به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری فرانسه؛سازمان جهانی بهداشت پنجشنبه در مورد وضعیت آب آشامیدنی در جهان هشدار داد و اعلام کرد نزدیک به دو میلیارد نفر در جهان هنوز از آب آشامیدنی آلوده به فاضلاب استفاده می کنند.
دکتر ماریا نیرا، مدیر اداره بهداشت عمومی سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: «امروز، نزدیک به دو میلیارد نفر از منابع آب آشامیدنی آلوده به مدفوع استفاده می کنند که آنها را در معرض وبا، اسهال خونی، حصبه و فلج اطفال قرار می دهد.»
بنا بر بیانیه سازمان جهانی بهداشت، دکتر نیرا افزود: «ما برآورد می کنیم که آب آشامیدنی آلوده هر سال مرگ بیش از 500 هزار نفر را بر اثر اسهال رقم می زند.»
کشورها در سال 2015 در چارچوب سازمان ملل فهرستی از 17 هدف توسعه پایدار که باید تا سال 2030 محقق شوند، تهیه کردند. یکی از این اهداف تضمین دسترسی همگان به آب و تصفیه خانه و اطمینان یافتن از مدیریت پایدار منابع آب است.
سازمان جهانی بهداشت در گزارش سالانه خود با عنوان «تحلیل و ارزیابی جهانی تصفیه آب و آب آشامیدنی» که با همکاری اداره آب سازمان ملل تهیه شده است، پیشبینی کرد نمی توان به این هدف نائل شد مگر اینکه تدابیری برای استفاده مؤثرتر از منابع مالی و افزایش تلاشها برای شناسایی منابع جدید تأمین مالی اتخاذ شود.»
بر اساس این گزارش، کشورها در سه سال گذشته، متوسط سالانه هزینههای خود را در زمینه آب، تصفیه آب و بهداشت چهار و نه دهم درصد افزایش دادهاند. با این حال 80 درصد کشورها می گویند منابع مالی اختصاص داده شده به آب، تصفیه و سالم سازی آب برای پاسخگویی به اهداف سازمان ملل هنوز ناکافی است.
سازمان جهانی بهداشت خاطر نشان کرد بر اساس ارقام بانک جهانی، برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل در زمینه آب و تصفیه آب، سرمایهگذاری در زیرساختها باید سه برابر شود و هر سال به 114 میلیارد دلار برسد. در این رقم، هزینههای عملکرد و نگهداری محاسبه نشده است.
سازمان جهانی بهداشت برای دستیابی به این هدف بر ضرورت یافتن منابع جدید مالی تأکید می کند.
گای ریدر رئیس اداره آب سازمان ملل و مدیر کل سازمان بین المللی کار اعلام کرد: «این چالشی است که ما توان برطرف کردن آن را داریم.»
وی افزود: «افزایش سرمایهگذاریها در زمینه آب و تصفیه آب می تواند مزایای زیادی برای توسعه و بهداشت انسانی داشته باشد و شغل ایجاد کند.»
انتهای پیام/