ریاست جمهوری افغانستان اعلام کرد: بر اثر بمباران آمریکا که با هماهنگی نیروهای امنیتی و دفاعی این کشور صورت گرفت، تلفات سنگینی به نیروهای داعش وارد شده است.

بمباران مواضع داعش در «ننگرهار» با هماهنگی نیروهای افغان انجام شد
به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، ریاست جمهوری افغانستان چند ساعت پس از استفاده نظامیان آمریکائی از بمب 10 هزار کیلوئی در شرق این کشور، با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که بر اثر بمباران نیروهای بین المللی که با هماهنگی و همکاری مشترک نیروهای امنیتی و دفاعی این کشور صورت گرفت، تلفات سنگینی به نیروهای داعش وارد شده است.
 
 در این بیانیه که روز جمعه در پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری افغانستان منتشر شده آمده است که بر اثر بمباران نیروهای حمایت قاطع بر مراکز، تونل ها و پناهگاه های داعش در شهرستان «اچین» استان ننگرهار که حکومت افغانستان از نزدیک در جریان قرار داشت، به داعشیان و سایر دشمنان افغانستان تلفات سنگینی وارد شده است.
 
وزارت دفاع افغانستان روز جمعه اعلام کرد که بر اثر این بمباران 36 تن از عناصر داعشی در این شهرستان به هلاکت رسیده اند.
 
«شاه حسین مرتضوی» معاون سخنگوی ریاست جمهوری نیز اعلام کرد که بمباران نیروهای بین المللی بر مهمترین مرکز فعالیت داعش در استان ننگرهار صورت گرفت و شماری از فرماندهان داعش در افغانستان در این حمله کشته شدند.
 
نظامیان آمریکائی بزرگترین بمب غیر هسته ای ‌جهان مشهور به مادر بمب ها با نام «ABMO» را که بیش از 10 هزار کیلوگرم وزن دارد، شامگاه پنجشنبه در دره «مامند» واقع در شهرستان «اچین» استان ننگرهار پرتاب کرده اند.
 
این نخستین بار است که یک بمب 10 هزار کیلوئی موسوم به «مادر بمب ها» در عملیات نظامی در افغانستان در مناطق صعف العبور کوهستانی اطراف شهرستان «اچین» مقر اصلی فعالیت داعش در این کشور مورد استفاده قرار می گیرد.
 
برخی منابع امریکائی اثر روانی استفاده واشنگتن از این بمب علیه داعش را در ننگرهار که یک روز پیش از نشست مسکو صورت گرفته است، بیش از نتایج عملی آن قلمداد کرده اند.
 
روسیه از حضور داعش در افغانستان ابراز نگرانی کرده است و به ابتکار این کشور سومین نشست در باره وضعیت امنیتی افغانستان و نگرانی از حضور داعش در این کشور امروز (جمعه) برگزار خواهد کرد.
 
12 کشور از جمله امریکا و همسایگان افغانستان نیز به این نشست دعوت شده اند، اما واشنگتن اعلام کرد که در آن حضور نخواهد یافت.
 
بیانیه ریاست جمهوری افغانستان افزوده است: این عملیات با هماهنگی و همکاری میان نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان و نیروهای بین المللی، برای جلوگیری از تلفات و آسیب دیدن افراد غیرنظامی، دقت زیاد به خرج داده شده است.
 
بر اساس این بیانیه، نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان که در خط مقدم مبارزه علیه تروریزم قرار دارند برای تامین امنیت و ثبات کشور، منطقه و جهان و دفع خطر تروریسم، با شجاعت و دلیری کامل به مبارزه برحق شان ادامه خواهند داد.
 
ریاست جمهوری افغانستان اضافه کرده است که تروریسم و افراطیت برای امنیت و ثبات و همچنان پیشرفت و ترقی منطقه و جهان یک تهدید بزرگ و خطر جدی خواهد بودو به همین خاطر باید در مقابل گروه های تروریستی، با یک دیدگاه روشن و بدون تفکیک تروریسم خوب و بد، مبارزه مشترک و جدی صورت گیرد.
 
رئیس اجرائی دولت افغانستان نیز پس از استفاده نظامیان آمریکائی از بزرگترین بمب جهان در استان شرقی این کشور اعلام کرد که این بمباران عزم مشترک ما را برای از بین بردن داعش و پناهگاه های امن تروریست ها، نشان می دهد.
 
«عبدالله عبدالله» بامداد جمعه در صفحه توئیتر خود نوشت که مادر همه بمب ها با هماهنگی در منطقه ای پرتاب شد که داعش از آن به عنوان اردوگاه آموزشی، انبار مهمات و پایگاه نظامی استفاده می کرد.
 
رئیس اجرائی افغانسان افزود که «بسیاری از خانواده ها، مدت ها به خاطر وحشیگری گروه داعش و تروریست ها از منطقه آواره شده بودند و عملیات علیه آنان با هماهنگی دولت برای جلوگیری از تلفات افراد غیرنظامی کاهش یافته بود.»
 
در این حال، «حامد کرزی» رئیس جمهوری پیشین افغانستان با محکومیت شدید این حمله در صفحه توئیتر خود نوشت: «من با شدت و قویترین الفاظ پرتاب بزرگترین بم غیر اتمی را بر افغانستان توسط نیرو های امریکایی را محکوم می کنم.»
 
کرزی اضافه کرده است که جنگ آمریکا در افغانستان، علیه تروریسم نیست، بلکه «جنگ غیرانسانی و وحشیانه ترین سوء استفاده از خاک این کشور برای آزمایش چند سلاح جدید و خطرناک است.»
 
حامد کرزی گفته است که «بر ما افغان هاست که جلوی ایالات متحده را بگیریم.»
ساکنان شهرستان اچین ننگرهار گفته اند که این بمب در مناطق کوهستانی پرتاب شد، اما صدای انفجار آن در مرکز این شهرستان شنیده شد.
 
منابع خبری در افغانستان به نقل از «حمدالله محب»، سفیر افغانستان در واشنگتن نیز گزارش دادند که از نزدیک هماهنگی میان مقامات افغان و واشنگتن وجود دارد تا این اطمینان حاصل شود که یک راهبرد پیروزمندانه در افغانستان در دست اجراست.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.