به گزارش
خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ هنوز محققان نتوانستهاند برای درمان کودکان برزیلی بدنیا آمده با ویروس زیکا راه حل درمانی پیدا کنند و این کودکان برای تمام عمر با معلولیت جسمی و ذهنی مواجه شدهاند.
خطرناک بودن این بیماری باعث شده تا دانشمندان به دنبال راه حلی قطعی برای مبارزه با این ویروس از طریق کنترل و نابود کردن پشه ناقل آن باشند.
اکنون در فلوریدای ایالات متحده بیم از تولد هزاران پشه ناقل زیکا وجود دارد و کارشناسان در نظر دارند حدود ۲۰ هزار پشه نر را توسط باکتری یا اشعه به نحوی تغییر ژنتیکی دهند که این پشهها نوزادان از تخم خارج شده خود را بکشند تا به این ترتیب مانع از سرایت این بیماری و گسترش آن در قاره آمریکا شوند.
براساس تحقیقات پشههای ماده حامل اصلی و انتقال دهنده ویروس زیکا هستند و به فرزندان خود این بیماری را منتقل میکنند و هم اکنون نیز موج جدیدی از پشههای ناقل ویروس زیکا در قاره آمریکای شمالی جولان می دهند.
این پشهها شرایط مرطوب آب و هوایی را دوست دارند و به سرعت در محل تکثیر میشوند، اکنون گروههای بسیاری از مردم و گروههای داوطلب به سم پاشی و از بین بردن پشهها در مناطق آلوده میپردازند، اما از طرف دیگر موج جدیدی از پشهها در آستانه تولد هستند.
به جز این راه حل ژنتیکی کارشناسان در نظر دارند از نسل جدیدی از آفت کشها نیز استفاده کنند که حاوی نوعی باکتری است و پشههای ناقل بیماری را از بین میبرد، اما برخی از سازمانهای جهانی از جمله FDA در خصوص عوارض ناشی از استفاده از این آفت کشها هشدار دادهاند.
سازمانهای جهانی بیم از این دارند که استفاده از آفت کشها باعث آسیب رسیدن به محیط زیست و سلامت انسانها شود و در دراز مدت مشکلات جدیدتری را به وجود آورد.
نهادهای جهانی خواستار جداسازی بین نابود کردن ویروس و حشره ناقل هستند و توصیه میکنند در گام اول ویروس نابود شود، اما در راهکارهای کنونی مبارزه با زیکا نسل حشره ناقل این ویروس به نام Aedes aegypti نیز کاملاً نابود میشود.
کارشناسان مقابله با ویروس زیکا امیدوار هستند هر چه سریعتر به یک راه حل قانونی برای استفاده از شیوههای جدید مبارزه و نابود کردن ویروس زیکا و پشه ناقل آن دست پیدا کنند تا بتوانند از ابتلای انسانهای بیشتر به این بیماری جلوگیری کنند.
منبع:Dailymail