مدیرکل منابع طبیعی کرمان گفت: طرح جامع مقابله با فرسایش بادی در شرق این استان بعد از 13 سال اجرا می‌شود.

طرح جامع مقابله با فرسایش بادی در شرق استان کرمان به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، محمدمهدی رجبی زاده  مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان در جمع خبرنگاران گفت: طرح جامع مقابله با فرسایش بادی و هجوم ریزگردها در شرق این استان از امروز (شنبه) بعد از 13 سال با 529 میلیارد تومان اعتبار طی مدت پنج سال اجرا می شود.

وی با بیان اینکه شرق استان کرمان شامل شهرستان های فهرج، ریگان، نرماشیر و بم است افزود: بیش از یک میلیون و 350 هزار هکتار از مجموع 2 میلیون و 133 هزار هکتار مساحت شرق استان بیابان بوده و در مجموع 63 درصد این شهرستان ها بیابانی است.

وی بیان کرد: 970 هزار هکتار از بیابان های شرق استان کرمان تحت فرسایش بادی قرار دارند و 253 هزار هکتار از این مقدار کانون های بحرانی حساس و فرسایش بادی به شمار می رود که تاسیسات شهری، روستایی، راهها و سایر زیرساخت ها را تهدید می کند.

وی به وجود 430 هزار هکتار کانون های بحرانی در استان کرمان اشاره و عنوان کرد: 60 درصد کانون های بحرانی حساس به فرسایش بادی در چهار شهرستان شرقی استان کرمان قرار دارند.

وی یادآور شد: کار تثبیت شن های روان در شرق استان کرمان از سال 1360 آغاز شد و تاکنون در 22 هزار و 400 هکتار مالچ پاشی، 47 هزار هکتار نهال کاری و سایر عملیات ها اجرا شده اما هنوز به تثبیت نرسیده است.

رجبی زاده تصریح کرد: 131 هزار و 900 هکتار عملیات های مختلف در طرح جامع مقابله با فرسایش بادی و هجوم ریزگردها در شرق استان کرمان انجام خواهد شد که پنج هزار هکتار آن به مالچ پاشی اختصاص دارد و بیشتر آن در شهرستان های ریگان و فهرج اجرایی می شود.

وی با بیان اینکه آخرین مالچ پاشی انجام شده در شرق استان کرمان در سال 84 انجام شده است خاطرنشان کرد: 390 میلیارد تومان اعتبار در قانون بودجه سال جاری برای خرید مالچ در کل کشور اختصاص یافته که در جلسه 25 بهمن سال 95 با حضور استاندار کرمان و رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در تهران مقرر شد از ظرفیت قانونی موجود کشور برای مالچ پاشی استفاده کنیم.

وی تاکید کرد: 2 هزار هکتار از کانون های فرسایش بادی شرق استان کرمان در سال جاری تحت عملیات مالچ پاشی قرار می گیرد.

وی اضافه کرد: 90 هزار لیتر مالچ نفتی از پالایشگاه آبادان خریداری شده و عملیات مالچ پاشی در شرق استان کرمان از منطقه شوق آباد در حوالی ریگان آغاز می شود.

رجبی عنوان کرد: 150 میلیون تومان برای ادامه مالچ پاشی در 2 هزار هکتار از بیابان های شرق استان کرمان هزینه خواهد شد و بین تپه های مالچ پاشی شده سایر اقدامات لازم همچون نهال کاری انجام خواهد شد.

رجبی زاده گفت: طرح جامع مقابله با فرسایش بادی و ریزگردها در صورت تحقق اعتبار مورد نیاز در شرق استان کرمان با نهال کاری 15 هزار هکتار، بادشکن بیولوژیک یکهزار و 500 کیلومتر، اجرای تله رسوب گیر در 900 کیلومتر و 40 هزار هکتار و طرح های آبخیزداری اجرا می شود.

وی ادامه داد: با اجرای این طرح در پنج سال آینده شهرستان های شرقی استان کرمان از نظر هجوم شن های روان و توفان امنیت نسبی پیدا خواهد کرد اما به دلیل همجواری برخی نقاط این استان با کویر، تاثیرپذیری از کویر همچنان وجود خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: طرح جامع عملیاتی برای مقابله با بیابان زایی در سایر شهرستان های استان بر اساس تاکید استاندار کرمان در دست تدوین است و طی یک ماه آینده تکمیل خواهد شد و پس از آن به سمت عملیاتی کردن آن حرکت خواهیم کرد.

طرح مالچ پاشی در شرق استان کرمان پس از 13 سال امروز با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری، مدیرکل دفتر امور بیابان این سازمان و استاندار کرمان در شهرستان های شرقی کرمان آغاز می شود. 

خشکسالی های چند سال اخیر در کرمان به ویژه شهرستان های شرقی این استان موجب از بین رفتن پوشش گیاهی و بروز پدیده ریزگردها شده است.

انتهای پیام/س
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار