به
گزارش گروه استان های
باشگاه خبرنگاران
جوان از شیراز؛ زهرا احمدیپور رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور در نشست هم اندیشی با فعالان حوزه گردشگری و سرمایهگذاران استان فارس گفت: گردشگری از سال 92 و در پیامهای انتخاباتی رئیسجمهوری بهعنوان یکی از کلیدواژهها مطرح و بهعنوان یکی از محورهای توسعه کشور تا امروز با جدیت پیگیری شده است.
وی ادامه داد: انتظار فزایندهای در حوزه گردشگری بهلحاظ افزایش درآمد، ورود گردشگران خارجی و ساخت هتل و تأسیسات گردشگری شکل گرفته که امروز شاهدیم توسعه و رونق در این بخش با انتظارات منطبق نیست و دلیل آن هم وجود قوانین مزاحم در مسیر دریافت مجوزهای مختلف در حوزه گردشگری است؛ چراکه صدور بخشی از این مجوزها فردمحور است و باید این مسئله پیگیری و مشکلاتش حل شود.
معاون رئیسجمهوری تصریح کرد: کمبود منابع و اعتبارات هم بخش دیگری از مشکلات ما در این حوزه است که تمام وجوه دولت و سازمان میراثفرهنگی هم از آن متأثر است؛ اما سال گذشته تخصیص بهتری در حوزه اعتبارات داشتیم و موفق شدیم بهموقع این اعتبارات را به استانها برسانیم.
وی افزود: از دیگر مشکلاتی که در حوزه گردشگری وجود دارد ناهماهنگی بخش خصوصی و دولتی در اجرای دستورالعملهاست. سازمان میراثفرهنگی بهدنبال ایجاد فرصت تعامل است. این سازمان سیاستگذار و برنامهریز است و بخش خصوصی باید نقش مجری را ایفا کند.
احمدیپور اضافه کرد: تهیه سند جامع گردشگری یکی از موضوعات مهمی است که در سال اول برنامه ششم توسعه این سند را نهایی میکنیم؛ به همین منظور، تمام اطلاعات مربوط به مطالعات قبلی این سند را طبقهبندی کردهایم و کارگروههایی با حضور دانشگاهیان، صاحبنظران، بخش خصوصی و بدنه کارشناسی سازمان درحال مطالعه و بررسی این سند هستند.
وی با بیان اینکه همه وجوه دولت با اجرای طرح تعطیلات آخر هفته موافق هستند اظهار کرد: با اجرای این طرح میتوانیم به رونق گردشگری منطقهای امیدوار باشیم.
احمدیپور گفت: همچنین متوازنسازی زمان سفر یکی از طرحهایی است که سازمان میراثفرهنگی و سازمان محیطزیست دنبال میکنند. در این باره ما طرح سه هفته تعطیلات زمستانی را پیشنهاد کردهایم که با توجه به آلودگی هوا در این فصل بیش از پیش به آن توجه شده است.
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه، گردشگری بهعنوان "صنعت" شناخته شده است و تمام قوانین مربوط به "صنعت" شامل گردشگری هم میشود و باید از این ظرفیت استفاده شود.
وی ادامه داد: توسعه گردشگری مورد توجه و تأکید دولت است. گردشگری، در برنامه اقتصاد مقاومتی سال 96، بهعنوان یک سرفصل دارای ردیف مشخص است و میتواند از تسهیلات اقتصادی بهرهمند شود. این برنامه تا پایان اردیبهشت به قرارگاه اقتصاد مقاومتی اعلام میشود.
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همچنین در مورد راهنمایان گردشگری گفت: موضوع مربوط به راهنمایان گردشگری در شورای اشتغال مطرح شده و صحبتهایی هم با وزیر کار داشتهام تا راهنمایی گردشگری بهعنوان شغل بهرسمیت شناخته شود؛ هماکنون 8300 نفر در این حوزه مشغول فعالیتاند، بنابراین باید از این فرصت برای ایجاد اشتغال بیشتر استفاده کرد.
معاون رئیسجمهوری اضافه کرد: طرحی در مجلس برای وزارتخانه شدن این سازمان رأی آورده است که به طور عمده این موضوع از سوی دوستان حوزه گردشگری مطرح شده است. البته نمیدانم که آیا واقعاً این اتفاق به وضعیت گردشگری کمکی میکند یا خیر، چون بدون مطالعه مطرح شده است.
انتهای
پیام/ن