تابش گفت: انبارداران یک ماه مهلت دارند در سامانه انبار عضو شده و بارنامه بگیرند و اگر انباری در سامانه مرکز نگهداری کالا ثبت نشده باشد ، بارنامه برایش صادر نمی شود.

مهلت یک‌ماه انبارداران برای اخذ بارنامه/بارنامه برای انبارهای ثبت نشده صادر نمی شود
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عباس تابش مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره بر اینکه انبارداران باید شناسه رهگیری و شناسه کالا بگیرند، گفت: بر اساس سیستم جدید رصد کالا باید عضویت انبارداران در  سامانه حمل و نقل ثبت شده باشد.

وی با اشاره به  ماده 23 سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی دولت افزود : شفاف سازی شبکه های توزیع برای  مبارزه با قاچاق کالا ضروری است و براساس قانون جدید انبارداران  تا 15 اردیبهشت ماه فرصت دارند در سامانه ها عضو شوند و بارنامه دریافت نمایند.

مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان نقش ساماندهی انبارهای کالا در کاهش قاچاق گفت : رصد زنجیره تأمین کالا باید در قالب سامانه جامع تجارت ،باشد،چرا که  تک تک سامانه ها ی کشور امکان رصد قاچاق کالا و ارز را ندارد وضروری است که تمام ده سامانه موجود کشور با همدیگر  لینک شود.

تابش با تأکید بر مبارزه با قاچاق کالا از طریق مبادی ورودی کشور و نیز مراکز فروش کالا افزود : انبارها داخل کشور یا انبار مبدا هستند و واحد تولیدی خود دارای انبار است یا انبار کالا وارداتی هستند که باید گمرک به عنوان نماینده انبار مبدأ باشد و یا انبارهای بارانداز و واسط است . مثلاً بار از شورآباد تهران آورده شده و از آنجا به ده جای کشور تقسیم می گردد یا به مرکز نهایی نگهداری کالا می‌رود که به دست مصرف کننده نهایی برسد؛ پس واحدهای صنفی و خرده فروشی نیز مشمول مراکز نگهداری است.

وی بیان کرد : تا کنون  300 هزار رکود انبار ثبت شده اما استنباط می کنیم ، مرکز نگهداری کالا خیلی بیشتر باشد.

مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در مورد چگونگی رصد کالا گفت : برای رصد کالا ، اطلاعات انبارها را  از استانها و دستگاه های دولتی جمع آوری کرده و در اختیار سامانه مرکز نگهداری کالا قرار داده ایم. روش دوم جمع آوری اطلاعات با خواهش از مردم بوده است چنانکه از انبارداران  درخواست کردیم با عضویت در سامانه جامع انبار، جهت صدور بارنامه اقدام نمایند.

تابش تصریح نمود: با سازمان راهداری هماهنگی کرده ایم که صدور بارنامه بعد از یک ماه منوط به شناسایی انبار باشد . یعنی اگر انباری در سامانه مرکز نگهداری کالا ثبت نشده باشد، بارنامه برایش صادر نمی شود و لذا ماشینی که کالا را حمل می کند، محل کالا و کسی که این کار را انجام می دهد مجرم هستند.

وی گفت: این اطلاعات از سامانه‌های مختلفی گرفته می شود. آن دسته از افرادی که معدنکار هستند در سامانه کاداس ، صنعتگران در سامانه بهین یاب ، اصناف در سامانه اصناف ، کشاورزان در سامانه جهاد کشاورزی و افرادی که موجودی کالا دارند و در بخش خصوصی فعال هستند، می توانند برای احراز هویت در سامانه جامع انبارها عضو شوند.

مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در پایان یادآور شد: در کل دنیا ابزار مبارزه با قاچاق سیستم آی تی است و سامانه هایی که امروز در کشور وجود دارد امکان شفاف سازی را می دهند. 

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار