روزنامه گاردین با اشاره به افزایش تنش‌ها در شبه‌جزیره کره، نوشت رئیس‌جمهور آمریکا درباره کره شمالی با معمایی مواجه شده است.

گاردین: رئیس‌جمهور آمریکا با معمای کره شمالی روبروست/ شاید ترامپ مجبور شود با کیم جونگ اون بر سر میز مذاکره بنشیندبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی نشریه گاردین در مطلبی نوشت: زاردخانه هسته‌ای کره شمالی واقعی است، اما معلوم نیست ترامپ چطور آنرا کنترل خواهد کرد.

پافشاری ترامپ بر روی این موضوع که تلاش کره شمالی برای ساخت موشک قاره‌پیما به حقیقت نخواهد پیوست و هشدار او به چین برای کمک به این موضوع می‌تواند موضوع خطرناکی باشد. 

در ادامه این مطلب آمده است: فراز و فرود سیاست خارجی دونالد ترامپ و بی‌ثباتی سیاست خارجی وی و تمایل وی برای ارسال پیام های توییتری آتشین و تهدید آمریکا برای دشمنان مسلح به سلاح اتمی بار دیگر سبب افزایش تنش در شبه جزیره کره شده است. این تنش‌ها در روز شنبه و سالگرد تولد کیم ایل سونگ، بنیانگذار کره شمالی، به بالاترین حد خود رسید. نوه وی، کیم جونگ اون نشان داده است که همانند پدر و پدربزرگش علاقه زیادی به برنامه موشکی و آزمایش‌های اتمی دارد.

گاردین افزود: اقدامات قابل مشاهده زیادی در منطقه کوهستانی محل آزمایش‌های اتمی صورت گرفته است. تونل جدیدی حفر شده است و انتظارات برای انجام ششمین آزمایش اتمی کره شمالی بسیار بالا رفته است. این دفعه به نظر می‌رسد که یک سلاح اتمی گرمایی آزمایش شود که قدری فراتر از یک کلاهک شکافت پذیر اتمی خواهد بود. قدرت این آزمایش می‌تواند فراتر از قدرت آزمایش یک بمب اتمی باشد.

از سوی دیگر، برخی معتقدند که اقدامات کیم جونگ اون می‌تواند تنها ساختگی و تلاشی برای گمراه کردن و ترساندن جهانیان باشد. او به خوبی می تواند از مراسم رژه برای نشان دادن موشک قاره پیما استفاده کند.

در سالهای اخیر کمترین شکی در این رابطه وجود نداشته است که نهایت برنامه موشکی و اتمی کره شمالی، ایجاد زرادخانه‌ای از موشک‌های قاره‌پیما با قابلیت سوار کردن کلاهک اتمی بر روی آنها باشد. معمای مقابله با این موضوع مطلبی بوده است که از آن به عنوان دشوارترین مساله‌ای که هر دولتی در آمریکا بر سر کار آمده است، یاد شده است. اوباما در جریان تحلیف ترامپ به این موضوع اشاره کرد.

در ادامه این مطلب آمده است: اینکه چگونه ترامپ با این چالش مقابله کند، بزرگترین ابهامی است که منطقه شبه جزیره کره با آن روبرو است. او در پیام‌های توییتری خود بر روی این موضوع تاکید کرده است که ساخت موشک های قاره پیما به وسیله کره شمالی موضوعی است که روی نخواهد داد. وی همچنین به چین هشدار داده است که اگر این کشور برنامه موشکی پیونگ یانگ را متوقف نکند خودش این مشکل را بدون حضور چین انجام خواهد داد.

ناوهای هواپیمابر و زیردریایی‌های آمریکا را راهی منطقه شبه جزیره کره کرده است. در این حال رکس تیلرسون، وزیر خارجه دولت وی، اعلام کرده است که دوران اوباما و موضوع شکیبایی راهبردی وی در برابر کره شمالی به پایان رسیده است.

گاردین در ادامه نوشت: قدرت‌نمایی در شبه جزیره کره موضوع خطرناکی است. در حالیکه پیامدهای ناشی از حمله موشکی به سوریه و انداختن بمبی بزرگ در افغانستان را می توان به گونه‌ای محدود کرد، هرگونه حمله پیش‌دستانه به کره شمالی می تواند سبب واکنش هایی شود. برنامه‌ریزان ارتش آمریکا در زمان دولت اوباما به این نتیجه رسیده بودند که نخستین اقدام پیونگ یانگ در برابر هر حمله آمریکا در وهله نخست حمله به سئول و نابودی این شهر با حملات توپخانه‌ای خواهد بود. 

آمریکا و کره شمالی تاکنون بر موضع بازدارندگی دو جانبه پافشاری کرده اند این موضوع توانسته است که از ایجاد دشمنی‌های جدید جلوگیری کند، اما نتوانسته است عزم کره شمالی برای حرکت به طرف قابلیت هایی که آمریکا و اروپا را تهدید می کند، سست کند. ترامپ امیدوار است که با ایجاد حالتی ابهام‌آمیز و غیرقابل پیش‌بینی در وضعیت موجود و فشار بر دولت چین تغییر ایجاد کند. نشانه‌هایی مشاهده می‌شود که این روش می تواند موثر باشد. یکی از رسانه های نیمه‌رسمی چین اعلام کرد چین می‌تواند در این راستا انتقال نفت به کره شمالی را محدود کند.

اگر این سیاست ترامپ با شکست مواجه شود و کیم جونگ اون با هرگونه فشار مقابله کند آنگاه ترامپ با معمایی که اوباما با آن روبرو بود، مواجه خواهد شد و یا شاید مجبور خواهد شد که بر سر میز مذاکره حاضر شود.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۶ ۲۷ فروردين ۱۳۹۶
ترامپ بی عرضه
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۱۶:۴۸ ۲۷ فروردين ۱۳۹۶
بلاخره امریکا جا زد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۱ ۲۷ فروردين ۱۳۹۶
وقتی کره شمالی دست بالآ را دارد چرا باید بیاد با یه شیطان مذاکره کنه ,مذاکره کنه که دیگه بمب وموشک نمی سازه یا از خودش دفاع نمی کنه !!!!!!!!؟؟؟,آمریکا واسرائیل باید دعاگوی روحانی باشند که با وجود برتری با آنها تعآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآمل کرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۷ ۲۷ فروردين ۱۳۹۶
نشانه های یک جنگ سرد در حوزه نظامی و بازدارندگی میان آمریکا و کره شمالی دیده می شود ولی به نظر نمیرسه که پایان این جنگ سرد مانند جنگ سرد میان آمریکا و شوروی باشد بلکه باتوجه به آسیب های اقتصادی وارد شده به کره جنوبی وایجاد نفرت عمومی در این کشور نسبت به آمریکا احتمالا پایان این جنگ سرد، یک جنگ واقعی میدانی خواهد بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۱ ۲۷ فروردين ۱۳۹۶
امریکاه میداند کره شمالی نه افغانستان است نه عراق و سوریه پس امریکا این هپیچ وقت به کره حمله نی کند و این سر و صدا و لشگر کشی جز یک لاف بیش نیست و کشور ها اگر می خواهند اسقلال خود را حفظ کنند فقط بایید خود متکی باشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۷ ۲۷ فروردين ۱۳۹۶
اگر کره شمالی موشکهای هسته ای خود را از طریق زیر دریایی و ناوچه های خود نزدیک کشور امریکا قرار دهد نیازی به موشکهای قاره پیما نیست و می تواند کل امریکا را هدف گیری کند و امریکا از احتمالاتی که ممکن است پیش بیلید و اننها محاسبه نکرده باشند بیم دارد چون بمب هسته ای اشتباه به معنی مرگ است و به همین خاطر عامل بازدارندگی است و ای کاش ایران نیز برای بازدارندگی این جنایتکاران ان را تولید می کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۰ ۲۷ فروردين ۱۳۹۶
سلام از الان مردم دنیا به دانید که مردم کره جنوبی وکشور زابن قربانیان اصلی سیاست امریکا در مورد کره شمالی هستند وبرای امریکا اصلا مردم این دو کشور اهمیت ندارند صد میلون زابنی وکره جنوبی در اتش امریکا از بین به روند اصلا بشیزی برای امریکا ارزش ندارند تازه امریکا خوشحال هم می شود این مردم ازبین به روند تا حالا با این سیاست جنک طلبی امریکا باید دلار سقوط کند وارزش بیناللملی دلار باید از بین می رفت احتمالا با بال رفتن تنش دلار هم ساقط خواهد شود
آخرین اخبار