اگر برای شما جذاب است که بدانید مزیت‌های استفاده از دوربین دوگانه در گوشی‌های هوشمند مانند آیفون 7، پی 10، آنر 8 و ال جی جی 6 چیست.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به روی آوردن شرکت‌های سازنده‌ی گوشی‌ هوشمند به استفاده از دوربین دوگانه، این سؤال مطرح می‌شود که مزایای این نوع سیستم چیست؟

ابتدا از واضح‌ترین پرسش آغاز می‌کنیم؛ دوربین دوگانه چیست؟ اساسا ماژول دوربین با دو سنسور مجزا را دوربین دوگانه می‌گویند. ممکن است این دو سنسور جدا از هم عمل کنند یا حتی به‌صورت ترکیبی عمل عکاسی را انجام دهند.

به‌طور کلی می‌توان گفت سنسور اصلی بهترین تصویر را به‌صورت رنگی ثبت می‌کند و سنسور دوم بخش‌هایی از تصویر را ثبت می‌کند که حسگر اول توانایی به ثبت رساندن آن‌ها را ندارد. مهم‌ترین عملکرد حسگر دوم، عمق دادن به تصویر است. ترکیب تصویر ثبت‌شده توسط این دو حسگر در واقع به‌صورت نرم‌افزاری ویرایش می‌شود تا نتیجه‌ای مطلوب در بر داشته باشد.

با این حال هر شرکت دیدگاه خود را برای چگونگی استفاده از دو حسگر دارد؛ پس بهتر است بدون اضافه گویی سراغ مزیت‌های سیستم دوربین دوگانه برویم.

تصاویر با بعد بیشتر
یکی از مهم‌ترین مزیت‌های دوربین دوگانه، عمق بخشیدن و در واقع انتقال حس پرسپکتیو است. برای مثال میت ۹ هواوی از حسگر دوم خود استفاده می‌کند تا عمق و فاصله را بسنجد و در نتیجه تصویری نزدیک به تصویر سه‌بعدی ارائه دهد.

هر چند این موضوع باعث ثبت تصاویر جذاب می‌شود؛ اما مهم‌ترین کاربرد دوربین دوگانه، عمق بخشیدن به تصاویر نیست. در واقع تحلیل عمق سوژه‌ و فاصله آن‌ باعث به دست آمدن نتایجی می‌شود که استفاده‌های بسیاری دارد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

مزیت استفاده از دوربین دوگانه در گوشی هوشمند چیست

افکت بوکه

محتوای بیشتر که توسط حسگر دوم ثبت می‌شود، باعث خواهد شد تصاویر شارپ‌تر و واضح‌تر به نظر برسند. برای مثال اچ‌تی‌سی وان ام ۸، فیلترهایی برای تغییر رنگ بخش‌های مختلف عکس و حتی بریدن و انتقال بخش‌هایی از تصویر به عکس‌های دیگر داشت.

جالب‌ترین اتفاق در بخش‌هایی از تصویر به وقوع می‌پیوندد که از فوکوس خارج هستند. مات کردن پس‌زمینه که به آن افکت بوکه گفته می‌شود، باعث واضح‌تر شدن سوژه‌ی عکاسی خواهد شد.

واقعیت افزوده

دوربین مورد استفاده در فب 2 پرو لنوو، علاوه بر حسگری برای ثبت تصاویر رنگی، لنز Fish-Eye و دوربینی دیگر با نام Time-of-Flight دارد که در واقع آن را به دوربینی سه‌گانه تبدیل می‌کند.

ایده‌ی این فناوری بسیار ساده است؛ لیزر مادون قرمزی که در این دوربین تعبیه شده، اشعه‌ای می‌تاباند که بازتاب آن نیز توسط حسگر دریافت می‌شود. عمق میدان با استفاده از عملیات الکتریکی که حاصل از تابش و بازتاب اشعه‌ی مادون قرمز است، به‌صورت دقیق محاسبه می‌شود.

این موضوع دلیل اصلی علاقه‌ی گوگل به این نوع دوربین‌ها در پروژه‌ی تانگو است؛ چرا که با استفاده از دوربین‌ها می‌توان محتوای واقعیت افزوده‌ی باکیفیتی دریافت کرد. علاوه بر عمق میدانی که دوربین به ارمغان می‌آورد، گوشی هوشمند با استفاده از حسگر‌ها می‌تواند موقعیت شما در اتاق را نیز شناسایی کند.

مزیت استفاده از دوربین دوگانه در گوشی هوشمند چیست


تصاویر با جزئیات بیشتر

هواوی پی 9، میت 9 و آنر 8 روش خاصی برای استفاده از دوربین دوگانه‌ دارند. سنسور دوم این گوشی‌ها مونوکروم است و در واقع تنها تصاویر سیاه و سفید را به ثبت می‌رساند؛ اما این حسگر وظیفه‌ی به ثبت رساندن جزئیات را دارد. رنگ بخش‌های مختلف با استفاده از حسگر اول با پردازش‌های نرم‌افزاری به آن اضافه می‌شود.

در مجموع می‌توان گفت استفاده از دوربین دوگانه باعث ثبت بیشتر جزئیات در تصاویر خواهد شد تا بتوانید بهترین تصویر ممکن را از سوژه‌ی مورد نظر به ثبت برسانید.

آیفون 7 پلاس

جزئیات بیشتر حتی در محیط‌های کم‌نور مدیریت نور سوژه‌ی مورد عکاسی بسیار مهم است و در واقع مهم‌ترین چالش عکاس به شمار می‌رود؛ حتی اگر عکاس حرفه‌ای باشد. با این حال ممکن است عکاس حرفه‌ای راهی کوتاه برای مقابله با این مشکل پیدا کند؛ اما عکاس آماتور در این مواقع و زمانی که تاریکی شب سایه افکنده است، به مشکلی بزرگ برمی‌خورد.

اما خوشبختانه، لنز دوم در این مواقع به کمک می‌آید. این سنسور جزئیات را به ثبت می‌رساند تا پس از ثبت تصویر، نور بیشتری به آن اضافه شود. با این حال تصویر به‌دست‌آمده ممکن است همواره بهترین نباشد و حتی شاید بتوان با یک حسگر، تصویر بهتری به ثبت رساند. برای مثال دوربین پیکسل گوگل را می‌توان عنوان کرد که با حسگر خود تصاویری خارق‌العاده در نور کم به ثبت می‌رساند.

زوم کردن با کمترین تأثیر بر کیفیت

برخی گوشی‌های هوشمند مانند آیفون 7 پلاس، برای در اختیار گذاشتن امکان زوم با کمترین تأثیر در کیفیت، از دوربین دوگانه بهره می‌برند. ال‌جی جی 6 نیز در عمل تأثیری مشابه دارد اما روشی متفاوت برگزیده است؛ به این صورت که یکی از سنسورهای مورد استفاده میدان دید بیشتری دارد و در نتیجه سوژه‌های بسیار بیشتری در خود جا می‌دهد و در واقع امکان زوم معکوس را در اختیار کاربر می‌گذارد.

منبع: زومیت

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.