مدتی است که در مورد ماهی تیلاپیا شایعات و حرف و حدیث های زیادی از گوشه و کنار شنیده می شود .

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مدتی است که در مورد ماهی تیلاپیا شایعات و حرف و حدیث های زیادی از گوشه و کنار شنیده می شود و اینبار ادعا می شود که پرورش دهندگان، جهت رشد این ماهی از هورمون و آنتی بیوتیک زیادی استفاده می کنند که جذب گوشت این ماهی شده و چون میزان اسید چرب امگا ۳ این ماهی پایین و توازنی میان امگا ۳ و امگا ۶ این ماهی وجود ندارد، سبب ناباروری مردان و مشکلاتی چون آلزایمر، التهاب روده و مشکلات قلبی می شود.  این ادعاها را یک متخصص علوم و صنایع غذایی مورد بررسی و تحلیل قرار داده و گفت: علت استفاده از هورمون در ماهی تیلاپیا، به جهت تغییر جنسیت این ماهی به جنس نر است، زیرا در این نوع ماهی، جنس نر نسبت به ماده سریعتر رشد کرده و زودتر به وزن فروش می رسد.
 
به گفته دکتر آراسب دباغ مقدم این هورمون به طور معمول در اولین روز خارج شدن ماهی از تخم -که هنوز جنسیت مشخصی ندارد- استفاده می شود و اثرات آن تا ۳۴ هفته بعد که زمان فروش ماهی بالغ است از بین می رود و اثرات سوئی بر سلامت افراد ندارد.
 
این متخصص صنایع غذایی تصریح کرد: استفاده از آنتی بیوتیک منحصر به ماهی تیلاپیا نیست و در پرورش انبوه هر موجود زنده ای که احتمال بیماری بالا می رود، برای درمان و گاهی پیشگیری،‌ از آنتی بیوتیک استفاده می شود.
 
دکتر دباغ مقدم با اشاره به اینکه تیلاپیاهایی که اصولی و درست تغذیه شده باشند، از مقادیر مناسب امگا ۳ برخوردارند گفت: مقدار امگا ۳ تیلاپیا از برخی انواع آبزیان مانند میگو بیشتر، اما از ماهی تون و سالمون کمتر است و ادعای بروز ناباروری در مردان و ابتلا به بیماری های دیگر با مصرف این ماهی فاقد مستندات است.
 
این متخصص در پاسخ به این ادعا که آیا کود و پساب حیوانی مزارع به عنوان غذای این ماهی استفاده می شود گفت: تیلاپیا یک ماهی گیاهخوار است و تقریبا در تمام استخرهای پرورش ماهیان گیاهخوار، از کود برای بارور کردن خاک استخر و رشد جلبک ها و پلانکتون ها استفاده می شود. هر چند ممکن است به صورت اتفاقی، ماهی تیلاپیا پوزه ای هم به کودها بزند، اما معنی آن استفاده از کود نیست. البته ماهی تیلاپیا در انتخاب غذا سخت گیر نیست و اگر پرورش دهنده به آن گرسنگی شدید بدهد، ممکن است به طور مستقیم هم از کود استفاده کند. اما نکته ای که باید مد نظر قرارداد، فعل و انفعالات بیوشیمیایی بدن ماهی است که این مواد کم ارزش را به پروتئین با ارزش تبدیل می کند.
 
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی توصیه کرد: برای این که از تنوع مواد مغذی موجود در ماهی ها بهره مند شویم و کمتر در تیررس مشکلات بهداشتی و ایمنی آبزیان باشیم، بهتر است تنوع در مصرف ماهی را رعایت کنیم.
 
منبع: سلامت آنلاین
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار