وی با اشاره به اینکه این موفقیت به سبب استفاده از واکسن فلج اطفال موسسه رازی در کشور حاصل شده، افزود: از ۴۰ سال اخیر این واکسن در ایران و خاورمیانه تنها توسط موسسه رازی تولید میشود.
رئیس موسسه رازی با تاکید بر اینکه در ۱۵ سال گذشته حتی یک مورد از بیماری فلج اطفال در کشور مشاهده نشده است، عنوان کرد: این در حالی است که در سایر کشورهای منطقه و اطراف ایران از جمله پاکستان، افغانستان و سوریه این بیماری مشاهده شده، اما به دلیل تولیدات موسسه رازی در کشور، این بیماری در ایران ریشه کن شده است.
وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه سازمان بهداشت جهانی مقرر شده از سال ۲۰۱۸ واکسن کشته تزریقی فلج اطفال جایگزین واکسن زنده خوراکی شود، گفت: این کار سختی است که باید در همه جای دنیا به شکل یکسان اجرایی شود، در این راستا تولید این واکسن در دنیا باید به اندازهای باشد که بتوان برای مصرف همه کودکان تهیه کرد.
کهرام ادامه داد: ایران با کمال افتخار با تولیدات موسسه رازی در زمره ۱۰ کشوری قرار گرفته که این واکسن را تولید میکند، اما در حال حاضر ویروس این واکسن به صورت زنده بوده و به شکل خوراکی مصرف میشود.
وی با بیان اینکه در واکسن تزریقی فلج اطفال، ویروس کشته به کار میرود که ریسک ابتلا به بیماری را به شدت کاهش میدهد، اضافه کرد: در حال حاضر دانش فنی تولید واکسن فلج اطفال تزریقی در موسسه رازی وجود دارد و این در حالی است که تنها در ۵ کشور جهان شاهد این مهم هستیم.
رئیس موسسه رازی تاکید کرد: لازم است سایت تولید فلج اطفال تزریقی را در کشور داشته باشیم و در این راستا از سرمایه گذاران دعوت به عمل آوردیم و در این خصوص مذاکراتی با همکاری وزارت بهداشت انجام شده که امید است با این روند بتوانیم به تولید انبوه واکسن فلج اطفال تزریقی دست یابیم.
وی با تاکید بر لزوم مساعدت دولت و مجلس برای در نظر گرفتن بودجه در این زمینه تصریح کرد: باید تمهیداتی فراهم شود تا ایران در تولید این واکسن از دنیا عقب نماند و مجبور به واردات این واکسن شویم.
رئیس موسسه رازی افزود: با توجه به وجود دانش فنی ساخت واکسن تزریقی کشته فلج اطفال در موسسه رازی، ایجاد سایت تولید این واکسن از مهمترین برنامههای این موسسه محسوب میشود که با حمایت دولت و مجلس محقق خواهد شد.