به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد؛ علی محمدی مقدم مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: دشت لالههای واژگون یکی از مشهورترین دشتهای ایران و از دیدنیترین مناطق گردشگری کشور در فصل بهار است که از اواسط فروردین شروع به گل دهی میکند و تا اواخر اردیبهشت پذیرای بازدیدکنندگان و گردشگران زیادی از سراسر کشور میباشد.
وی افزود: خارج کردن پیاز گل از دل خاک، چیدن گلها و ورود دامها به دشت لالههای واژگون از مهمترین عوامل تخریبی این گونه گیاهی زیبا و نادر است.
محمدی مقدم با اشاره به مساحت ۳ هزار و ۳۰۰ هکتاری دشت و رویشگاه لالههای واژگون کوهرنگ اضافه کرد: لاله واژگون به صورت متراکم و یک جا در سطح ۵۰۰ هکتار این دشت رویش دارد.
لطفعلی چراغ پور کارشناس منابع طبیعی شهرستان کوهرنگ گفت: وجین علفهای هرز و مبارزه با آفت ساقه خوار و برگ خوار لاله واژگون، از جمله اقدامات انجام شده از سوی اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری برای حفظ این گیاه با ارزش است.
وی با بیان اینکه هر ساله برای حفاظت از دشت لالههای واژگون، اکیپی در ورودی دشت مستقر میشود افزود: در روزهای تعطیل هم گشت سیار بر سایر نقاط این دشت، سرکشی و نظارت دارد.
چراغ پور اضافه کرد: راه دسترسی آسفالته، آب آشامیدنی، فضای سبز و دسترسی به هتل از امکانات این دشت میباشد.
دشت لالههای واژگون با وسعت ۳ هزار و ۶۰۰ هکتار به عنوان رویشگاه اصلی گونهٔ گیاهی لاله واژگون یا اشک مریم، در ۱۲ کیلومتری چلگرد و در نزدیکی روستای بنواستکی شهرستان کوهرنگ و ۹۸ کیلومتری شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است.
لالهٔ واژگون یا اشک مریم از گیاهان علفی پیازدار و چند ساله، و یکی از ۱۲ هزار گونه گیاهی شناخته شده در ایران است که تا کنون ۱۵ گونهٔ آن در کشور شناسایی شده است.
این گل در دو نوع قرمز و زرد میروید که گونهٔ زرد آن، لاله نرگسی نیز نامیده میشود و بین ۵۰ تا ۸۰ سانتیمتر ارتفاع دارد.
آبشار و تونل کوهرنگ، چشمه دیمه، غار یخی چما و آبشار شیخ علیخان از دیگر جاذبههای طبیعی و گردشگری در مجاورت دشت لالههای واژگون به شمار میرود.
انتهای پیام/ف