرهنگی جهان اسلام نیز بر همین اساس ظرفیتهای موجود استوار است.
استاندار خراسان رضوی اظهار داشت: امروز مسؤولان مختلف بر اساس شکل گیری وحدت در این مراسم شرکت کرده اند، در سالی که مشهد محل اجماع عالمان و هنرمندان از سراسر جهان اسلام است و ما برآنیم تا از جوار مضجع نورانی امام علی بن موسی الرضا (ع) فرزند پیامبر اکرم گفتمان رضوی که همان گفتمان صلح و انسانیت، رأفت و مهربانی – علم و آگاهی و گفتگو و تعامل است در جهان اسلام دمیده میشود.
رشیدیان افزود: امروز جهان اسلام از سوی دو جبهه در تنگنا قرار گرفته و برای برون رفت از این وضعیت علاوه بر همگرایی، نیازمند ایفای نقش پیشرُوی زنان در وحدت آفرینی، هستیم.
انتهای پیام//ف. ج