ساخت واحدهای جدید نیروگاه اتمی بوشهر به دست نیروهای بومی علاوه بر افزایش ظرفیت تولید برق در کشور باعث رونق اقتصادی و اشتغال‌زایی بیشتر هم می‌شود.

حضور چشمگیر ایرانیان در ساخت واحدهای جدید نیروگاه اتمی
به گزارش خبرنگار گروه استان‌هایباشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، وقتی قرارداد واحدهای دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر میان ایران و روسیه امضا شد، تصمیم دو طرف بر این بود که شرکت‌ها و نیروهای ایرانی حضور پررنگ‌تری در ساخت واحدهای جدید داشته باشند.

ساخت این 2 واحد هفت ماه پیش در 20 شهریور 1395 و در پنجمین سالگرد اتصال واحد اول نیروگاه اتمی بوشهر به شبکه سراسری برق  آغاز شد.

توافقنامه ساخت واحدهای دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر که هر کدام توان تولید1057 مگاوات برق را دارند، آبان 93 میان ایران و روسیه امضا شد.

ساخت این دو واحد نیروگاهی 10 سال طول می‌کشد و 10میلیارد دلار معادل 30 تا 35 هزار میلیارد تومان صرف ساخت آنها خواهد شد.

هر چند قرار است دست‌کم 30 درصد از تجهیزات این دو واحد در داخل کشور ساخته شود، اما به گفته رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان روس‌ها آماده‌اند تا آنجا که امکان داشته باشد از توان شرکت‌های ایرانی استفاده کنند.

ساخت واحدهای دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر از اوایل سال 2017 میلادی یعنی اوایل زمستان 1395 آغاز شده است.

مجری طرح نیروگاه‌های اتمی بوشهر می‎گوید: اکنون ما در حال خاک‌برداری محل ساخت این واحدها در نزدیکی واحد نخست هستیم.

محمود جعفری با اشاره به نقش نیروها و شرکت‌های ایرانی در ساخت واحدهای جدیدی نیروگاه اتمی، افزود: نیروهای ایرانی ثابت کرده‌اند که مستعد هستند و می‌توانند بهتر از گذشته وارد این مقوله شوند، اما حضور فعال‌تر صنایع داخلی در این عرصه، همت مسوولان این صنایع را می‌طلبد.

به گفته کارشناسان، انتقال دانش ساخت نیروگاه هسته‌ای فرایندی به نسبت طولانی دارد، فرایندی که در کشورمان، روس‌ها نقش انتقال دهنده را ایفا می‌کنند.

آمبارات سونیان، مدیر روسی ساخت نیروگاه‌های اتمی بوشهر در این باره می‌‎گوید: فناوری هسته‌ای نیازمند فناوری و تجربه بسیار بالایی است و ما اکنون در حال انتقال این تجارب به همتای ایرانی خود هستیم.

وی امیدوار است در آینده نزدیک ایرانیان بتوانند به صورت مستقل نیروگا‌ه‌های اتمی بسازند.

سونیان، نیروگاه اتمی بوشهر را جزء نیروگاه‌های نسل سوم و نادر عنوان می‌کند که مشابه آن در روسیه وجود دارد.

وی گفت: ما در ساخت نیروگاه‌های جدید بوشهر، از تجهیزات و فناوری‌های به‌روز دنیا استفاده خواهیم کرد.

مجری نیروگاه‌های اتمی بوشهر می‌گوید: طبق برآورد صورت گرفته می‌توانیم حدود 70 درصد از نیروی مورد نیاز کار در واحدهای جدید را در داخل کشور تامین کنیم در حالی که در ساخت واحد اول نیروگاه، تعداد نیروهای ایرانی اندک بود.

به گفته جعفری، در ساخت واحد اول نیروگاه اتمی بوشهر پیمانکار همه افراد ماهر و نیمه ماهر خود را از کشور روسیه تامین می‌کرد ولی حالا با قراردادی که با آنها بسته‌‌ایم، پیمانکار موظف است که نیروهای ماهر و نیمه ماهر خود از میان نیروهای ایرانی انتخاب کند.

وی با اشاره به نقش نیروگاه‌های جدید در رونق اقتصادی گفت: این واحدهای جدید می‌تواند بازاری هشت هزار میلیارد تومانی برای صنایع کشور ایجاد کند.

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان هنگام آغاز ساخت دو واحد جدید نیروگاه‌ اتمی بوشهر گفته بود: ما در به کارگیری نیروها، بهترین نیروها را انتخاب می‌کنیم ولی در شرایط مساوی مطمئن باشید بومی‌های بوشهر در این کار اولویت دارند.
 
انتهای پیام/ ث
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.